загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

«Міф» про «КАРПАТСЬКИЙ ЧАЙ». Що «впарюють» під брендом «екологічно чистий продукт»? ФОТО

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
«Міф» про «КАРПАТСЬКИЙ ЧАЙ». Що «впарюють» під брендом «екологічно чистий продукт»? ФОТО

Кілька тижнів тому місцеві ЗМІ вибухнули новиною: „СКАНДАЛ. “ЧАЮ НЕ БУДЕ” АБО ФРАНКІВСЬКІ ПОДАТКІВЦІ ГІРШІ ЗА ПСІВ ЯНУКОВИЧА? (//firtka.if.ua/?action=show&id=80744). Доведені до відчаю підприємці звертаються до громадськості міста з проханням допомогти їм врятуватися від нещадного та жорстокого тиску зі сторони фіскальних органів. Мовляв, вони працюють чесно, прозоро і відкрито протягом багатьох років, а податкова хоче знищити їх бізнес через принципову відмову заплатити хабар.

Історію про «замордованих» податківцями підприємців було винесено на розгляд різного роду громадських рад та об’єднань, полетіли звернення та скарги до всіх відповідних контролюючих інстанцій. Навіть сам мер Івано-Франківська, який, як правило, намагається стояти осторонь будь-яких конфліктів, виступив публічно на захист виробника карпатського чаю ТОВ „Продовольча компанія «Екопродукт”!

Пан Анушкевичус на своїй сторінці в мережі Фейсбук написав: „…. ТОВ «Продовольча компанія «Екопродукт», створена більше 15 років тому, є одним із лідерів українського ринку з виготовлення та реалізації екологічно чистої продукції та одним із найбільших економічно активних підприємств міста Івано-Франківська. Продукція компанії, а це більше 100 видів, реалізується не тільки в Україні, але й експортується в Литву, Латвію, Білорусь, Казахстан, Великобританію, США, Канаду. На підприємстві працює більше 150 іванофранківців і воно є одним із найбільших платників податків у місцевий бюджет (15 млн. грн. щорічно).

Варто також відзначити, що ТОВ «Продовольча компанія «Екопродукт» неодноразово відзначалась найвищою нагородою міста Івано-Франківська як підприємство-лідер економічного розвитку міста «Тріумф». Зокрема в 2010 та 2012 році підприємство отримувало нагороду в номінації «Місцева марка», право поборотись за яку отримують лише підприємства, які не мають заборгованості до бюджету та заборгованості із виплати заробітної плати.

Також ТОВ «Продовольча компанія «Екопродукт» згідно підписаного між компанією та виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради Меморандуму створила та планує виготовити окремий фірмовий чайний продукт, який використовуватиметься для промоції та брендингу міста Івано-Франківська як в Україні, так і закордоном…..”

Журналісти Stanislavske.tv провели власне журналістське розслідування, аби розвіяти всі «міфи» і упередження стосовно конфлікту між ТОВ „ПК „Екопродукт” та ДПІ в місті Івано-Франківську.

Перш за все, виникає питання до мера Віктора Анушкевичуса, який або абсолютно не володіє інформацією про підприємство, яке він своїми «грудьми» кинувся захищати, або має певну зацікавленість у його «світлому майбутньому». Іншого логічного пояснення таким діям мера ми не знайшли.

Як вдалося вияснити, ТОВ «ПК «Екопродукт» дійсно працює більше п’ятнадцяти років в Івано-Франківську на ринку виробництва чаю та кави.

Як ми уявляємо собі це виробництво? Збір рослинної сировини в екологічно чистих районах Карпат, свіже гірське повітря, чисті води, працівники збирають відбірні трави та ягоди під першими променями ранкового сонця. А потім усе зібране у карпатських горах ретельно перебирається, сортується, миється і сушиться, гарно фасується і роз’їжджається по всій Україні і закордон. І ось він — духм’яний “Карпатський чай” прославляє величне місто Івано-Франківськ. Гарно? Це не рекламний ролик. Так виглядають стандарти «екологічно чисто».

Насправді все відбувається набагато простіше і банальніше. В розпорядженні Stanislavske.tv опинилися документи про реальних контрагентів ТОВ „ПК „ЕКОПРОДУКТ”, які забезпечують поставку сировини, для створення відомого продукту „Карпатський Чай”.

Директор та засновник ТОВ «ПК «Екопродукт» – Поліщук Сергій Петрович закупляв у ТОВ «Фарт СТ» сировину для виробництва чаїв протягом двох останніх років на суму близько 8 мільйонів гривень. Через відкритий реєстр підприємств України було встановлено, що за місцем реєстрації ТОВ «Фарт СТ», а саме: Івано-Франківська область, Косівський район, с. Смодна. вул. Незалежності, 50. знаходяться адміністративні та складські приміщення, які належать ТОВ «Карпат Постач», директор якого повідомила нам, що про ТОВ «Фарт СТ» чує вперше і будь-які службові особи вказаного товариства їй не відомі. Приміщення, які належать ТОВ «Карпат Постач» ніколи і нікому в оренду не здавались.

