загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 21 липня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

Японія: агресія Росії в Україні загрожує всьому світові

Уряд Японії вважає, що агресія Росії в Україні представляє собою небезпеку для всього світу.

Про це йдеться в щорічній доповіді з оборони, схваленій урядом країни у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ці російські спроби розглядаються як проблема глобальної безпеки, яка, можливо, може зачепити все світове співтовариство, включаючи Азію", – йдеться в поширеному документі.

У доповіді стверджується, що Росія "залучена в так звану гібридну війну, яку важко чітко ідентифікувати як збройний напад однієї країни (на іншу – ред.), намагається змінити існуючий статус-кво силою або примусом".

Як відомо, між Японією і Росією також є територіальний спір за Курильські острови, які були окуповані радянськими військами в 1945 році. Росія відмовляється повертати їх Японії.

 

ОБСЄ не підтверджує відведення техніки бойовиками

Після того, як бойовики заявили про початок відводу важкої техніки, міжнародні спостерігачі відзначають "більш інтенсивне" переміщення озброєнь на Донбасі.

Про це керівник спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг заявив 20 липня в інтерв'ю інформагентству dpa, передає DW.

"В даний час ми можемо спостерігати посилене пересування озброєнь. Це не свідчить про відвід", - повідомив він.

За словами Хуга, "досі ми бачимо тільки односторонню заяву" сепаратистів, яку ОБСЄ не може підтвердити.

"Підтвердження відводу озброєнь завжди передбачає двосторонній режим контролю", - продовжив представник ОБСЄ, зазначивши, що досі немає угоди про те, які озброєння, куди і до якого терміну повинні бути переміщені.

Як відомо, раніше ватажки "ЛНР" та "ДНР" заявили, що 18 липня ухвалили рішення про відведення озброєння калібром менше 100 мм і бронетехніки на 3 кілометри від лінії зіткнення.

РосЗМІ повідомили, що співробітники місії ОБСЄ зафіксували відведення перших одиниць техніки "ДНР": начебто бойовики відправили на місце дислокації танковий взвод.

Бойовики застосовували заборонену зброю, в Авдіївці обстріляли завод - штаб

20 липня бойовики більше 60 разів обстріляли позиції сил АТО, з них більше 30 - з 18:00 до опівночі.

Про це прес-центр штабу АТО повідомляє на сторінці в Facebook.

Всього за минулу добу, 20 липня, бойовики 11 разів застосували 152-х та 122-мм артилерію, 19 разів - 120-мм міномети, 3 рази - танки.

З 18:40 терористи знову вели вогонь з танка по Авдіївському коксохімічному заводу. О 22:10 бандити били по житлових кварталах Авдіївки з 152-х та 122-мм артилерійських систем.

Із забороненої мінськими домовленостями зброї бойовики активно обстрілювали позиції сил АТО в районах н.п. Новгородське, Опитне, Красногорівка, Невельське, Авдіївка, Піски. "Турбуючий вогонь" злочинці також вели поблизу н.п. Широкино, Майорськ, Мар'їнка, Болотене та інші.

Станом на 6 годину ранку 21 липня обстрілу з 152-мм артилерії піддалися українські позиції поблизу н.п. Розсадки, Майорськ, Зайцеве, Лозове, з танка - в районі Богданівки. Зі стрілецької зброї - поблизу Донецького аеропорту, н.п. Новомар’ївка, Троїцьке, Станиця Луганська, Мар'їнка.

"Захисники України дали гідну відсіч ворогу, не забороненим мінськими угодами озброєнням", - наголосили у штабі.

РФ погрожує військовими заходами у відповідь на вступ Швеції до НАТО

Росія вживатиме військові "контрзаходи" у випадку, якщо Швеція вступить до НАТО.

Про це заявив посол Росії в Швеції Віктор Татарінцев в інтерв'ю місцевим ЗМІ, передає The Independent.

Засудивши те, що, за його словами є "агресивною пропагандистською кампанією в ЗМІ" (проти РФ - Ред.), посол підкреслив, що "Швеція не є ціллю для збройних сил Росії".

Водночас, відповідаючи на питання щодо зростаючої підтримки шведами вступу країни до НАТО, Татарінцев попередив про заходи у відповідь з російської сторони.

"Путін відзначав, що будуть наслідки, що Росії доведеться вдатися до реакції військового характеру і переорієнтувати свої війська та ракети",  - наголосив посол.

"Країна, яка вступає в НАТО, повинна усвідомлювати ризики, на які вона наражається",  -додав він.

