загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Виставка вишитих рушників та чоловічих сорочок Оксани Спас-Прус у Музеї-садибі родини Антоничів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Виставка вишитих рушників та чоловічих сорочок Оксани Спас-Прус у Музеї-садибі родини Антоничів

5 липня у Музеї-садибі родини Антоничів відкривається виставка вишитих рушників та чоловічих сорочок львівської майстрині Оксани Спас-Прус. Присвячена вона пам’яті Ігоря Білозора: 60-річчю від дня народження та 15-річчю трагічної загибелі.

Його пісні були свіжим подихом, ковтком повітря. Вони пішли до людей і на крилах «Ватри» полетіли у височінь, ставши народними. Не одне покоління виросло на піснях «Пшеничне перевесло», «Мамина світлиця», «Від Бога», «Ніби вчора, моя мамо», «Коханий»… Оксана Степанівна добре пам’ятає пісні Ігоря Білозора. Тому його смерть через свою пісню настільки сколихнула мисткиню, що вона вирішила створити колекцію вишиванок до пам’ятних днів композитора.

Скільки себе пам'ятаю, Завше світили мені Вікна в задумі розмаю, І рушники на стіні…, –

і її рушники, навіяні гарними українськими піснями Ігоря Білозора, світяться любов’ю і теплом, випромінюють ніжність і радість.

Урочисте відкриття виставки «Пам’яті Ігоря Білозора»члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України Оксана Спас-Прус відбудеться у неділю, 5 липня, о 10 годині в Музеї-садибі родини Антоничів –  філії Львівського музею історії релігії, що у селі Бортятині Мостиського району.

У плебанії отця Василя звучатимуть пісні Ігоря Білозора – українського композитора і виконавця, народного артиста України, керівника легендарної «Ватри». Їх виконуватимуть учні Мостиської музичної школи Аліна Бень, Ярина Назар, Анастасія Гадомська, Мар’яна Колодій, Ілона Хоміць.

6 липня – день пам’яті Богдана-Ігоря Антонича (78 років від дня його смерті). Традиційно на Янівському цвинтарі біля могили поета об 11 годині 30 хвилин відбудеться панахида. Вшанувати пам’ять прийдуть працівники Музею-садиби родини Антоничів, учні Бортятинської школи, поціновувачі його творчості. Вони покладуть квіти, запалять свічки, говоритимуть про Антонича, згадуватимуть слова Миколи Ільницького, Володимира Василенка, Василя Назарука, Ореста Зілинського, Святослава Гординського, Данила Ільницького.

До списку новин