загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як правильно варити кукурудзу?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Як правильно варити кукурудзу?

Варена кукурудза – чудове доповнення практично до будь-якої страви. Дуже поживна і смачна, вона вже давно займає своє почесне місце на нашому столі в літній період. Як правильно варити качани кукурудзи, щоб вони вийшли дійсно смачними?

СКІЛЬКИ ПОТРІБНО ВАРИТИ КАЧАН КУКУРУДЗИ?

Для початку потрібно дізнатися, до якого сорту відноситься куплена на ринку кукурудза. Існують спеціальні сорти для вживання в їжу, а є кормові для тварин. Скільки часу треба варити кукурудзу харчового сорту? Вона більш м'яка і цілком достатньо півгодини, а от більш грубу кормову доведеться варити набагато довше – від двох до трьох годин.

Якщо ви купили на ринку кукурудзу і вже вдома виявили на качані дрібні різнокольорові зерна, залиште її. Цей сорт призначений для приготування попкорна.

Найголовніша порада, як правильно варити кукурудзу, звучить наступним чином: качани варяться близько 20 хвилин і через цей час вони цілком розм'якшуються для вживання в їжу. Якщо ви пропустите цей момент, кукурудза знову стає жорсткою і тоді час готування істотно збільшується.

Любителям експериментувати можна запропонувати цікавий спосіб приготування в духовці. Натираємо вершковим маслом качани і загортаємо їх у фольгу з гілочкою кропу. Для додання пікантного смаку можна трохи натерти часником.

ЯК ВАРИТИ СВІЖУ КУКУРУДЗУ?

З часом варіння визначилися, тепер потрібно вибрати спосіб приготування. Найкраще при очищенні качанів не викидати листя. Листя потрібно промити під струменем теплої води і укласти на дно каструлі, вже зверху укладати кукурудзу і все залити водою.

Ставимо каструлю на вогонь. Після того як вода закипить, потрібно підсолити її. Для надання більш насиченого смаку у воду з сіллю можна відправити трохи спецій, наприклад запашний перець горошком – це додасть пряний і дуже апетитний аромат.

Правильно варити кукурудзу в товстостінній каструлі, так як час приготування займає довгий час. Щільно закривайте кришку. Дуже добре варити в чавунній каструлі. Цілком допустимо варити кукурудзу в пароварці або в мікрохвильовій печі. Дуже просто варити кукурудзу і в скороварці, так як це і час економить, і сили. Це займе всього 5-10 хвилин.

Майте на увазі, що після охолодження кукурудза відразу почне тверднути, що стане неприємним сюрпризом для ваших зубів. Краще всього подавати на стіл варену кукурудзу відразу після її приготування, ще гарячою. Щоб качани довше зберегли свій аромат і м'якість, змастіть їх вершковим маслом. Це ще й смак значно посилить.

Для гурманів можна подати кукурудзу, посипану тертим сиром. Щоб не помилитися при купівлі та вибрати м'які кукурудзу, зверніть увагу на качани і листя: вони повинні бути не пошкодженими і яскраво-зеленими.

ЯК ВАРИТИ СТАРУ КУКУРУДЗУ?

Якщо ви виявили в центрі зерен ямочки, то качани точно старі. Варити їх можна, але вони будуть більш жорсткими, незалежно від часу і способу приготування.

Варити свіжу кукурудзу набагато простіше, так як вона ніжна і дуже швидко готується. Але трапляється, що свіжа і соковита кукурудза з часом починає старіти. Як варити стару кукурудзу? Якщо викинути не піднімається рука, можна виправити становище, використовуючи маленькі хитрощі.

 

Варити стару кукурудзу потрібно таким же чином, як і молоду. Різниця тільки в часі варіння. Якщо качани пролежали тільки пару-трійку днів, досить збільшити час готування на 20 хвилин. Але для качанів, що лежали тиждень, доведеться збільшити час варіння на годину-півтори.

До списку новин