загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 12 серпня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

 

ВПС РФ тренуються кидати бомби з написом на "На Берлін!" - Bild

В рамках зборів, які військово-повітряні сили російського флоту проводили в Калінінградській області на початку серпня 2015 року, авіатори використовували в тренувальних цілях бомби з написами "На Берлін!" і "За Сталіна!".

Про це 11 серпня пише німецька газета Bild, передає "DW".

Видання нагадало, що навчання проводилися всього в 500 кілометрах від столиці ФРН.

У своїй публікації Bild посилається на інформацію, поширену Центральним військово-морським порталом Flot.com, що опублікували ці фотографії.

Як повідомив Flot.com, в рамках згаданих зборів вперше за двадцять років відпрацьовувалося бомбометання з військово-транспортних літаків Ан-26.

Слогани "На Берлін!" і "За Сталіна!", нагадує Bild, широко використовувалися під час війни Червоної армії проти нацистської Німеччини.

В путінській Росії, пише видання, протягом декількох років триває компанія з прославлянню радянських часів і проводяться паралелі між боротьбою з фашизмом у Другій світовій війні і сучасним протистоянням із західним світом на тлі конфлікту в Україні.

"Написи на бомбах "На Берлін!" і "За Сталіна!" Є чимось більшим, ніж просто прояв ностальгії, і демонструють небезпечні тенденції в російському керівництві і армії", - підсумовує Bild.

 

Бойовики продовжують бити по силах АТО з "Градів" і мінометів - штаб

У зоні АТО бойовики продовжують обстріли українських позицій з озброєння, забороненого мінськими домовленостями.

Про це прес-центр штабу АТО повідомляє на своїй сторінці в Facebook.

11 серпня з 18:00 і до півночі поблизу Донецька під вогнем 120-мм мінометів опинилися українські позиції в Новгородському, двічі в Пісках і Авдіївці. Близько 21:00 терористи вели вогонь з артилерії калібру 152 міліметра по Красногорівці.

Крім того, о 23:45 злочинці застосували реактивні системи залпового вогню в районі Красногорівки.

Поблизу Маріуполя з 19:00 бойовики били з 120-мм мінометів і артилерії 152 калібру по Старогнатівці і Чермалику.

Близько 20:00 бойовики двічі з мінометів, гранатометів і стрілецької зброї обстріляли сили АТО в Кримському. З 23:00 також з 120-мм мінометів вели вогонь по селищу Зайцеве на Артемівському напрямку.

Всього 11 серпня бойовики 87 разів порушили режим припинення вогню. 12 разів вони застосували артилерію, 21 - міномети, 5 - реактивні системи залпового вогню БМ-12 "Град", 65 разів обстрілювали українські позиції з гранатометів і стрілецької зброї.

Після півночі, 12 серпня, вогнева активність терористів продовжилася в основному в Донецькій області. Тут близько 1:00 противник вів вогонь з БМ-12 "Град" по Водяному, Опитному, Піскам і Новоселівці.

Бойовики застосовують всю зброю, яка у них є – ІС

Бойовики протягом останньої доби застосовували всі види озброєння, які у них є на першій лінії, включаючи реактивну артилерію.

Про це свідчать оперативні дані "Інформаційного спротиву", опубліковані Дмитром Тымчуком.

В ІС повідомляють, що "продовжується ескалація конфлікту на Донбасі, викликана різкою активізацією російсько-терористичних військ під приводом "нанесення превентивних ударів" з метою зриву міфічного "наступу українських військ" напередодні Дня Незалежності".

"Відразу на декількох ділянках лінії фронту, як у Донецькій, так і в Луганській областях, терористи використовують практично все озброєння, наявне на першій лінії – різні види бронетехніки і артилерії, включаючи реактивну", - написав Тимчук.

За даними ІС бойовики стріляли:

в районі н. п. Новомихайлівка, Степове і Березове з 120-мм мінометів і 122-мм артилерії;

в районі Красногорівки, Лозового, Пісків, Опитного, Авдіївки з 82-мм і 120-мм мінометів, автоматичних гранатометів АГС-17, зенітних установок ЗУ-23-2, 122-мм і 152-мм артилерії;

в районі Попасної і Новозванівки з 120-мм і 82-мм мінометів;

в районі Кримського, Щастя, Станиці Луганської, Старогнатоівки, Новоласпа із АГС-17;

в районі Богданівки (приморський напрямок) бойовики випустили близько 40 "касет" 122-мм РСЗВ БМ-21 "Град".

На Луганщині затишшя, але один військовий отримав поранення

Минула доба на Луганщині пройшла з відносним затишшям, проте один боєць АТО отрима поранення.

Про це повідомляє прес-служба Луганської війського-цивільної адміністрації.

Активні бойові дії зафіксовані тільки у Станично-Луганському районі.

