загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

ГПУ програла суд щодо 11 мільярдів кубів газу Фірташа

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
ГПУ програла суд щодо 11 мільярдів кубів газу Фірташа

Господарський суд Києва відмовив Генеральній прокуратурі у визнанні незаконними 2 договорів купівлі/продажу від 20 січня 2009 року між "Нафтогазом" і "Газпромом", згідно з якими "Нафтогазу" було передано право власності на 11 млрд кубометрів газу, які належали компанії "РосУкрЕнерго".

Про це йдеться в документі, текст якого мають "Українські новини".

Генпрокуратура обґрунтовувала свої позовні вимоги тим, що ці контракти укладені "Нафтогазом" і "Газпромом" без намірів створення правових наслідків. Згідно з документом, ГПУ вказувала на те, що ці договори є фіктивними.

Розглянувши доводи Генпрокуратури, суд дійшов висновку, що жодна з ознак фіктивності цих договорів не знайшла свого підтвердження під час розгляду справи.

Згідно з документом, на засідання суду у цій справі не прибули представники ні Міністерства енергетики та вугільної промисловості (сторона позивача), ні НАК "Нафтогаз України" і "Газпрому" (обидва - відповідачі по справі).

20 січня 2009 між "Нафтогазом" і "Газпромом" був підписаний договір переуступки права вимоги, предметом якого була передача "Газпромом" і "Газпром-Експортом" "Нафтогазу" права вимагати заборгованість "РосУкрЕнерго" перед російськими газовими компаніями у розмірі 1,7 млрд доларів.

У той самий день був підписаний договір продажу "Нафтогазом" "Газпрому" 11 млрд кубометрів газу (які до цього належали "РосУкрЕнерго") за 1,7 млрд доларів, а потім договір купівлі "Нафтогазом" у "Газпрому" цих самих 11 млрд кубометрів газу (які перебували в ПСГ України) також за 1,7 млрд доларів.

У подальшому, цей газ був включений в баланс "Нафтогазу".

8 червня 2010 року Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольмазобов'язав "Нафтогаз" повернути "РосУкрЕнерго" 11 млрд кубометрів газу і надати додатковий обсяг газу у розмірі 1,1 млрд кубометрів неустойку за порушення умов контракту.

Як повідомлялося, у липні 2014 року "Газпром" і компанія Centragas Holding AG вирішили ліквідувати компанію RosUkrEnergo AG (Швейцарія).

До 2009 року "РосУкрЕнерго" було монопольним постачальником газу в Україну.

50% "РосУкрЕнерго" належить "Газпрому", і 50% - компанії Centragas Holding AG, яка контролюється Дмитром Фірташем і Іваном Фурсіним.

До списку новин