загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 14 серпня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

Бойовики не дають коридор для вивозу тіл загиблих із зони АТО - волонтери

На Донбасі бойовики на дають коридор для вивозу тіл загиблих українських військових із зони АТО.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив керівник пошукової місії "Чорний тюльпан" Ярослав Жилкін.

"Ну щось намічається, судячи з усього ... нам коридор не дають", - заявив він.

Він також додав, що навіть у найскладніші моменти бойових дій на Донбасі, "Чорному тюльпану" дозволяли шукати і вивозити тіла загиблих.

"Таке просто рідко для нас. Навіть коли аеропорт і Дебальцеве, ми проскакували", - підкреслив Жилкін.

При цьому бойовики зазвичай сприяють цій пошуковій місії, так як волонтери шукають і передають тіла, як українських військових, так і терористів.

Як відомо, протягом року "Чорний тюльпан" вивіз з окупованих територій більше 600 тіл загиблих. Ці роботи були проведені повністю за рахунок волонтерів і пожертвувань. Держава в 2014-2015 роках на пошук та опізнання солдат грошей не виділяла.

Росія відправила на Донбас черговий "гумконвой"

Тридцять п'ята автоколона МНС Росії з "гуманітарною допомогою" вирушила в окупований Донбас.

Про це ТАСС повідомили в прес-службі відомства.

"О 04:00 мск колона висунулася з Донського рятувального центру МНС у бік державного кордону", - сказав співрозмовник агентства.

У МНС зазначили, що понад 100 автомобілів везуть в Донецьку і Луганську області понад 1000 тонн "гуманітарних вантажів", серед яких продукти харчування, медикаменти та предмети першої необхідності.

Перед кордоном колона розділиться на дві рівні частини. "Одна з них пройде на пункт пропуску "Донецьк", друга – на "Матвєєв Курган" - уточнили в МНС.

Нагадаємо, Україна пропонує змінити схему доставки російських вантажів таким чином: Київ наполягає на тому, щоб вантажі з Росії доставлялися на Донбас залізницею.

Як відомо, надсиланням "гуманітарних вантажів" в Україну Росія порушує норми міжнародного права. Українські прикордонники та представники Червоного хреста заявляли, що не мають можливості перевіряти вміст фур, якими вона ввозиться.

З початку бойових дій в секторі "М" загинули 19 мирних жителів - МВС

З початку бойових дій в секторі "М" (південний напрямок) загинули 19 мирних жителів, серед яких 4 дітей.

Про це повідомляє прес-служба МВС у Донецькій області.

"З початку бойових дій на лінії розмежування в секторі  "М" загинули 19 мирних жителів, з них 4 - діти, поранені 54 людини, з них 3 дітей", - йдеться в повідомленні.

Так, у селі Чермалик загинули двоє мирних жителів, ще 6 людей отримали поранення.

У Гранітному з серпня 2014 загинули 5 жителів, з яких двоє дітей, поранено 5 осіб. За даними місцевої сільради, за весь період проведення АТО снарядами бойовиків в селищі вбито 10 мирних жителів, 35 поранені, з них троє дітей.

У селі Павлопіль загинула одна людина, ще троє отримали поранення.

У Лебединському загинули 3 людини, з яких двоє дітей. Ще дві людини були поранені. При цьому за словами голови сільської ради, всього за час бойових дій кількість поранених становить 3 людини.

У селі Широкино загинули три людини, ще троє цивільних осіб були поранені.

У Бердянському поранення отримала одна місцева мешканка.

Бойовики активізували обстріли, б'ють з забороненої зброї - штаб

Протягом минулої доби бойовики суттєво активізували обстріли позицій сил АТО.

Про це прес-центр штабу АТО повідомляє на сторінці в Facebook.

Так, в районі Маріуполя близько 22:00 з реактивних систем БМ-21 "Град" терористи били по українським опорним пунктам у селищах Талаківка, Павлопіль, Старогнатівка.

Також Старогнатівку і Талаківку обстрілювала артилерія бойовиків калібру 152 міліметри.

З 18:00 і до півночі під вогонь 120-мм мінометів двічі потрапив населений пункт Новотроїцьке.

З 23:00 до опівночі терористи били з "Градів" по Авдіївці та Опитному.

Крім того, в кінці дня під вогнем 152-мм артилерії бойовиків опинилися Водяне, Кам'янка, Новобахмутівка, Первомайське.

На Артемівському напрямку близько 22:00 терористи били з мінометів і артилерії калібру 152 мм по силам АТО в селищі Зайцеве.

У штабі АТО підкреслили, що бойовики цілеспрямовано обстрілюють цивільні будівлі.

"Так о 17:10 з гранатометів і великокаліберних кулеметів бойовики обстріляли Широкино, а в 21:52 з "Градів" били по Авдіївці та Опитному", - зазначили в штабі.

Всього 13 серпня терористи 95 разів порушили режим припинення вогню.

