загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 18 серпня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

 

В ООН закликали вжити термінових кроків

для деескалації конфлікту на Донбасі

Генсек ООН Пан Гі Мун закликав усі сторони конфлікту на Донбасі вжити термінових заходів для деескалації ситуації та запобігання насильства, яке веде до подальшої загибелі людей, людських страждань і руйнувань інфраструктури, а також негативно впливає на стабільність в регіоні.

Про це повідомляє "ВВС-Україна" з посиланням на прес-службу організації.

"Постійні порушення режиму припинення вогню і загибель людей неприйнятні", - заявив генеральний секретар ООН в понеділок.

Також він закликав сторони конфлікту на Донбасі не обмежувати свободу пересування мирних жителів і забезпечити їм доступ до гуманітарної допомоги.

В ООН підкреслили, що підтримують суверенітет і територіальну цілісність України.

У Європарламенті допускають відключення РФ від SWIFT

Віце-президент Європейського парламенту Ришард Чарнецький не виключає відключення Росії від міжнародної банківської системи SWIFT в разі подальшої ескалації конфлікту на Донбасі.

Про це він заявив в інтерв'ю "Радіо Польща".

"Не зникли причини, за якими Європейський союз і США ввели санкції відносно Росії, не припинилася російська військова агресія в Україні. Крим все ще окупований, окупована частина східної України. Немає причин, підкреслюю, жодних причин, щоб скасовувати санкції", - підкреслив Чарнецький.

На його думку, в Європарламенті "повинні зараз займатися розглядом сценарію погіршення ситуації" на Донбасі.

На запитання журналіста про те, які заходи відносно РФ треба вжити Європарламенту, Чарнецький заявив, що це може бути відключення Росії від SWIFT.

"Виключення Росії з міжнародної системи SWIFT. Завдяки такому рішенню Росія втратила б за рік 5% ВВП. Хочу звернути вашу увагу на те, що за перші два квартали року Росія і так втратила 4,6% ВВП. За результатами року державна скарбниця втратила б 10% - це стало б лихом. Я вважаю, що Європейський союз може зупинити військову агресію завдяки таким санкціям", - зазначив Чарнецький.

Мирна мешканка підірвалася на міні під Авдіївкою - МВС

  

На околиці Авдіївки мирна мешканка підірвалася на міні.

Про це повідомляє прес-служба МВС у Донецькій області.

"Мешканка Авдіївки 1978 року народження доставлена в лікарню м. Димитрова з мінно-вибуховою травмою, численними осколковими пораненнями", - йдеться в повідомленні.

Стан жінки оцінюється як важкий.

Бойовики знизили число обстрілів, але застосовували важку зброю - штаб

17 серпня бойовики суттєво знизили кількість обстрілів українських позицій і в основному, використовували стрілецьку зброю.

Про це прес-центр АТО повідомляє на сторінці в Facebook.

"В той же час, поодинокі випадки порушення домовленостей щодо застосування великокаліберного озброєння все ж були", - заявили в штабі.

Так, поблизу Донецька з 120-мм мінометів бойовики обстрілювали українські опорні пункти в Красногорівці і Березовому. По селищу Мар'їнка терористи вели вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї. Авдіївку двічі накривали вогнем з 122-мм артилерії і мінометів.

Крім того, з 22:00 бойовики били з артилерії калібру 152-мм по позиціях сил АТО в селищах Горняк, Невельське, Красногорівка.

В районі Маріуполя о 18:45 під вогнем 120-мм мінометів виявилися підрозділи АТО в Старогнатівці. Також бойовики били по цьому населеному пункту з реактивної артилерії.

На Артемівському напрямку терористи били по селищу Луганське.

Також бойовики вели вогонь з озброєння БМП по силам АТО в Кримському.

Всього за минулу добу терористи 86 разів порушили режим припинення вогню. 12 разів вони застосовували артилерію, 27 - міномети, 52 - стрілецьку зброю і гранатомети.

Після опівночі бойовики, використовуючи стрілецьке озброєння, продовжили поодинокі обстріли, в основному, на Донецькому напрямку.

Близько 40 країн погодилися з відмовою від права вето в ООН

Майже 40 країн підтримали ініціативу Парижа щодо добровільної відмови від застосування права вето в ООН у випадках, коли необхідно вжити термінових заходів для припинення масових злочинів.

Про це заявив заступник офіційного представника МЗС Франції Олександр Жоржина, передає Укрінформ.

"Ініціатива Франції з регулювання вето у випадках масових звірств знайшла дуже широкий відгук в Організації Об'єднаних Націй та міжнародному співтоваристві. Майже 40 країн офіційно висловили свою підтримку в рамках останнього засідання ООН і багато інших проявляють інтерес", - заявив дипломат.

За його словами, відповідне рішення може бути прийнято вже у вересні.

"Ми активно обговорюємо це питання, зокрема у зв'язку з 70-ю річницею Організації Об'єднаних Націй у вересні, як подальший крок у мобілізації міжнародної спільноти", - уточнив Жоржина.

Як відомо,  Рада безпеки ООН не змогла ухвалити проект резолюції зі створення Міжнародного трибуналу для розслідування збиття Боїнга, що слідував рейсом MH17 у зв'язку з тим, що Росія, яка є постійним членом РБ ООН, висловилася проти, на документ було накладене вето.