"Так, уночі з мінометів терористами були обстріляні с. Болотене та с. Сизе Станично-Луганського району. Сам районний центр бойовики обстріляли зі стрілецької зброї", - повідомили ЛВЦА.

"У результаті обстрілів на блокпосту отримав поранення військовослужбовець 128-ї бригади ЗСУ – водій відділення мінометного взводу", - йдеться в повідомленні.

Російські війська втратили в Широкиному 800 людей – Білецький

Втрати російських військ в Широкиному поблизу Маріуполя становлять близько 800 осіб.

Про це в інтерв'ю "ЛІГАБізнесІнформ" заявив командир батальйону "Азов" і депутат Верховної Ради Андрій Білецький.

"Втрати росіян убитими, пораненими і полоненими – близько 800 чоловік особового складу. Звичайно, після їхніх перемог в аеропорту, Дебальцевому і так далі, для них це морально-психологічний удар", – заявив він.

За словами Білецького, РФ наполягає на "демілітаризації" Широкиного, щоб, в разі загострення ситуації, мати зручний майданчик для наступу на Маріуполь.

"Якщо у них не буде Широкиного, то в Маріуполь їм доведеться довбатися досить довго. Тому зрозуміло, чому Росія наполягає на демілітаризації Широкиного. Росія тисне на Захід, Захід точно так само тисне на Порошенка. Тому питання демілітаризації – суто зовнішньополітичне питання, а ніяк не військовий, стратегічний і ще якийсь", – упевнений він.

На маріупольському напрямку бойовики гатили з "Урагану" - штаб АТО

На маріупольському напрямку триває загострення бойової обстановки.

Про це у середу на традиційному брифінгу у середу розповів речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, епіцентр протистояння – українська лінія оборони від Богданівки до Старогнатівки. Важке озброєння з боку НЗФ на цій ділянці фронту застосовується систематично.

"Зокрема, між 1 та 3 годинами ночі противник провів 4 обстріли з реактивної артилерії, причому 1 з них – з потужної РСЗВ "Ураган". Вогонь зі 152-мм гаубиць НЗФ вівся як в темну, так і світлу пору доби", - зазначив Лисенко.

Також бойовики відкривали вогонь по силах АТО, що обороняють лівий берег Кальміуса у Чермалику. Артилерійсько-мінометний обстріл окупантів тривав півгодини.

Путін продовжує стверджувати, що Донбас атакують сили АТО

Російський президент Володимир Путін на оперативній нараді з постійними членами Ради Безпеки РФ обговорював ситуацію на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба Кремля.

"Окремо обговорювалася ситуація в зв'язку з випадками обстрілів населених пунктів Донбасу та представників місії ОБСЄ з боку українських силовиків", - сказано в повідомленні.

У повідомленні немає ні слова про те, що саме бойовики атакували Старогнатівку, яка перебуває під контролем сил АТО.

Крім того, в повідомленні не згадали, чи обговорювалося застосування бойовиками забороненої Мінськиму угодами артилерії, в тому числі "Градів" і "Ураганів", які повинні бути відведені від лінії розмежування.

Про те, що бойовики намагаються наступати, порушуючи Мінські угоди, свідчить і відео їх провального наступу, яке днями з'явилося в мережі.

Бойовики стягують важку артилерію під Старогнатівку

Бойовики стягують додаткову важку артилерію під Старогнатівку.

Про це свідчать оперативні дані "Інформаційного спротиву".

"Бойовики перекинули до ділянки в районі Старогнатівки і Новоласпи додаткові артпідрозділи: 2 вогневих підрозділів 152-мм артилерії (за нашими попередніми даними, одне з них - ГСАБтр зі складу окремої артбригади "Кальміус" і батарея 152-мм гармат "Мста-Б" 1-й ОМСБр "армії ДНР"). 122-мм артилерійський 5-й ОМСБр "армії ДНР" з боку Тельманове (батарея гармат Д-30) поки тільки займає позиції, частково - їх дообладнує", - повідомили в ІС.

Також зафіксовано виступ з боку Старобешевого дивізіону РСЗВ БМ-21 "Град" (6 установок).

Як відомо, у ніч на понеділок бойовики здійснили спробу наступу на Старогнатівку, але були відкинуті силами АТО з великими втратами.

За добу в зоні АТО загинув 1 боєць, 3 дістали поранення - штаб

За останню добу в зоні проведення антитерористичної операції загинув 1 військовий, ще троє зазнали поранень.

Про це у середу на традиційному брифінгу у середу повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок бойових дій ми втратили одного нашого воїна, ще 3 отримали поранення", - сказав він.

Зазначається, що цих втрат сили АТО зазнали під Станицею Луганською і Старогнатівкою.

Також у вівторок у зоні АТО було зафіксовано 12 прольотів ворожих безпілотників. Ще 1 БПЛА країни-агресора перетнув адміністративну межу між окупованим Кримом та Херсонською областю біля Чонгара.

До списку новин