загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Силіконові форми для випічки. Особливості та правила використання

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Силіконові форми для випічки. Особливості та правила використання

Вже багато господинь встигли оцінити переваги силіконових формочок для випічки. Поступово вони витісняють металеві форми та впевнено займають місце на кухнях. І це не дивно, адже силіконові форми – це зручно, недорого, а також повністю безпечно. Якщо ви роздумуєте над тим, щоб купити собі силіконові форми, варто також дізнатися про правила використання силіконових форм, а також про їхні особливості. Це допоможе вам вибрати якісний товар, користуватися ним правильно а також створювати справжні кулінарні шедеври без проблем!

Правила користування силіконовими формами

1. Силіконові форми, на відміну від скляних і металевих, дуже гнучкі. Тому наповнювати їх тістом (або желе) потрібно, коли вони вже стоять на деку або решітці. В іншому випадку вміст може вилитися при перенесенні форми.

2. Змащувати силіконову форму жиром перед тим, як наливати тісто, виробники рекомендують тільки перший раз. При наступних використаннях змащувати непотрібно.  Якщо сумніваєтеся, можете змащувати форму перед кожною випічкою – шкоди від цього точно не буде.

 3. Перед тим як виймати випічку з форми, дайте їй попередньо постояти хвилин п’ять-сім. Потім просто нахиліть форму набік – готова випічка сама вивалиться з форми. Якщо випічка все ж прилипла і не виймається – відігніть край форми назовні, благо силікон дозволяє зробити це без проблем. Також можна підштовхнути кекс знизу. Але не використовуйте для витягання випічки металеві ножі або вилки – так ви можете проткнути форму.

4. Хоча випічка в силіконовій формі і не пригорає, все одно після її виймання на стінках форми залишається тонкий шар тіста. Щоб відмити цей шар, замочіть форму попередньо хвилин на п’ять-десять в прохолодній воді. Потім акуратно виверніть форму навиворіт і легко потріть м’якою губкою – залишки тіста відійдуть без проблем навіть із самих дрібних пазів. Не використовуйте абразивні миючі засоби.

  

Особливості силіконових форм

Універсальні

Ви можете без вагань використовувати силіконові форми в будь духовці – газовій, електричній, в мікрохвильовці. Ставте їх і в морозилку. Такі форми спокійно витримують перепад температур від -40 ° С до +240 ° С, тому відмінно підходять не тільки для випічки, але і для заморозки. У них можна готувати страви з м’яса, риби, солодку і несолодку випічку, робити желе.

 Ніяких пригорань!

Час випікання в силіконових формах практично такий ж, як і в звичайних. Але плюс силікону в тому, що в таких формах випічка не пригорає. Зверху зазвичай утворюється хрустка  скоринка, а низ випічки виходить трошки вологим.

Гарно

Багато силіконових форм мають візерунки, ребристу поверхню. Завдяки цьому готова страва виходить дуже гарна. Наприклад, можна приготувати кекси у вигляді будиночків, прикрашені квітами і т.д.

Зручно зберігати

Зберігати силіконові форми дуже зручно. Їх можна як завгодно згинати, згортати в трубочку, засовувати у вузькі шафи і в далекі кути полиць – вони не зімнуться, не деформуються.

Безпечно

Такі формочки для випічки виготовляється  з хімічно інертного силікону, який не виділяє при нагріванні шкідливих речовин – саме з такого матеріалу роблять медичні імплантати.

До списку новин