загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

На Прикарпатті встановили новий рекорд України (ФОТО)

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

УКРАЇНА

На центральній сцені Долинського міського парку відбулася патріотична акція зі встановлення нового рекорду України: викладення на національному Прапорі найбільшого Герба України зі свіжого кропу.

Захід розпочався парадом Долинського муніципального духового оркестру та мажореток під керівництвом Ярослава Скаб’яка центральними вулицями міста, інформують ”Вікна”.

Дійство у парку благословив о. Ярослав Савка. «Тризуб – це Бог, Україна і ми», – зазначив він у своєму виступі. Рекорд фіксували представники Національного реєстру книги рекордів України.Це вже другий рекорд, встановлений у Долині. Перший був зафіксований 14 січня 2014 року: біля головної ялинки міста понад 5 000 учасників одночасно заспівали коляду «Нова радість стала».

 

Що стимулювало до нового рекорду? Про це розповіли його ініціатори та ідейні натхненники – голова Благодійного фонду громади міста Долина Леся Мураль-Тисяк та тележурналіст Наталія Гасуляк: «Все почалось з того, що до нашого міста завітала, як називають її в соціальних мережах, ангел-миротворець Ангеліна Шостак з Артемівська. Разом зі своїм чоловіком Андрієм вона займається волонтерською працею та підтримкою наших воїнів, які воюють на Донбасі. Є в подружжя Шостаків особливий рекорд, який був встановлений та зафіксований у книзі рекордів України. Це синьо-жовта плетена стрічка довжиною 27 метрів, на якій написані вірш Тараса Шевченка «Ісая» та Павла Чубинського «Ще не вмерла Україна».

 

Цю стрічку як естафету і передала Ангеліна Шостак для наступного рекорду в нашому місті”. Чому дівчата обрали для рекорду кріп? По-перше, це улюблена рослина українців, яка росте на території всієї України. Кріп став популярним завдяки творчій ідеї київського художника Андрія Єрмоленка. А вже згодом він опинився на емблемах та нашивках наших вояків. “Благодійний фонд громади міста підтримує наших солдатів різнобічно: надсилає на фронт медикаменти та необхідні речі, закуповує реанімобілі. Але поряд з такою матеріальною підтримкою наші воїни потребують і моральної. Тому цей рекорд присвячуємо нашим воїнам-захисникам», — повідомила у своєму виступі Леся Мураль-Тисяк.

Представник книги рекордів України Ганна Крисюк зафіксувала рекорд та вручила ініціаторам спеціальну відзнаку-диплом. Отже, відтепер в книзі рекордів України в категорії «Розміри, вперше» зазначено: «На головній сцені міста Долина було презентовано найбільший прапор України, на якому було викладено український національний герб України – тризуб з живого кропу. Зафіксовані результати: розміри прапору 20 метрів на 15 метрів. Акція присвячена учасникам АТО та приурочена до Дня незалежності України». До речі, на викладення тризубу знадобилося понад 100 кілограмів кропу.

Багато глядачів принесли з собою оберемки квітучого кропу. Представники Книги рекордів України взяли декілька пучків кропу з собою, решту піде на приготування борщових наборів для наших воїнів. Прапор Благодійний фонд громади міста Долина передасть до краєзнавчого музею «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів. На заході також були присутні воїни, які повернулись з АТО і нині перебувають у відпустках, діти та їхні наставники з міста-побратима Рубіжного Луганської області, а також діти з інших регіонів, які відпочивають у ЛОК «Дружба».

 

Вони долучились до патріотичного флеш-мобу. Чудовими музичними номерами захід гармонійно доповнили Галина Курус, Петро Гірник, а також вихованці Школи танцю Оксани і Тараса Судолів та дитячого зразкового ансамблю танцю «Бойківчанка» під керівництвом Надії Лопух та Олександри Чури. Завершився патріотичний захід благодійним концертом під гаслом «Збережи життя солдату».

До списку новин