загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 9 липня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

 

ПА ОБСЄ визнала факти військової агресії Росії проти України

ПА ОБСЄ визнала факти військової агресії Росії проти України.

Про це йдеться в заяві прес-служби відомства.

"У Міністерстві закордонних справ України вітають схвалення переважною більшістю членів Парламентської Асамблеї ОБСЄ двох важливих резолюцій, які засвідчили факт здійснення Російською Федерацією збройної агресії проти нашої держави та визнання міжнародною спільнотою протиправності утримання українських політичних в’язнів в РФ", - підкреслили в МЗС

"Резолюцією "Продовження очевидних грубих і невиправлених порушень Російською Федерацією міжнародних норм і принципів ОБСЄ" закріплено визнання того, що дії Росії в Автономній Республіці Крим і Севастополі, а також в окремих районах Донецької та Луганської областей України є актами військової агресії проти України", - відзначили в відомстві.

У резолюції "Викрадені і незаконно утримувані громадяни України на території Російської Федерації", міститься заклик до РФ негайно звільнити Надію Савченко, Олега Сенцова та інших українських громадян, які незаконно утримуються в Росії, підкреслили у відомстві.

Раніше депутат Держдуми РФ Микола Ковальов заявив, що Росія вважатиме рішення річної сесії Парламентської асамблеї (ПА) ОБСЄ в Гельсінкі "юридично нікчемними".

В Amnesty International критикують "стоп-лист" РФ

У міжнародній правозахисній організації Amnesty International критикують ідею створення "стоп-листа" некомерційних організацій.

Про це повідомляють "РИА Новости" з посиланням на прес-службу організації.

"Неурядові організації - як російські, так і іноземні - вже перебувають під суворим наглядом, а необхідні законні механізми для боротьби з організаціями, які можуть бути залучені в незаконну діяльність, вже існують", - заявив директор програми Amnesty International по Європі та Центральній Азії Джон Дальхузен.

Правозахисник вважає створення "стоп-листа" необґрунтованим і необов'язковим заходом. Він спрямований не просто на іноземні організації, а на незалежне громадянське суспільство в самій країні, вважає він.

На думку Дальхузі, "критерії, які будуть використовуватися російською владою для визначення "небажаних організацій", є дуже розпливчастими, довільними і смутними".

Раніше повідомлялося, що Росія внесла в "стоп-лист" некомерційних організацій Світовий конгрес українців, Українську всесвітню координаційну раду, Кримську польову місію з прав людини та інші організації.

ОБСЄ зафіксувала вибухи в районі Донецька, на Луганщині було тихо

Представники місії ОБСЄ з 8:40 до 12:30 7 липня зафіксували на спостережному пункті на Ж/Д вокзалі Донецька 26 мінометних пострілів, з яких 3 вхідних, 4 вихідних і ще 19 були не визначені.

Про це йдеться у звіті місії.

У тому ж місці з 17:12 до 18:30 представники ОБСЄ зафіксували 78 вхідних пострілів мінометів або артилерійських гармат на відстані 3-8 км і 62 мінометних та артилерійських вихідних пострілів на відстані 3-5 км.

У районі Широкино спостерігачі почули звуки 11 пострілів з бойового танка, а також зафіксували два постріли з мінометів. В ОБСЄ вважають, що мета була на сході.

При цьому наголошується, що в Луганській області спостерігачі не зафіксували порушень режиму припинення вогню, проте кілька співрозмовників місії розповіли, що чули перестрілки в декількох місцях уздовж лінії зіткнення.

Бойовики обстрілюють сили АТО з БМП, "Градів" і мінометів - штаб

8 липня з 18:00 до опівночі всій лінії розмежування бойовики більше 20 разів обстріляли позицій сил АТО.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО в Facebook.

Зокрема, з 19:30 протягом двох годин терористи вели потужний обстріл позицій українських військових з 120-мм і 82-мм мінометів, БМП і стрілецької зброї поблизу Кримського на Луганщині.

Також збройні провокації з боку бойовиків відбулися в районах Опитного, Пісок, Авдіївки, Водяного, Верхньоторецька і Станиці Луганській.

З 21:25 до опівночі в небі над Луганською областю було зафіксовано 7 прольотів безпілотників терористів.

Сьогодні, 9 липня, бойовики одночасно обстріляли з 120-мм мінометів позиції сил АТО в районах Березового і Новотроїцького в Донецькій області.

З 3:50 до 4:00 з реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град" терористи обстріляли Гранітне на Маріупольському напрямку.

До 6 ранку бойовики також застосовували під час обстрілів стрілецьку зброю, міномети і гранатомети. Це сталося в районі Станиці Луганської, Кримського, Луганського, Опитного, Кірове.

"Ситуація в зоні АТО повністю контролюється українськими військовими", - підкреслили в штабі.

Бойовики обстріляли Луганщину: поранення отримали офіцер міліції і солдат

Внаслідок обстрілів бойовиків на Луганщині поранення отримали двоє людей: офіцер міліції і український військовий.

Про це у четвер повідомляє на своєму сайті керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль.

Зазначається, що вночі у середу Станиця Луганська знову зазнала обстрілів бойовиків так званої "ЛНР". Вогонь із автоматичних гранатометів, мінометів та стрілецької зброї вівся з правого берега Сіверського Донця.

На жаль, не обійшлося без поранених. Після півночі кілька гранат із автоматичного гранатомета вибухнули в дворі приватного будинку, де мешкає працівниця міліції. Вибуховими хвилями пошкоджені вікна та фасад, а сама господиня отримала осколкове поранення. Рана неважка, медичну допомогу було надано на місці, госпіталізація не знадобилася, зазначають в адміністрації.

В центральній частині селища пошкоджено лінії електропередач та газопровід, на кількох вулицях немає світла й газу (зранку там працюють ремонтні бригади).

Крім Станиці Луганської активні бойові дії велися в Кримському Новоайдарівського району. У середу о 19.30 поблизу протитуберкульозного диспансеру почався бій, який тривав близько години.

А після півночі перестрілки із застосуванням мінометів спалахнули на автодорозі Бахмутка, що за кілька кілометрів від Кримського. Село залишилося поза зоною ураження, однак внаслідок одного з обстрілів поранено українського військового. Зараз він госпіталізований, за попередньою інформацією, загрози життю немає.

У решті традиційно гарячих точок області було відносно спокійно – перестрілки та обстріли мали локальний характер без особливих наслідків, зазначають в адміністрації.

До списку новин