Після півночі, 14 серпня, і до 6:00 бойовики 9 разів застосовували заборонену мінськими домовленостями артилерію. 4 рази терористи обстріляли з "Градів" сила АТО у Водяному і тричі у Опитному. По одному разу з реактивної артилерії били по Красногорівці і селищу Зайцеве.

Бойовики перейшли до масової активізації диверсійних груп

На Донбасі бойовики не тільки активізували обстріл сил АТО з артилерії, але й перейшли до масової активності диверсійно-розвідувальних груп.

Про це свідчать дані "Інформаційного спротиву", опубліковані Дмитром Тимчуком.

Згідно з ним, серед ДРГ противника є "як укомплектованих військовослужбовцями ЗС РФ, так і (такі, що складаються) з місцевих бойовиків і російських найманців, які пройшли курс підготовки в "учбових центрах" з допомогою інструкторів ЗС РФ".

"Особлива активність ДРГ противника фіксується в районі н. п. Авдіївка, Мар'їнка, в районі Світлодарського плацдарму, на приморському напрямку, а також на напрямку Щастя-Станиця Луганська", - повідомили в ІС.

Крім цього, бойовики ведуть активну розвідку з допомогою технічних засобів, у тому числі безпілотників.

Продовжують бойовики вести вогонь по силах АТО з артилерії, у тому числі забороненої Мінськими угодами, застосовують танки і ББМ.

В районі Павлополя, Чермалика і Орловського бойовики стріляли зі 120-мм мінометів, також фіксувалися удари з 122-мм гармат і РСЗВ БМ-21 "Град".

"В районі н. п. Старогнатівка, Талаківка, Гранітне, Березове... використовувалася 152-мм артилерія, також фіксувалися удари з РСЗВ БМ-21 "Град", 120-мм мінометів і 122-мм артилерії", - повідомили в ІС.

Турчинов: У разі агресії Росії буде введено воєнний стан

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявляє, в у випадку наступу військ Росії в зоні АТО, Україна введе воєнний стан.

Про це він заявив під час відвідування "Київського бронетанкового заводу" у п'ятницю, передає Інтерфакс-Україна.

"Хочу сказати: якщо Росія піде на зрив Мінських угод (а для цього, на жаль, все сьогодні робиться), безумовно, ми будемо діяти відповідно до викликів, які стоятимуть перед країною", - заявив він.

"Якщо буде активне застосування російських військ - безумовно, ми змушені будемо ввести воєнний стан і проводити більш потужну мобілізацію всього потенціалу, який є в країні", - сказав Турчинов.

Секретар РНБО зазначив, що ситуація в зоні АТО дуже напружена, відбувається концентрація російсько-терористичних військ поблизу лінії зіткнення, збільшується кількість обстрілів по українських позиціях.

Все це, за словами Турчинова, свідчить про те, що Росія має намір зірвати Мінські угоди і готує серйозний наступ.

"Саме тому ми відпрацьовуємо завдання не тільки відбивати атаку, але й контратакувати в разі проведення наступу", - сказав секретар РНБО.

За його словами, на сьогоднішній день Україна готова відбити наступ ворога.

Російські ЗМІ повідомили про можливий візит до Криму польських депутатів

Польські депутати від партій "Союз реальної політики", "Свобода і правопорядок", а також "Конгрес нових правих" визнають правовим статус Криму у складі РФ.

Про це повідомив засновник і лідер цих трьох партій, депутат Європарламенту восьмого скликання Януш Корвін-Мікке, пишуть "Известия".

За його словами, він збирається відвідати Крим, однак зайнятий до 25 жовтня у зв'язку з його передвиборчою кампанією.

Польський політик також повідомив, що поговорить зі своїми колегами по партіях і обговорить можливість відвідування півострова після закінчення передвиборної кампанії.

Корвін-Мікке додав, що вважає поїздку французьких парламентаріїв до Криму правильним кроком, оскільки "це визнає нинішній правовий статус Криму".

Бажання відвідати анексований Росією півострів розділяє і польська опозиційна непарламентська партія "Зміна".

Заступник голови партії Набіль Малазі заявив, що "партія схвалює дії президента РФ Володимира Путіна на Близькому Сході, значить, його політика стосовно півострову також вірна".

Як відомо, французьким депутатам, які поїхали до Криму, Служба безпеки України вже заборонила в’їзд до нашої держави.

А депутати італійського опозиційного "Руху 5 зірок" планують восени відвідати анексований Росією Крим, незважаючи на протест Києва.

В окупованому Криму заарештували двох активістів за український прапор

В окупованому Росією Криму силовики затримали активістів Українського культурного центру Вельдара Шукурджіева та Ірину Копилову.

Про це повідомив один із засновників Українського культурного центру Леонід Кузьмін, передають Крим.Реаліі.

