загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Український фільм, який від усіх ховали, зірвав оплески в країнах світу

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Український фільм, який від усіх ховали, зірвав оплески в країнах світу

Зараз це гордість українського кіно, а от 50 років тому в успіх фільму "За двома зайцями" ніхто не вірив.

Прочитавши сценарій, чиновники з міністерства культури обурювалися "Де ж тут сільське господарство, де побудова соціалізму?" Та режисер узяв хитрістю. Запевнив, що фільм висміюватиме стиляг, які тоді наважилися принести в країну комунізму буржуазні віяння моди. Аргумент звучав переконливо.

 https://youtu.be/JE68NPMmOMs

Проте фільм отримав другу категорію. Тобто змонтовану стрічку могли показувати лише на території Української РСР. Але саме завдяки цьому акторам дозволили говорити українською мовою. Фільм став справжньою сенсацією в усьому Радянському Союзі, тож приголомшені партійні чиновники наказали зробити російський дубляж, а от український сховати.

Так і тривало аж до 2013 року, коли втрачену фонограму віднайшли в архівах Маріупольського фільмофонду. Нарешті з'явилася можливість почути знайомі діалоги рідною мовою.

Як це часто буває, деякі актори потрапляли на знімальний майданчик цілком випадково. Так трапилося і з Маргаритою Кринициною. Вона просто допомогла провести проби батьків Проні. Режисера зачарувала маленька деталь — в акторки не було одного зуба. Напередодні та невдало гризла горіхи. Маргариту затвердили негайно, так і не дозволивши відновити посмішку.

Чоловік акторки зізнавався, що терпіти не міг цю роль, казав, що дружина страшна на екрані, й не розумів, як вона могла на таке погодитись.

Одну зі сцен знімали 3 дні. На Голохвастого постійно нападала гикавка, він перечіплявся через мішки й розсипав горіхи. Знімальна група реготала, дублі перезнімали і в підсумку все закінчилося скандалом.

Режисер страшенно нервував і якось навіть написав заяву на ім'я директора кіностудії. "Прошу зняти обох акторів. Перший грає як салака, а мені потрібна щука, а друга — порожня пляшка". Втім, охоловши, наступного дня вже розхвалював акторів.

Стрічка зривала оплески в десятках країн, а на фестивалі в Аргентині Олегові Борисову навіть видали премію в розмірі 60 тисяч доларів за кращу роль. Прославилися не тільки актори, а й сам Київ, бо на операторських кадрах місто вийшло особливо яскравим.

До списку новин