Йдемо далі. Хто ж таке це ТОВ «Фарт СТ»? Директором та співзасновником ТОВ «Фарт СТ» є Чорній Тарас Ігорович, який насправді числеться штатним працівником ТОВ «ПК «Екопродукт».

Саме ТОВ «Фарт СТ» ніколи не займалося так званим «збором сировини для чаю», а успішно закупляло її у родичів директора ТОВ „ПК „ЕКОПРОДУКТ” Поліщука С.П., які оформлені, як підприємці:

ФОП Поліщук О.С. – син засновника та директора ТОВ «ПК «Екопродукт»

ФОП Поліщук Т.С. – дочка засновника та директора ТОВ «ПК «Екопродукт»

ФОП Поліщук О.І. – дружина засновника та директора ТОВ «ПК «Екопродукт»

ФОП Поліщук О.А. – родичка засновника та директора ТОВ «ПК «Екопродукт»

Насправді, зрозумілим є той факт, що звичайно ніхто із близьких родичів родини Поліщуків збором трав та ягід в горах не займається, а зареєструвавшись підприємцем на спрощеній системі оподаткування дають можливість замовнику продукції оптимізовувати свої податки та виводити готівкову масу з підприємства для власних потреб. Як повідомив нам працівник податкової служби, такі схеми є найрозповсюдженішими зараз після ліквідації розгалуженої системи конвертаційних центрів.

А де ж насправді береться той славнозвісний „Карпатський чай”

„Карпатський чай” – то є міф!

По крайній мірі в тому розумінні, в якому ми собі це уявляємо. За даними бази української митниці, всю сировину для виробництва чаю ТОВ „ПК „Екопродукт” імпортує з республіки Польща, щорічно витрачаючи на це десятки мільйонів гривень. Тобто, розрекламований Віктором Анушкевичусом „фірмовий чай Івано-Франківська, який використовуватиметься для промоції та брендингу міста як в Україні, так і за кордоном” завозиться сюди із сусідньої держави, а з чого він складається і де збирається взагалі незрозуміло.

Крім того, напевно недовіряючи польським ароматизаторам, ТОВ „ПК „Екопродукт” укладає договір на закупівлю сушених фруктів, ягід та трав, вдумайтеся, із Заводом тонкого органічного синтезу ПАТ «Барва». Чим займається „Барва” знають всі мешканці Франківщини, а для тих кому це не відомо можна подивитись у них на сайті //www.barva.com.ua. Що може продати підприємство хімічної промисловості виробнику екологічного чаю нам не зрозуміло. Але факт залишається фактом.

І насамкінець. В ході розслідування з’ясувалося, що ще одним із контрагентів, який за документами також займається збором трав та ягід в Косівському районі, а насправді є працівником ТОВ „ПК „Екопродукт”, виявився такий собі Василь Столащук, колишній працівник СБУ, а зараз фізична особа-підприємець.

Пошук в мережі інтернет відразу видав нам потрібну та цікаву інформацію.

Це саме той Василь Столащук, який являється учасником корупційного скандалу в місті Івано-Франківську. Не так давно він створив та очолив ГО „Івано-Франківська обласна спілка ветеранів „САМОПОМІЧ” і цинічно забрав в держави на пільгових умовах комерційне приміщення площею 422 м.кв в центрі міста терміном на 25 років. При цьому зумівши уникнути відкритого конкурсу, з рядом учасників, що були готові заплатити державі ринкову вартість за згадане приміщення. (//nkontrol.org.ua/narodnijj-kontrol-vikriv-shakhra%D1%97v-yaki-zakhopili-primishhennya-v-centri-ivano-frankivska/).

Також встановлено, що Сергій Поліщук теж являється членом сумнозвісної ГО „Івано-Франківська обласна спілка ветеранів „САМОПОМІЧ”

Напевно зрозумівши, що уникнути відповідальності за ухилення від сплати податків їм не вдасться, ТОВ „ПК „Екопродукт” почало нагнітати обстановку в суспільстві, видаючи себе за жертв несправедливого режиму, замовляючи статті в газетах та скликаючи для обговорення різні громадські ради, об’єднання та організації.

Чи отримають вони бажаний для себе результат покаже час, а от те, що „Карпатський чай”, як виявилося, до наших Карпат не має жодного відношення, для багатьох, гадаємо, стане неприємною новиною.

До списку новин