загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 24 липня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

 

У заручниках залишається близько 200 українців – СБУ

В СБУ заявляють, що наразі близько 200 українських громадян залишаються у заручниках у терористів.

Про це розповів на брифінгу в п’ятницю новопризначений радник голови СБУ Юрій Тандіт.

За його словами, ця кількість є приблизною, оскільки Центр звільнення заручників постійно отримує нову інформацію.

"Іноді ми знаходимо тих, хто вважався зниклим безвісти. Наприклад напередодні ми знайшли сліди одного з наших хлопців, якого упізнала дружина, який є живим і перебуває зараз в одному з районів Білгородської області РФ. У нього є певне каліцтво, про що я не можу говорити, однак, Слава Богу, він живий", - зазнеачив радник.

"Ми говоримо про кількість біля 200 людей, 65 з яких є цивільними, усі інші військовими ЗСУ. Нацгвардії та добровольчих батальйонів", - сказав він.

За словами Тандіта, Центр зі звільнення заручників при СБУ виявив на території Росії 11 українських громадян, які були незаконно переведені через кордон, однак загалом у відомстві вважають, що до РФ було переправлено приблизно 30 громадян України.

За добу банди "ДНР/ЛНР" здійснили 78 обстрілів сил АТО з артилерії і танків

Протягом минулої доби, 23 липня, проросійські бандформування здійснили 78 обстрілів позицій наших захисників, з них – 35 у період з 18-ї по 24-ту годину.

Про це повідомляє прес-служба штабу АТО.

О 21.30 по жилим районам селища Новгородське російські терористи завдали ударів з танку з боку окупованої ними Горлівки.

З 20.30 по 23.30 з артилерії калібрів 152- та 122-мм обстріляні позиції сил АТО в районах н.п. Опитне, Авдіївка, Березове. Починаючи з 21.00 понад годину бандформування вели обстріл наших позицій зі 120-мм мінометів поблизу н.п. Піски.

Також бойовики неодноразово вели обстріли сил АТО в районах н.п. Новгородське, Розсадки, Авдіївка, Кірове, Станиця Луганська, Санжарівка, Луганське, Лозове, Мар’їнка, Опитне.

Станом на 06.00 сьогодні, 24 липня, обстріли продовжуються.

Починаючи з 02.45 понад годину російсько-терористичні війська обстрілювали з танку позиції сил АТО поблизу н.п. Піски. З 04.30, понад півгодини, обстріл наших позицій зі 120-мм міномету було чути поблизу Красногорівки.

Стрілецькою зброєю бандформування турбували наші війська поблизу н.п. Мар’їнка, Піски, Кряківка, Луганське, Попасна, Лозове

Бойовики створюють дві великі ударні групи – ІС

Бойовики на Донбасі створюють дві великі ударні групи для можливої атаки на волноваському і приморському напрямках.

Про це повідомив з посиланням на оперативні дані "Інформаційного спротиву" депутат Дмитро Тимчук.

"Згідно з висновками групи ІС, виходячи з оперативної інформації, в даний час терористи створюють дві великі ударні тактичні групи: одну на Волноваському напрямку (на південь від Донецька) на ділянці від Оленівки до Гранітного, Старомар’ївки. Другу - безпосередньо на приморському напрямку і трохи північніше від Безименного до Павлополя і Чермалика", - повідомив він.

За даними ІС, найбільш напружена ситуація склалася на Донецькій та Горлівській ділянках, де "впродовж доби було зафіксовано основну кількість обстрілів і збройних провокацій з боку бойовиків".

"До ділянки від Мар'їнки і до північно-західних околиць Горлівки додалася ще одна ділянка особливої активізації супротивника - район н. п. Світлодарськ, Луганське, Миронівське", - повідомив Тимчук.

Він передає, що бойовики активно використовують заборонену Мінськими угодами важку артилерію: міномети, гармати, самохідні артустановки калібром вище 120 мм.

Медведєв лякає Україну долею Югославії

Прем'єр Росії Дмитро Медведєв заявив, що Україна має "проявити гнучкість" і дати Південному Сходу автономії, інакше може зникнути, як Югославія.

Про це він заявив в інтерв'ю словенському РТВ, передає прес-служба Кабміну РФ.

Медведєв заявив, що криза в Україні "рукотворна", а створили її колишні і нинішні влади, а не Росія.

Він запевняє, що ні США, ні Росія не можуть вирішити українську проблему, бо це мають зробити самі українці".

"Їм потрібно сісти за стіл і про все домовитися. Влада має проявити гнучкість в рамках Мінських домовленостей, прийняти ті рішення, які вона повинна прийняти, включаючи рішення, пов'язані з автономіями на Південному Сході України", - заявив Медведєв.

"Природно, ополченці і політичні сили, які на Південному Сході діють, мають виявляти схильність до компромісу і домовитися з українською владою. І тоді на українській землі настане мир", - додав він.

При цьому Медведєв заявив, що "якщо цього не відбудеться, то ми будемо свідками дуже сумного процесу".

"Він і зараз дуже сумний, але він може набрати воістину драматичного характеру", - заявив він.

