загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Кунжутна олія - еліксир молодості

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

За легендою, кунжут був основним інгредієнтом славнозвісного еліксиру молодості. З давніх часів цю рослину широко використовують в індійській, китайській, середземноморській та середньоазійській кухнях. Кунжутне насіння або олію додають практично в усі страви. Завдяки цілющій силі ця олія є популярною не тільки у кулінарії, а й у народній медицині та домашній косметології.

Кунжутна олія багата на мікроелементи (цинк, кальцій), вітаміни А і Е, містить білки й натуральні антиоксиданти. Вона збагачена моно- і поліненасиченими жирними кислотами, які сприятливо впливають на роботу серцево-судинної системи загалом, зміцнюють стінки судин і підвищують їх еластичність. Вони благотворно впливають на нормалізацію обміну речовин в організмі і зміцнення імунітету. Крім цього, біологічно активні речовини, які містяться в кунжутній олії, здатні знижувати рівень холестерину в крові. Її можна ефективно застосовувати при мігренях, у боротьбі з гіпертонією, у лікуванні хвороб легень.

Наприклад, при кашлі грудну клітку розтирають теплою кунжутною олією. Допоможе і вживання олії всередину. Треба випивати лише 1 ст. ложку на день. 0,5 ст. ложки кунжутної олії тричі на день п'ють при лікуванні гастриту і навіть виразки шлунка. Робити це слід до їди.

Користь кунжутної олії важко переоцінити. Вона додає нам краси, омолоджує організм, захищає і лікує. Сприяє нарощуванню м'язової маси тіла, стабілізує жировий обмін і активізує схуднення. Кунжутна олія і вода допоможуть упоратися з нав'язливим відчуттям голоду. Якщо ви хочете схуднути і для того не вечеряєте, тоді у вас з'являється сильне бажання з'їсти щось калорійне на сніданок. Аби позбутися цього відчуття, випийте 2 ч. ложки кунжутної олії за півгодини до сніданку і запийте склянкою води. Так ви втамуєте почуття голоду і нормалізуєте перистальтику кишковика.

Швидшому схудненню сприятиме заміна денної норми жирів у раціоні на кунжутну олію. Але майте на увазі, що вона не годиться для додавання в гарячі страви, оскільки при термообробці втрачає корисні речовини. Тому денну норму олії (не більше 2 ст. ложки) можна приймати або в чистому вигляді, або заправляти салати в комбінації з соєвим соусом та іншими маслами.

Вітамінна складова сезамової масла «працює» на оздоровлення волосся, нігтів і шкіри. Протизапальні та ранозагоювальні властивості цих компонентів також сумніву не піддаються. Для загоєння тріщин, рубців і ранок кунжутне масло потрібно наносити на уражені ділянки шкіри. Якщо поріз або рана великі, то підійде компрес із застосуванням цієї олії.

Знаходить кунжутне масло застосування і в домашній косметології.

Для краси і здоров'я

Олія з насіння сезаму здатне глибоко проникати в шкіру, живити і зволожувати її. Завдяки потужним антиоксидантам, наявними в його складі, активізується кисневий обмін і поліпшується кровопостачання. Воно є чудовим «чистильником» шкіри, звільняючи її від відмерлих клітин. Такий компонент, як сезамол, надійно захищає організм від шкідливого впливу ультрафіолетових променів.

Тому кунжутне масло широко використовується в якості базового для створення різноманітних домашніх засобів, призначених для догляду за сухою, а також в'янучої шкірою. Наприклад, для маски, що сприяє зменшенню набряклості особи:

1. 1 чайна ложка кунжутного масла змішується з 2-ма краплями ефірного масла, наприклад, мандаринового.

2. Невелика кількість отриманої маски легкими масажними рухами втирається в шкіру обличчя.

3. Для досягнення видимого результату цю процедуру слід проводити кілька днів.

У чистому вигляді кунжутне масло можна застосовувати для зволоження, завдаючи невелика його кількість на шкіру обличчя і область декольте. Після закінчення півгодини видалити надлишки масла серветкою.

Кунжутна олія ідеально підходить для масажу, що допомагає від безсоння. Для цього потрібно нанести кунжутне масло на стопи ніг, помасажувати їх, і здоровий глибокий сон забезпечений. Головне, встигнути після проведення процедури лягти в ліжко!

При виборі кунжутної олії також звертайте увагу щоб вона була першого холодного віджиму - тільки така є найкорисніша. Другий важливий аспект - щоб олія не містила жодних добавок і була на 100% натуральна.

У народі є тисячі рецептів косметичних масок для волосся, шкіри та нігтів із використанням кунжутної олії. Усе тому, що вона не тільки надзвичайно корисна, а й сприяє омолодженню та відновленню.

https://www.youtube.com/watch?v=3ZC72pQI7m8

До списку новин