загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українець отримав 25 премій Grammy та світове визнання

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Українець отримав 25 премій Grammy та світове визнання

Киянин Володимир Горовиць — володар 25 премій «Греммі». Уперше за фортепіано сів у 5 років, а коли закінчив київську консерваторію, то всім було очевидно — перед ними майбутня зірка.

//ridna.ua/

Юний геній

Починалося все у Києві. Нещодавно знайшли запис № 725 у метричній книзі міського архіву про народження Володимира Горовиця. Почав грати у 5 років. На випускному концерті викладачі й публіка влаштували такі овації, що навіть місцева преса не змогла обійти увагою цей виступ.

У 21 рік його запрошують на гастролі до Петербурга. За 11 концертів він зіграв аж 155 творів — феноменальна кількість, зважаючи на вік піаніста. А ще за рік у його арсеналі буде 12 концертних програм. Це при тому, що у професійних музикантів їх зазвичай 3-4.

Виїзд з СРСР

Та молодий піаніст не бачив свого розвитку в комуністичний країні. Спочатку переїхав до Берліна, а звідти у Штати. Тут довелося проявити характер. На одному з перших концертів Горовиць почув, що диригент незрозуміло чому збавляє темп композиції. Українець уперто тримав свій, так що мало дим не йшов з клавіатури, але цим врятував концерт. Публіка аплодувала весь антракт.

Визнання прийшло швидко. Коли Рахманінов написав черговий твір, то віддав виконувати його Горовицю, визнавши: той зіграє краще, ніж сам композитор. Українець давав щотижня по три концерти і, здавалось, абсолютно не відчував втоми.

Дивуючи публіку, міг з інтервалом у декілька хвилин зіграти один і той самий твір, але по-різному. Платівки з його записами ставали справжніми бестселерами, квитки розкуповували миттєво. До прикладу, лише за один концерт він зібрав фантастичну суму – мільйон доларів, який перерахував Червоному хресту.

Перерва у 12 років

І от на піку своєї форми, коли, здавалося, всі титули зібрано, він просто йде зі сцени. На 12 років. Казав, що втомився і відчув страх перед публікою. Це були непрості часи. Дружині довелося продавати картини імпресіоністів і коштовності. А тим часом композитор зачинявся вдома і грав, вивчав нові твори, відшліфовував техніку.

І таки наважився знову вийти до слухачів. Аби потрапити на виступ, люди вночі стояли в черзі за квитками, а дружина композитора розносила їм булочки і чай. Тоді на концерт-повернення у «Метрополітен-оперу» зібралися представники світової музичної еліти й усі вони були приголомшені. Віртуозність нікуди не зникла, а таким репертуаром не володів жоден музикант того часу.

Його гастрольний графік знову був розписаний на рік уперед, щоправда до Києва так більше й не повертався. Хоча за словами його біографа Дюбаля, часто згадував рідне місто. А якось, граючи з англійським оркестром, розлютився його повільності й вигукнув: «Я українець і покажу англійцям, що таке темп».

До списку новин