загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Корисні десерти на зиму: фруктово-ягідне варення

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Корисні десерти на зиму: фруктово-ягідне варення

Варення може бути подвійно смачніше, якщо воно зварено з декількох інгредієнтів, наприклад, з вишні і яблука, з агрусу і персиків і т.д. Таке чудове варення, що поєднує в собі відразу і ягоди, і фрукти, взимку буде радувати всіх ласунів. У цій добірці рецептів ми розповімо про те, як приготувати найрізноманітніші варіанти фруктово-ягідного варення.

Малинове, порічкове, полуничне - традиційні види варення, безумовно, всіма улюбленого, смачного і корисного, часом трохи набридають, на то вони і традиційні. Якщо цього року вам захотілося чогось нового, то вибрати один з найцікавіших варіантів варення ви без зусиль зможете за допомогою нашої добірки.

Найрізноманітніші ягоди і фрукти можна успішно поєднувати один з одним, готуючи не тільки дуже смачне, але і корисне варення, яке весь рік буде насичувати організм корисними речовинами, піднімаючи імунітет і покращуючи здоров'я. Так, якщо готувати звичайне малинове варення не хочеться, а відмовлятися від користі цієї ягоди ви теж не палко бажаєте, то можна зварити малиново-диняче варення.

РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ ВАРЕННЯ З МАЛИНИ І ДИНІ

Знадобиться: 1 кг дині, 800 г цукру, 300 г малини, по 1 лимону і склянці води.

Як приготувати варення з дині й малини. Лимон як слід промити, обсушити, зняти цедру, не зачіпаючи білий шар, засипати цедру цукром, скропити соком лимона, на годину залишити. Диню розрізати на 4 частини, зрізати шкірку, видалити насіння і прожилки, нарізати невеликими скибочками. Малину швидко промити і обсушити. З цукру з лимоном і води зробити сироп, готуючи його при постійному помішуванні на повільному вогні, коли закипить, покласти шматочки дині, продовжити варити вже не перемішуючи на повільному вогні. До розм'яклої дині покласти малину, також не перемішуючи варити варення до загустіння, але перевіряйте, щоб воно не підгорає і знімайте пінки. Готове варення розлити по стерилізованим банкам, закупорена.

РЕЦЕПТИ ЯБЛУЧНОГО ВАРЕННЯ З ЯГОДАМИ

 

З дуже багатьма видами ягід можна поєднувати в приготуванні варення такий фрукт як яблука. Вишня, калина, брусниця - все це відмінна «компанія» для яблучок.

РЕЦЕПТ ВИШНЕВО-ЯБЛУЧНОГО ВАРЕННЯ З МИГДАЛЕМ

Знадобиться: 1 кг цукру, по 0,5 кг яблук і вишні без кісточок, 50 г мигдалю, 2 лимона - сік.

Як приготувати варення з вишнею, яблуком і мигдалем. Промиту і висушену вишню засипати цукром, на добу залишити. Очистити яблука, вирізати насіння і потерти м'якоть на тертці, покласти до вишні, додавши також сік лимона, довести все до кипіння, на самому сильному вогні проварити 4 хв. Обсмажити мигдаль без масла на сухій сковороді, покласти в варення, відразу розкласти варення по стерилізованим банкам і закатати.

РЕЦЕПТ ЯБЛУЧНОГО ВАРЕННЯ З КАЛИНОЮ

Знадобиться: 1кг цукру, 1кг яблук, 300г калини.

Як приготувати варення з калини з яблуком. З калини видавити сік за допомогою соковижималки. Вирізати у яблук насіння, часточками нарізати, пересипати цукром і поставити на вогонь, проварити до повного розчинення цукру на повільному вогні. Дати сиропу з яблуками охолонути, влити сік калини, знову проварити, потім розкласти варення по банкам і закатати.

РЕЦЕПТ ВАРЕННЯ З ЯБЛУКАМИ І БРУСНИЦЕЮ

Знадобиться: 1 кг брусниці, по 250 г яблук, цукру і води.

Як зробити варення з брусниці та яблук. Воду з цукром з'єднати в каструлі, зробити сироп, в киплячий сироп покласти промиту брусницю, перемішати, довести до кипіння і зняти з плити, дати охолонути, потім знову поставити на плиту. Очистити яблука, вирізати насіння, тонкими скибочками нарізати м'якоть, покласти до брусниці, перемішати, варити варення на повільному вогні до готовності - розм'якшення яблук. Гарячим варення розкласти по стерильним банкам, закатати і укутати ковдрою, остудити.

РЕЦЕПТИ ВАРЕННЯ З ЖУРАВЛИНИ З ФРУКТАМИ

 

Прекрасне варення - смачне і корисне, можна зварити з такою чудовою ягоди як журавлина. Вона також поєднується з багатьма видами фруктів, в тому числі апельсином та яблуками.

РЕЦЕПТ ВАРЕННЯ З ЖУРАВЛИНИ З АПЕЛЬСИНОМ

Знадобиться: 1 кг журавлини, 8 склянок цукру, 4 склянки води, цедра 1 апельсина.

Як зварити журавлинне варення з апельсином. Журавлину промити, обдати окропом і цю воду залишити для сиропу. Поєднавши воду з цукром, приготувати сироп, в киплячий сироп покласти журавлину, на повільному вогні проварити трохи і включити сильний вогонь. Нарізану цедру апельсина додати в кінці приготування варення. Гарячим розлити варення по банкам.

