загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Подружжя із Шепетівки заробляє на власній сонячній електростанції

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Сонячна електростанція дозволяє жителю Шепетівки (Хмельницька область) Ігорю Сочинському не лише забезпечувати власне домогосподарство електроенергією, а й заробляти на продажу екокіловат державі, повідомляє khm.depo.ua.  Перейти на альтернативне джерело енергії та започаткувати «зелений» бізнес раціоналізатор з Хмельниччини вирішив на початку 2015 року. Чимало часу було витрачено на вивчення усіх «за» і «проти», пошуки та закупку необхідного обладнання і програмного забезпечення, розповідає Ігор Сочинський, додаючи, що, на щастя, будинок, який сім років тому пройшов реконструкцію, відповідав усім технічним вимогам щодо встановлення сонячних батарей.  У лютому Сочинським вдалося запустити першу чергу сонячної електростанції, яка включає 44 панелі по 250 Вт. Приємне здивування, згадує подружжя раціоналізаторів, викликала співпраця з енергетиками-монополістами, які не лише не заважали, а ще й активно допомогали порадами та консультаціями. 

Як результат, сьогодні Сочинські експлуатують «зелене» виробництво у 10 кіловат. Вироблену енергію віддають у загальну мережу, а собі беруть уже із загальної. Таким чином, подружжя забезпечує електроенергією власне домогосподарство і вп'ятеро більше продає державі.  Дружина Наталя стала директором приватної сонячної електростанції, а чоловік - головним робітником «зеленого» підприємства. Відтепер прибутки та життя родини залежать від сонця, яке влітку дає змогу отримати вчетверо більше електроенергії, ніж взимку. 

 

У «зеленому» бізнесі швидких прибутків очікувати не варто, наголошує дружина раціоналізатора, додаючи, що за умови втілення решти задуманого СЕС окупиться за п’ять років. Так, найближчим часом подружжя планує змонтувати другу чергу сонячної електростанції. Згідно з розробленою схемою, сонячні батареї встановлять на паркані під точно визначеним кутом.  На сонячній електроенергії, зазначає Наталія, побутова техніка працює набагато краще – немає перепадів напруги. На додачу, не потрібно надто економити, каже жінка.  Наразі подружжя охоче ділиться «зеленим» досвідом з усіма бажаючими, наочно демонструючи сонячне господарство. 

До списку новин