У проекті резолюції йшлося, що РБ ООН "приймає рішення створити міжнародний трибунал з єдиною метою притягнення до відповідальності осіб, відповідальних за злочини, пов'язані зі знищенням в Донецькій області України літака авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував 17 липня 2014 рейс MH17".

Міністр закордонних справ Нідерландів Берт Кундерс заявив про намір шукати альтернативні способи покарання винних трагедії.

Глави МЗС 5 країн закликали створити міжнародний трибунал по MH17.  

Великобританія вже погодилася на добровільне обмеження права вето в РБ ООН.

В результаті обстрілу Мар'їнки бойовиками поранена 5-місячна дитина

Бойовики під час обстрілу Мар'їнки поранили дитину віком 5 місяців.

Про це повідомляє прес-служба Донецької облміліції.

"Близько години ночі терористи відкрили вогонь по житлових кварталах Мар'їнки. Один зі снарядів розірвався в приватному секторі на вулиці Орджонікідзе, де мешкала сім'я з 5-місячною дитиною", - повідомили в МВС.

У дівчинки осколкове поранення в живіт. Немовля було терміново відправлено до Дніпропетровська і проопероване. Батьки дитини не постраждали.

Інформація про інших потерпілих і руйнування уточнюється.

На місце обстрілу направлена слідчо-оперативна група Мар'їнського райвідділу міліції.

Бойовики почали "точковий обстріл" Луганської області - Тука

У Луганській області продовжується ескалація конфлікту з боку незаконних збройних формувань.

Про це у вівторок інформує прес-центр Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Так інтенсивних обстрілів зазнали смт Станиця Луганська, с. Кримське, с. Валуйське та район залізничної станції Вільхова.

По Станиці вели вогонь з 21:15 до 2:15 ночі з калібру 122-мм та із САУ. У результаті обстрілів згорів будинок по вул. Ленінська, у якому проживала бабуся, ще в одному на вул. Лермонтова сталося займання. Також зафіксовано пошкодження покрівлі у кафе в центрі селища.

З важкого озброєння обстріляли с. Валуйське Станично-Луганського району – знищено покрівлю у 6 будинках на вул. Толстого та Шевченка. Майже повністю розбитий важкими снарядами газопровід біля залізничної станції Вільхова – 506 абонентів залишилися без газу. Ведуться ремонтні роботи.

З 122-мм артилерії обстріляли також с. Кримське. На щастя, обійшлося без жертв і руйнувань.

"Терористи продовжують використовувати заборонене Мінськими домовленостями озброєння в Луганській області. Я зранку розмовляв з газовиками, вони були шоковані пошкодженням газопроводу в Станично-Луганському районі. За їх словами, такі пошкодження вони бачили вперше. Бойовики почали "точковий обстріл" області, інтенсивно обстрілюючи вночі то один прифронтовий район, то інший", – відзначив керівник Луганської ВЦА Георгій Тука.

Кравчук: Росія – найнебезпечніша держава для світу

Перший президент України Леонід Кравчук вважає, що Росія на нинішньому етапі не буде виконувати ніякі міжнародні зобов'язання і представляє собою величезну небезпеку для світу.

Про це він заявив в інтерв'ю "Новому времени".

"Хоча ми розуміємо, що Росія не буде ніколи нічого виконувати. Це не та країна, не той народ і не та влада. Вони виконують те, що їм вигідно, а не те, що вимагає міжнародна практика. Тому міжнародна спільнота має розуміти: Росія сьогодні веде небезпечну політику проти світу", – сказав він.

За словами Кравчука, ще під час переговорів з Борисом Єльциним під час розвалу СРСР і створення СНД він розумів, що рано чи пізно росіяни повернутися до теми Криму.

"Коли Україна після Майдану почала вибудовувати нову політику, будувати нове життя, нову владу, обирати нового президента, вони зрозуміли, що, нарешті, настав час вирішити свою, як вони кажуть, споконвічно історичну задачу. Але вони вирішили її проти міжнародного права, проти людства, і рано чи пізно будуть за це відповідати", – вважає він.

У той же час він упевнений, що Росії доведеться змінити свою політику.

"Для них війна – це їх життя. Якщо Захід зрозуміє і почне ставитися до питання по-іншому, все стане на свої місця. І народ, який сьогодні аплодує Путіну в екстазі від Севастополя і Криму, буде жити в екстазі вже без Криму і Севастополя", – впевнений Кравчук.

За добу в зоні АТО загинув 1 боєць, ще один отримав поранення - штаб

 За останню добу в зоні проведення антитерористичної операції загинув 1 український військовий, ще 1 зазнав поранення.

Про це на традиційному брифінгу у вівторок повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

"За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 1 отримав поранення", - сказав Мотузяник.

Цих втрат сили АТО зазнали під Донецьком.

За словами Мотузяника, в зоні конфлікту спостерігається зниження інтенсивності бойових дій, перш за все у Горлівці. Загальна кількість обстрілів за добу вперше за 3 дні не перевищила 100.

Речник АТО зазначив, що це може бути пов'язано з тим, що в бойовиків "просто закінчилися боєприпаси".

До списку новин