загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Львів‘янин, який судився за паспорт без російської мови, отримав документ. Фото

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Львів‘янин, який судився за паспорт без російської мови, отримав документ. Фото

Львів’янин Святослав Літинський отримав український паспорт без дублювання даних російською мовою.

 

Чоловік півроку судився щодо вилучення сторінки російською мовою. 20 травня цього року він виграв апеляцію у суді і вже 7 серпня отримав паспорт.

"У мене в новому паспорті всі записи українською, проте на старому, тобто двомовному, бланку. Виходить так, що і перша, і друга сторінки в паспорті заповнена тільки українською від руки, а написи на самому бланку надруковані двома мовами", - розповів ZAXID.NETСвятослав Літинський.

Він зауважив, що це друге рішення суду про видачу паспорта тільки українською мовою. Аналогічне рішення вже прийняли в Миколаєві. Однак власник паспорта відмовився його забирати через двомовність бланків.

"Я перший подав позов до суду. Проте в Миколаєві справу розглянули швидше, ніж у Львові. Тому і рішення винесли швидше. Але паспорт тільки з українською мовою всередині я отримав першим", - зазначив львів’янин.

Окрім цих двох випадків, є ще чотири аналогічних судових рішення про вилучення з паспорту сторінки російською мовою у Сумській, Закарпатській та Київській областях.

З 1 січня 2016 року всі бланки українських паспортів будуть україномовними з латинською транслітерацією. 25 березня Кабмін ухвалив постанову про видачу українцям внутрішніх біометричних паспортів у вигляді пластикової картки.

До списку новин