загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Огіркові ліки...

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Огіркові ліки...

Хоча огірок за вмістом програє помідорам чи капусті, проте в ньому багато мінеральних солей (фосфор, кальцій, магній, залізо) і мікроелементів (мідь, марганець, кобальт, цинк, йод). До речі, заліза в огірках більше, ніж у лісових суницях або винограді. Цей овоч корисний людям, що мають захворювання серця, судин, нирок, оскільки містить солі кальцію (до 150 мг в 100 г), які сприяють виведенню з організму води й кухонної солі. Свіжий огірок, з’їдений без солі, поліпшує обмін речовин, благотворно впливає на організм людини. Мінеральні речовини, які містяться в огірках, нейтралізують неорганічні сполуки, що надходять в організм із продуктами харчування. Огірки мають сечо- й жовчогінну, а також послаблювальну властивості, збуджують апетит, посилюють виділення шлункового соку (особливо квашені й мариновані). Вживання свіжих огірків рекомендовано в разі запорів, атонії кишечнику й ожиріння. Хворим на гіпертонію, сечокислий діатез і ожиріння призначають огіркові розвантажувальні дні раз на тиждень. У ці дні хворий одержує тільки 2 кг свіжих огірків. Розвантажувальні дні треба проводити під наглядом лікаря. Але у разі гострих і хронічних нефритів (у стадії загострення), хронічної ниркової недостатності, нирковокам’яної хвороби і пієлоциститів з лужною реакцією сечі вживати в їжу огірки протипоказано. Обмежують вживання свіжих огірків і в разі загострення виразкової хвороби шлунка, дванадцятипалої кишки, у разі гострих і хронічних гастритів з нормальною і підвищеною секрецією шлункового соку, загострення гастритів з пониженою секрецією соку.

//www.zid.com.ua 

ПОЧНІТЬ РАНОК ІЗ КОКТЕЙЛЮ

Огірковий сік п’ють окремо в кількості не більш як 100 мл за один прийом. Для поліпшення його смаку і харчової цінності можна додати часник, подрібнений кріп, кефір (кисле молоко). Вживають також і в суміші з іншими овочевими і плодовими соками. Наприклад: огірковий сік — 100 мл, сік  зелені селери — 25 мл, морквяний сік — 50 мл, сік  часнику — 5 мл, сік шпинату — 25 мл, кисле молоко (кефір) — 200 мл. Можна готувати й інші комбінації сокових коктейлів, ними дуже корисно розпочинати ранок, прийнявши натще.

ЛОСЬЙОН ДЛЯ КРАСИ

Потрібно дрібно нарізати свіжі огірки, щільно вкласти в чисту пляшку з-під шампанського (краще з темного скла), залити горілкою або розведеним спиртом, закупорити й поставити на сонячне підвіконня, періодично збовтуючи. Через два тижні чудодійний косметичний засіб готовий для користування. Ним натирайте обличчя, шию та руки. Через деякий час шкіра стане м’якою, еластичною, зникнуть дрібні зморшки, на щоках з’явиться рум’янець. Настоянку слід зберігати в холодному місці.

РЕЦЕПТИ ВІД РІЗНИХ ХВОРОБ

Атеросклероз. Уживати в їжу свіжі огірки (сприяють виведенню холестерину). Анемія. Харчування свіжими овочами із введенням у дієту свіжих огірків (насичують залізом). Гастрит із підвищеною кислотністю. П’ють по 0,5—1 склянці свіжого огіркового соку двічі на день за годину до їди. Або їдять свіжі огірки з медом. Водянка. Завдяки сечогінній дії, огірки допомагають у лікуванні від цієї хвороби. Хронічні запори лікуються вживанням у їжу свіжих огірків. Жовтяниця. Відварюють перестиглі огірки (насінники) разом з пагонами з листям та п’ють відвар без особливого дозування. Камені й пісок із нирок і сечового міхура виводять огірки або сік. Причому ефективніші гіркі плоди. Kaтар верхніх дихальних шляхів. Приймають огірковий сік із медом по 3 столові ложки 2—3 рази на день. Таке ж лікування проводять за тривкого кашлю. Облисіння. Харчування огірками (свіжими) і втирання соку в корені волосся допомагають у разі цієї недуги. Огірковий сік поліпшує стан не тільки волосся, а й зубів, і нігтів.Обмін речовин. Огірковий сік у суміші з соками моркви, буряків, яблук значно поліпшує обмінні процеси в організмі. Ожиріння.Розвантажувальні дні з уживанням за 5 прийомів по 2 кг на день свіжих огірків без солі знижує масу тіла. Опущення матки. Протягом місяця вживати огірки-жовтляки у великій кількості, і матка стане на місце.Набряки, особливо серцево-судинного походження, знімаються завдяки вживанню в їжу свіжих огірків. Відкладення солей. У разі захворювання суглобів і подагри дуже корисний огірковий сік: по 0,5—1 склянці тричі на день на порожній шлунок. Він сприяє виведенню з організму сечової кислоти. Печінка. За її хвороб готують збір: 1 ст. л. подрібнених перестиглих плодів і стільки ж сухої огудини огірка залити 0,5 л холодної води, прокип’ятити 5 хвилин на повільному вогні. Приймати по 2 ст. л. тричі на день за півгодини до їди. Краще готувати меншу кількість відвару, щоб він завжди був свіжим.

Іван КАЛІНІЧЕНКО, травознай.

До списку новин