Водночас, татарінцев висловив сумнів щодо можливого швидого вступу швеції до НАТО.

"Я не думаю, що це буде актуальним в найближчому майбутньому",  - зауважив російський дипломат.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Швеція змінить законодавство для зближення з НАТО.

Під обстріл бойовиків потрапив цивільний автомобіль: поранено 2 жінок

В результаті обстрілу бойовиками Майорська на Донеччині отримали поранення 2 жінки.

Про це повідомляє прес-центр АТО у вівторок.

Зазначається, що 21 липня, станом на 8 годину ранку, російсько-терористичні війська вели інтенсивний обстріл з артилерії місцевості поблизу населеного пункту Майорське, що на Донеччині.

Під час обстрілу терористами околиць селища під вогонь терористів потрапив цивільний автомобіль і дві жінки отримали важкі поранення.

Пораненим громадянкам військовослужбовці сил АТО надали першу медичну допомогу та евакуювали їх до найближчої лікарні.

  

У Порошенка анонсували підписання Меморандуму з МВФ

Меморандум про подальше співробітництво України з Міжнародним валютним фондом має бути погоджений та підписаний 21 липня 2015 року.

Про це журналістам повідомив представник президента в Кабінеті міністрів Олександр Данилюк, повідомляє "Укрінформ".

"Сьогодні має бути підписаний Меморандум з МВФ", - сказав він.

За словами Данилюка, структурні параметри програми незмінні, це більше технічний документ.

"Свої підписи під документом мають поставити міністр фінансів Наталія Яресько, голова Національного банку Валерія Гонтарева, Прем'єр-міністр та Президент", - зазначив він.

Нагадаємо, засідання МВФ щодо України очікується 31 липня поточного року. Україна, якщо МВФ схвалить програму, може отримати 1,7 мільярда доларів.

Суд над Сенцовим буде частково закритим

У справі Сенцова-Кольченка в закритому режимі будуть розглянуті 3 сторінки одного з томів, відкритої на них справи.

Про це повідомила адвокат Олександра Кольченка Світлана Сидоркіна, передає Укрінформ.

"У закритому режимі у нас будуть розглянуті лише три сторінки десятого тому. Усе інше - у відкритому", - сказала Сидоркіна.

За словами адвоката, з позитивного - те, що поки суд дає можливість висловити свої позиції обом сторонам судового процесу.

Сьогодні, за її словами, захист подав усі клопотання, що планував, і частина з них була задоволена.

З негативного - те, що до процесу не допустили громадських захисників: журналістку Наталію Кочневу (двоюрідна сестра Сенцова) і активіста Владислава Рязанцева (клопотання адвоката Кольченка).

Сидоркіна підкреслила, що також великі проблеми для адвокатів створює рішення суду проводити засідання щодня. Але захист Кольченка і Сенцова шукатиме можливості виконати цю вимогу, сказала вона.

Раніше повідомлялося, що суд в Ростові-на-Дону, який почав розглядати справу українського режисера Олега Сенцова і кримського активіста Олександра Кольченка, задовольнив клопотання захисту про допуск родичів до підсудних.

21 липня у Північно-Кавказькому окружному військовому суді у Ростові-на-Дону розпочалося засідання по суті справу Олега Сенцова та Олександра Кольченка.

Нагадаємо, за версією російського слідства, Сенцов створив в Криму терористичне співтовариство, яке було структурним підрозділом забороненого в РФ "Правого сектора", з метою виходу півострова зі складу Росії.

Сенцов провину не визнає. Крім нього у цій справі заарештовані Олександр Кольченко, а також Геннадій Афанасьєв і Олексій Чирній. Останні пішли на угоду зі слідством і вже отримали вироки - по 7 років позбавлення волі. За умовами угоди зі слідством, вони повинні будуть давати свідчення на суді проти Сенцова і Кольченка.

В АТО загинув 1 військовий, ще 1 поранено

Упродовж минулої доби у зоні проведення АТО загинув 1 військовий, ще 1 поранено.

Про це під час брифінгу повідомив речник Адміністрації Президента із питань АТО, полковник Андрій Лисенко.

"Унаслідок активних бойових дій ми втратили 1 хлопця, ще 1 отримав поранення", - зазначив він.

Також, за словами Лисенка, у Мар’їнському районі було поранено кількох цивільних.

Крім того, було зафіксовано 12 безпілотників бойовиків.

Як повідомлялося, у понеділок на Донеччині біля Курахового бойовики обстріляли автівку. Поранено трьох людей.

До списку новин