загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

14 правил безпечної поведінки під час грози

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
14 правил безпечної поведінки під час грози

Літня спека загрожує й сильними грозами, під час негоди не варто купатись у водоймі та треба вимкнути мобільний телефон.

1. Від удару блискавки варто захиститись ще перед тим, як почався дощ. Треба пам’ятати, що блискавка може ударити навіть до початку грози.

2. Не ховайтеся в невеликих спорудах, хатинах, будинках, наметах, тим більше серед острівців дерев. Під час грози можна заховатись у автомобілі або в будинку із громовідводом. Автомобіль ні в якому разі не можна паркувати під деревами або високими конструкціями. Також не можна бігти.

3. Якщо у вас немає автомобіля, а буря застала вас зненацька, то пам’ятайте, що не можна ховатися від зливи під деревом – воно притягує блискавки. Окрім того, є небезпека падіння важких гілок, які можуть зламатись під натиском вітру.

4. Уникайте також високих об’єктів таких як ліхтарні стовпи, опори електропередач, вежі.

5. В горах уникайте перебування на вершинах. Намагайтесь заховатись в низинах, або, якщо є така можливість, у якійсь будівлі. Щоб уникнути ураження кульовою блискавкою потрібно закрити вікна і двері, тим більше не треба перебувати у відчиненого вікна.

6. Ні в якому разі не купайтесь під час грози у ріці або озері.

7. Якщо ви на човні і бачите, що наближається буря, намагайтеся якнайшвидше дістатись до берега. Якщо це зробити неможливо, то потрібно сидіти нерухомо, витягши з води весла.

8. Якщо буря застала вас у полі, то просто присядьте, якщо є така можливість, то краще заховатись у якійсь заглибині у землі. Тіло повинно мати якнайменше точок дотику із землею, не лягайте на землю, бо тим самим збільшуєте площу ураження розрядом, а краще слід сісти, злегка нагнувши голову, аби вона не була вище предметів, які знаходяться поряд.

9. Якщо вас двоє, троє чи більше, – не скупчуйтеся в укритті разом, а ховайтеся поодинці, бо розряд, як відомо, пepeбiгaє через контакт людських тіл. Перебуваючи у сховищі, ноги тримайте вкупі, а не розкидано, тим самим звузивши площу можливого ураження розрядом.

10. Не телефонуйте з мобільного телефону. Є загроза влучання блискавки.

11. Не користуйтесь електричними приладами. Найкраще їх взагалі вимкнути з мережі, щоб захистити від ймовірних перепадів напруги. Негайно позбавтесь вcix металевих предметів, які ви маєте: лопати, сокири, ножі, браслети – покладіть у захищеному місці подалі від себе. Не забудьте про небезпеку металевої біжутерії у волоссі.

12. Не користуйтеся водогоном, у жодному разі не можна митися у ванні під час грози.

13. Якщо ви знаходитесь на відкритому місці і раптом відчуваєте, що волосся стає дибки, по шкірі йде легке поколювання або чуєте дивний звук вібрації, що виходить від предметів, це означає, блискавка ось-ось вдарить! Такі відчуття виникають за 3-4 секунди до удару блискавки. Негайно нагніться вперед, поклавши руки на коліна (не на землю!). Ноги повинні бути разом, п’яти притиснуті один до одного (інакше розряд пройде через тіло).

14. Під час грози не слід користуватися парасолькою, тим більше наконечником, що стирчить.

Пам’ятайте! Електричний розряд блискавки при проходженні через організм людини викликає загальні порушення. В місцях входу і виходу електричного розряду утворюються опіки тканин, що нагадують опіки ІІІ-ІV ступеня. Іноді на шкірі залишаються деревовидні розгалужені червоні смуги.

Людина втрачає свідомість, знижується температура тіла, зупиняється дихання, пригнічується серцева діяльність, можливий стан “уявної” смерті, при якому не прослуховується дихання та пульс, зіниці широкі, не реагують на світло. Шкіряні покриви бліді. При легкому враженні спостерігається запаморочення, шум у вухах, слабкість, втрата свідомості.

До списку новин