загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 2 липня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

 

В ОБСЄ нарахували понад 160 вибухів в районі Донецького аеропорту

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки та співробітництва у Європі 30 червня зафіксувала 168 вибухів навколо Донецького аеропорту.

Про це йдеться в опублікованому звіті місії.

"Спеціальна моніторингова місія з 9:03 та до 13:00, знаходячись на спостережному пункті Спільного центру з контролю та координації на центральному вокзалі Донецька, чула та бачила 168 вибухів, які в основному співставні з пострілами снарядів з мінометів та танків", - йдеться у звіті.

Зазначається, що бойові дії навкруги Донецького аеропорту продовжуються з сильнішою інтенсивністю, ніж це спостерігалося у попередні дні.

Також спостерігачі зафіксували 109 випадків порушення режиму припинення вогню на півночі та північному заході від селища Спартак (підконтрольне "ДНР") та Донецького аеропорту, а також в районі підконтрольних Україні сіл Опитному, Муравейник та шахти Бутовська на відстані 3-7 км від займаних позицій представниками ОБСЄ.

"Інші 39 вибухів сталися в 10-15 км на північний схід від позицій спостерігачів ОБСЄ", - зазначили у місії.

За минулу добу штаб АТО нарахував більш ніж 50 обстрілів з боку бойовиків

Відносне зменшення активності бойовиків в середу вдень тривало недовго і до опівночі вони ще більше 30 разів порушили умови припинення вогню на різних ділянках лінії розмежування сторін.

Про це інформує прес-центр АТО.

Всього за минулу добу бандити 54 рази обстріляли позиції українських військ, у тому числі із забороненого озброєння.

Знову під вогнем опинилися Піски і Мар'їнка, розташовані недалеко від окупованого Донецька. Бойовики били з мінометів різних калібрів і гранатометів. На цьому ж напрямку з 122-мм гаубиць також було обстріляно Первомайське, а з мінометів калібру 120 мм - Славне і Тарамчук.

На Луганщині, застосовуючи міномети, ПТРК, стрілецьку зброю і гранатомети, бойовики вдарили по Новотошківському, Станиці Луганській, Кримському та Золотому.

В районі Маріуполя танки і міномети проросійських бандформувань били по Старогнатівці. А близько опівночі злочинці завдали артилерійської удар з потужних гаубиць калібру 122 і 152 мм по околицях Бердянського. У той же час, порушуючи власні обіцянки про демілітаризацію, бойовики і далі б'ють по Широкино.

З початку цієї доби було зафіксовано ще 10 обстрілів українських позицій.

"Сили АТО, у свою чергу, дають бойовикам адекватний і ефективний відповідь, застосовуючи не заборонене домовленостями озброєння", - підкреслили в прес-центрі АТО.

За добу в зоні АТО поранення отримали 4 бійця - штаб

Остання доба в зоні проведення антитерористичної операції минула без втрат.

Про це на традиційному брифінгу у четвер розповів речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу на щастя загиблих немає, четверо воїнів отримали поранення", - зазначив він.

За словами Лисенка, це сталося в районі передмістя Донецька й Горлівки.

До списку новин