РЕЦЕПТ ВАРЕННЯ З ЖУРАВЛИНИ З ЯБЛУКАМИ І ГОРІШКАМИ

Знадобиться: 1 кг антоновський яблук, по 1 склянці журавлини і очищених волоських горіхів, 2,5 кг цукру / меду.

Як зварити варення з журавлини, яблука і горіхів. Ягоди перебрати і промити, укласти в каструлю, влити 0,5 склянки води, накрити кришкою, проварити ягоди до м'якості, потім розім'яти і протерти через дуже дрібне сито. Мед розігріти в каструлі майже до кипіння, покласти журавлинне пюре, яблука (часточками без насіння), горішки, проварити 1:00.

Якщо варення готують на цукрі, то з нього перед закладкою основних інгредієнтів вариться сироп в поєднанні з 1 склянкою води.

РЕЦЕПТИ ВАРЕННЯ З КИЗИЛУ

 

Ще одна дуже корисна ягода - кизил, зробити з нею дуже смачне варення можна, якщо поєднувати її з яблуками, абрикосами та іншими фруктами.

РЕЦЕПТ КИЗИЛОВОГО ВАРЕННЯ З ЯБЛУКОМ

Знадобиться: 2,4 кг цукру, 1,2 кг кизилу, 1 кг яблук, 1 л води.

Як приготувати варення з кизилу. Видалити кісточки з ягід кизилу, очистити яблука і шматочками нарізати. Залити яблука з кизилом приготованим з цукру і води гарячим сиропом, на 5-6 годин залишити. Варити до готовності в кілька етапів: кожен раз доводити на повільному вогні до кипіння, варити 3-5 хв і давати повністю охолонути. Всього для приготування варення буде потрібно 3-4 прийоми.

РЕЦЕПТ ВАРЕННЯ З КИЗИЛУ З АБРИКОСОМ

Знадобиться: 1,6кг цукру, 1 кг кизилу, 0,5 кг абрикосів, 2,5 склянки води.

Як приготувати варення з кизилом і абрикосом. Приготувати з води і цукру сироп, після закипання проваривши його 15 хв. У промитих абрикосів видалити кісточки, перебрати ягоди, прибрати перезрілі, зняти плодоніжки, укласти ягоди в емальовану ємність і залити гарячою водою, на 15 хв залишити, накривши серветкою. Воду злити, абрикоси і кизил перекласти в сироп, довести до кипіння, варити 1-2 хв, знімаючи ложкою піну. Прибрати варення з вогню, на 6:00 залишити, потім знову довести до кипіння і до готовності проварити. Гаряче варення розлити по стерильним банкам і закупорити.

РЕЦЕПТИ ВАРЕННЯ З ГОРОБИНИ

 

Приготуйте варення з горобини і навіть під час піку епідемій грипу не будете хворіти, якщо будете їсти його регулярно. А щоб воно було ще смачніше, зваріть його з динею або яблуками.

РЕЦЕПТ ГОРОБИНОВИЙ-ДИННОГО ВАРЕННЯ

Знадобиться: 5 склянок цукру, по 4 склянки горобини і води, 2 склянки м'якоті дині, нарізаної скибочками.

Як приготувати Горобиновий-диняче варення. Горобину залити холодною водою і 8:00 витримати. Приготувати цукровий сироп, опустити в нього горобину, півгодини проварити на повільному вогні, покласти диню, нарізану скибочками 0,5 см завтовшки, до густоти уварити. Перевіряти готовність варення по крапельці, яка, подсохнув, не повинна розтікатися по блюду. Швидко перелити гаряче варення в банки, закупорена.

РЕЦЕПТ ГОРОБИНОВИЙ-ЯБЛУЧНОГО ВАРЕННЯ

Знадобиться: 2 кг цукру, 1 кг горобини, 500 г яблук, 2 склянки води.

Як зварити варення з горобини і яблука. Часточками нарізані яблука бланшувати, потім з'єднати з горобиною (її потрібно заздалегідь відварити 2 хв в розчині солі 2%), залити сиропом, звареним з води і цукру, в 3 прийоми проварити варення, кожен раз після закипання відварюючи його протягом 15 хв.

Дуже цікаве поєднання представляють собою агрус і апельсин. Приготувавши таке варення, ви здивуєте багатьох.

РЕЦЕПТ ВАРЕННЯ З АГРУСУ І АПЕЛЬСИНА

Знадобиться: 1-1,3кг цукру, 1 кг агрусу, 1-2 апельсина.

Як зварити варення з апельсина і агрусу. Перекрутити промиті ягоди і апельсини через м'ясорубку або подрібнити міксером. Всипати цукор, ретельно перемішати до розчинення. Розкласти варення по банкам і закрити пластиковими кришками.

Це варення готується так званим холодним способом, воно не вимагає варіння, але зберігатися повинно в холодильнику.

Рецептів різного варення з ягід і фруктів можна навести ще безліч. Вибирайте свій, відштовхуючись від смакових уподобань, і приготоване варення обов'язково вам сподобається. Робіть смачні і корисні заготовки на зиму і будьте здорові!

До списку новин