При цьому він згадав Югославію, про яку "більшість молодих людей вже ледве пригадають, що така країна була на карті Європи".

"Я згадав Югославію тільки тому, що, я сподіваюся, нам через деякий час не доведеться в такому ж ключі згадувати, що було таке держава, яка називалася Україна", - заявив Медведєв.

Глави МЗС 5 країн закликали створити міжнародний трибунал по MH17

Міжнародний кримінальний трибунал для розслідування катастрофи малайзійського "Боїнга" рейсу MH17 може забезпечити високий рівень прозорості, неупередженості та підзвітності.

Про це йдеться в заяві п'яти міністрів закордонних справ - Павла Клімкіна (Україна), Берта Кундерса (Нідерланди), Джулі Бішоп (Австралія), Дідьє Рейндерса (Бельгія) та Аніфа Амана (Малайзія), опублікованій у Financial Times.

"Наші країни звернулися до Ради безпеки ООН невідкладно заснувати Міжнародний кримінальний трибунал у відповідності з главою VII Статуту ООН з тим, щоб притягнути до суду винних у цьому злочині. Такий орган міг би забезпечити високий рівень прозорості, неупередженості та підзвітності", - наголошують вони.

"Він вершитиме правосуддя для сімей всіх жертв МН17. Це дозволить забезпечити широку міжнародну підтримку і максимізувати потенціал для міжнародного співробітництва", - переконані міністри.

"В майбутньому він зобов'язав би всі держави повною мірою співпрацювати з Міжнародним трибуналом і його органами", - йдеться в заяві.

"Створення трибуналу до висновків обох довгоочікуваних розслідувань (технічного та кримінального) може гарантувати, що він служитиме правосуддю у спосіб, який виходить за межі міжнародної чи внутрішньої політики", - вважають глави МЗС.

"Більш того, такий підхід відповідає міжнародній практиці. Усі інші спеціальні кримінальні суди і трибунали були створені ще до завершення відповідних кримінальних розслідувань",  - підкреслюють вони.

Як відомо, у катастрофі МН17 загинули 298 пасажирів і членів екіпажу з 10 країн. Переважна більшість з них - 194 пасажири - були громадянами Нідерландів.

Раніше президент України Петро Порошенко та прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте домовилися вживати усіх необхідних заходів для заснування міжнародного кримінального трибуналу з метою притягнення до відповідальності винних у злочинах, пов'язаних зі збиттям літака.

Водночас Росія виступає проти міжнародного трибуналу у справі рейсу MH17.

Росія хоче вплинути на розслідування щодо "Боїнга" - NYT

Росія намагаєтьcя отримати контроль над розслідуванням обставин збиття "Боїнга" Малайзійських авіаліній на сході України.

Про це йдеться у статті New York Times.

Так автори матеріалу коментують звернення Росії до ООН та Міжнародної організації цивільної авіації із закликом брати активнішу роль у розслідуванні обставин збиття "Боїнга".

На думку авторів статті, вимагаючи більшої ролі ООН у розслідуванні трагедії, Росія намагається отримати нагоду впливати на його перебіг.

Росія прагне не допустити створення трибуналу, який візьметься за встановлення та притягнення до відповідальності винних у збитті "Боїнга".

"Майже немає сумнівів, що Росія заблокує будь-який трибунал. Але Рада Безпеки ООН повинна не дати задурити собі голову, буцімто пропозиції Росії є гідною альтернативою. Так само ніхто не повинен і вірити брехні Путіна про те, що Росія буцімто не бере участь у війні в Україні", - пише видання.

Bloomberg: Путін заборонив чиновника навіть згадувати ім’я Навального

Президент Росії Володимир Путін запровадив негласну заборону на публічне згадування імені опозиціонера Олексія Навального.

Про це повідомляє Bloomberg, з посиланням на три поінформовані джерела.

Заборона стосується державних чиновників та керівників держпідприємств.

"Кремль занепокоєний популярністю Навального… і заборонив чиновникам і керівникам держкомпаній будь-яку публічні згадки (Навального)", - пише видання.

Bloomberg нагадує, що після того, як Анатолій Чубайс, директор держкорпорації "Роснано" назвав в теледебатах Навального "молодим перспективним політиком", двох партнерів Чубайса по "Роснано" затримали правоохоронці, звинувативши в розкраданні 220 мільйонів рублів.

Подібне захоплення заручників "є поширеною практикою (російських) сил безпеки", - пояснив експерт Московського центру Карнегі Андрій Колесников.

За добу в зоні АТО загинув 1 боєць, 3 отримали поранення - штаб

За добу в зоні проведення антитерористичної операції загинув 1 військовий, ще 3 отримали поранення.

Про це на традиційному брифінгу у п'ятницю повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 3 – було поранено", - сказав він.

Також, за його словами, за уточненою інформацією, 22 липня, в районі Авдіївки загинув співробітник спецпідрозділу МВС, ще 1 – було поранено.

"На жаль, він теж помер в лікарні від важких травм", - зазначив Лисенко.

До списку новин