"У Криму тривають репресії проти незгодних. Так 12 серпня, в місті Сімферополь були затримані, представники Українського культурного центру, Вельдар Шукурджіев та Ірина Копилова. Їх затримали, тільки вдумайтеся (!) за фотографію з українським прапором! Де закон? Де справедливість?!", - обурився він у Фейсбук.

Кузьмін пізніше додав, що на активістів було складено адміністративний протокол за статтею 20.2.КоАп РФ - порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходи або пікетування.

Пізніше сам Шукурджіев написав у Фейсбуці, що після допиту його і Копилову відпустили.

Біля Старогнатівки бойовики луплять зі 152-мм гармат і "Граду" - штаб АТО

На Маріупольському напрямку противник  продовжує дотримуватися тактики обстрілів українських укріплень з важкого озброєння, не вступаючи у ближній бій.

Про це на традиційному брифінгу у п'ятницю розповів речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, вогонь з ворожих гаубиць та важких мінометів ведеться на широкій ділянці фронту – від Новотроїцького до Талаківки як вдень, так і вночі. Пізно ввечері бойовики обстріляли наших бійців, які обороняють Новотроїцьке. Вогонь вівся зі 120-мм мінометів, які розгорнуті у Докучаєвську.

В районі Старогнатівки противник тричі відпрацював по позиціях сил АТО зі 152-мм гармат, а ввечері випустив повний комплект реактивних снарядів з установки "Град" (це 40 рактивних снарядів, зазначив Лисенко).

Поблизу Павлополя і Орлівського також зафіксовано роботу ворожих гаубиць і установки "Град". Вогонь вівся у темну пору доби з відстані 10-12 км.

Близько 22 години противник обстріляв наші оборонні рубежі на схід від Талаківки, одночасно ведучи сильний вогонь з мінометів, гаубиць та реактивної артилерії.

Важке озброєння противника знаходиться практично на передовій і зосереджене на трьох різних майданчиках. Два короткотривалі епізоди порушення режиму тиші з боку противника зафіксовано в Широкиному.

На півдні Донецької області постійною мішенню бойовиків є близько 10 селищ, які нині – напівзруйновані чи знищені.

Масштабне вторгнення військ РФ на Донбас малоймовірне - експерти США

Вкрай малоймовірно, що Кремль почне повномасштабну наступальну операцію на Донбасі, вважають аналітики спеціалізується на розвідці приватної американської компанії Stratfor. Про це в п'ятницю пише видання ЛІГАБізнесІнформ. "Нинішній політичний статус окремих районів Донбасу та регіональні імперативи Москви перешкоджають по-справжньому дієвій тактичній деескалації", - йдеться в документі. Експерти "тіньового ЦРУ" відзначають, що і Збройні Сили України, і гібридна армія окупантів нарощують бойові можливості, в тому числі зосереджуючи війська вздовж лінії розмежування, яка формально зафіксована мінськими угодами. На думку експертів Stratfor, нарощування військової потужності сторонами "може призвести до відновлення боїв". Разом з тим, автори аналізу раніше не передбачають участі РФ в масштабній військовій операції проти України. "Нестабільність і висока концентрація сил уздовж лінії розмежування можуть спровокувати проведення обмежених наступальних операцій в найближчі тижні", - говорять аналітики, наводячи як приклад лютневу операцію бойовиків на Дебальцевському плацдармі. Після боїв під Мар'їнкою та Старогнатівкою Україна дала зрозуміти, що буде наносити адекватні артилерійські удари по проросійських силах у відповідь на агресію, йдеться в доповіді. При цьому Київ залишає за собою право використовувати як ствольну, так і реактивну артилерію. Як припускають американські фахівці, терористи можуть спробувати розширити підконтрольні їм території в околицях Маріуполя на південній ділянці фронту. На штурм самого міста бойовики "навряд чи" зважаться в першу чергу через те, що Росія прагне уникнути розширення західних санкцій, йдеться в доповіді. За словами експертів, навіть "обмежена ескалація" бойових дій зараз може дати Білому дому привід для посилення обмежувальних заходів проти РФ і надання додаткової допомоги Україні в оборонній сфері, у тому числі летальним озброєнням. Говорячи про можливе повномасштабне вторгнення росіян, американський засновник Stratfor Джордж Фрідман раніше заявив, що ВСУ не зможе протистояти армії РФ, але їм буде під силу зупинити просування окупантів углиб України. Нагадаємо, 10 серпня Київ заявив про значне загострення ситуації на сході і рекордному після боїв за Дебальцеве кількості обстрілів позицій сил АТО.

За добу в зоні АТО загинув 1 боєць, 6 отримали поранення - штаб

За останню добу в зоні проведення антитерористичної операції загинув 1 український військовий, ще 6 зазнали поранень.

Про це на традиційному брифінгу у п'ятницю розповів речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок активних бойових дій та провокацій загинув 1 український воїн, ще 6 отримали поранення", - сказав він.

До списку новин