загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 26 червня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

 

Путін не збирається йти з Донбасу - Брідлав

Кремль не збирається припиняти агресію на Донбасі, навпаки, Росія збільшує кількість озброєння на кордоні з Україною.

Про це заявив командувач збройних сил Організації Північноатлантичного договору в Європі Філіп Брідлав, повідомляє Reuters.

Брідлав підкреслює, що кордон між Україною та країною-агресором відкритий, що надає можливості для вільного переміщення солдатів і військової техніки.

За його словами, кількість озброєння на кордоні за останній час істотно не змінилося, але є всі ознаки того, що Росія накопичує військові ресурси - "до рівня, відповідного військовим операціям".

Він ще раз звернув увагу на те, що бойовики Донбасу отримують підтримку з РФ, тренування від російських фахівців і "готові робити на Донбасі все, що від них вимагатимуть".

Нагадаємо, 25 червня міністр оборони України Степан Полторак заявив, що країни-члени НАТО підтвердили можливість перегляду питання надання Україні летального зброї, якщо мінські угоди надалі будуть порушуватися.

В зоні АТО бойовики 86 разів відкривали вогонь, 50 з них в районі Донецька

Протягом доби в четвер бойовики 86 разів обстріляли позиції українських військових, під удари потрапили Піски, Дослідне, Мар'їнка, Щастя, Новотошківка, Станиця Луганська, Широкино та Гранітне в районі Маріуполя.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

З 82-мм і 120-мм мінометів, бойових машин піхоти, стрілецької зброї і гранатометів незаконні збройні формування обстріляли Піски, Дослідне і Мар'їнці. Крім цього зафіксована "робота" снайпера.

З заборонених мінометів і іншого озброєння бойовики обстріляли Щастя, Новотошковку і Станиця Луганська, а ввечері по Широкино били з 152-мм гаубиць, мінометів 120-мм калібру і влаштовували збройні провокації із застосуванням стрілецької зброї.

Після півночі з важкої артилерії противник в районі Маріуполя обстріляв Гранітне.

З початку п'ятниці позиції сил АТО більше 10 разів обстріляні бойовиками.

Обама по телефону закликав Путіна вивести російські війська з України

Президент США Барак Обама закликав Володимира Путіна вивести російські війська з України.

Про це він заявив в ході телефонної розмови, яка відбулася між главами держав, повідомляє AFP з посиланням на заяву Білого дому.

Агентство вказує, що президент США нагадав Путіну про необхідність дотримання мінських угод, зажадавши "відводу всіх російських військовослужбовців і техніки з території України".

У ході розмови лідери обговорили й інші теми, в тому числі діяльність терористичного угрупування "Ісламська держава" і іранську ядерну угоду.

"Президенти обговорили ситуацію, що погіршується в Сирії і підкреслили важливість об'єднання за формулою "п'ять плюс один"у триваючих переговорах щодо іранської ядерної програми", - вказали у Вашингтоні.

Інформацію про розмову президентів підтвердив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, передає російський Інтерфакс.

"Лідери досить докладно обговорили поточну проблематику двосторонніх відносин", - зазначив він.

За словами Пєскова, Обама і Путін детально обмінялися думками щодо ситуації в Сирії і іранським переговорам.

"Глави держав обговорили також українську кризу, зокрема хід виконання мінських угод, - вказав прес-секретар. - У цьому контексті президенти домовилися, що найближчим часом помічник держсекретаря Вікторія Нуланд і заступник голови МЗС Григорій Карасін здійснять контакти для обговорення ходу імплементації цих домовленостей".

Прес-секретар додав, що "значну увагу було приділено комплексу питань, пов'язаних з боротьбою з тероризмом", в тому числі діяльності забороненої в Росії "Ісламської держави".

Пєсков уточнив, що Путін і Обама "домовилися доручити міністрові Лаврову і держсекретареві Керрі провести зустріч для обговорення цієї теми".

Меркель: перемир’я на Донбасі порушують обидві сторони

 Режим припинення вогню порушується обома сторонами, хоча сепаратисти роблять це частіше.

Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель на брифінгу в Брюсселі після саміту ЄС.

"Ми не говорили сьогодні про Україну і Росію", - зазначила Меркель.

Однак, за її словами, Україна безсумнівно буде темою зустрічі, присвяченої спільній зовнішній політиці в п’ятницю.

Як зазначила канцлер Німеччини, ситуація з перемир’ям погіршується в той час як прогрес роботи  робочих груп просувається повільно.

"Ґрунтуючись на доповідях спеціальної моніторингової місії ОБСЄ ми прийшли до розуміння, що перемир’я порушують обидві сторони, хоча сепаратисти роблять це частіше", - зазначила Меркель.

Станицю Луганську вночі обстрілювали, від міни й вибухівки – 2 поранених

У Станиці Луганській внаслідок підриву міни й невстановленого вибухового пристрою поранено двоє мирних мешканців.

Про це повідомляється на сайті керівника Луганщини Геннадія Москаля.

25 червня після обіду на околиці Станиці Луганської в урочищі Крива, де випасають худобу місцеві мешканці, вибухнула закладена невідомими особами притипіхотна міна.

Важкі поранення отримала 74-річна жінка, а її корова, що наступила на міну, загинула. Поранену доставили в районну лікарню, за її життя борються медики.

Ще один схожий інцидент трапився увечері в с. Широке Станично-Луганського району, додає Москаль.

"Молода пара, прогулюючись на околиці села, знайшла пакунок і взяла з собою додому. Під час розкриття пакунку пролунав вибух, у результаті якого 29-річний чоловік отримав осколкові поранення рук. Його супутниця дивом не постраждала. Поранений госпіталізований, рани, на щастя, неважкі, загрози життю немає", - йдеться у повідомленні.

У ніч на п’ятницю Станиця зазнала двох обстрілів із мінометів та стрілецької зброї, включаючи гранатомети й крупнокаліберні кулемети. Перший обстріл почався о 9-й вечора й закінчився опівночі, другий тривав із 3 до 5 години ранку.

За попередніми даними, постраждалих немає, детальніша інформація про наслідки обстрілів зараз з’ясовується.

У Криму заборонили працювати ATR, "15 минут", "Крим.Реалії"

Окупаційна влада Криму "рекомендує" організаціям не пускати на свій заходи журналістів видань ATR, "15 минут", "Крим. реалії" і QHA.

Про це на своє Facebook повідомила заступник гендиректора телеканалу ATR Ліля Буджурова.

За її словами, журналісти зазначених видань "стали персонами non-grata не лише для офіційних органів, але й для "своїх".

"За останні дні дві установи кримськотатарської культури попередили нас про неможливість зйомок. При цьому вони посилаються на лист з Міністерства внутрішньої політики та інформації РК, в якому рекомендується не пускати на свою територію журналістів, що представляють ATR, "15 минут", "Крим.Реалії" QHA", - повідомила Буджурова.

Як відомо, після незаконно анексії Криму колабораціоністська влада спочатку не давала ліцензію на мовлення незалежним ЗМІ. Потім же ATR та інші видання все ж отримали реєстрацію Роскомнадзору, але їхній роботі постійно перешкоджають.

За добу в зоні АТО загинув 1 боєць, 3 поранено - штаб

За останню добу в зоні проведення антитерористичної операції загинув 1 український військовий, ще 3 дістали поранення.

Про це на традиційному брифінгу в п'ятницю повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок активних бойових дій ми втратили одного нашого воїна, ще 3 отримали поранення", - сказав Лисенко.

За його словами, в четвер також було зафіксовано 7 прольотів безпілотників.

До списку новин