загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як Ахеджакова бореться з Путіним: 10 "антиватницьких" цитат

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Як Ахеджакова бореться з Путіним: 10 "антиватницьких" цитат

Російській акторці Лії Ахеджаковій вручили "Ніку" за "Честь і гідність". Власне, в російській культурі і справді важко знайти людину, яка більш відкрито та сміливо відстоює власні переконання. //www.depo.ua

Не зважаючи за те, що в Росії загальноприйнято переслідувати людей за інакомислення, Ахеджакова відкрито засудила як анексію Криму, так і російську агресію на Сході України.

depo.ua зібрав 10 найяскравіших опозиціонерських та "антиватницьких" цитат акторки.

1.    "Мені здається, ми скотилися уже у той період Радянського Союзу, коли я була маленькою дитиною і нічого не розуміла. Тільки постфактум дізнавалася про страшні речі, які відбувались. Мені здається, ми нижче скотилися, ніж у ті часи, коли я була свідомою людиною і розуміла, що в таборах гниють найкращі люди, вбиті поети, письменники, артисти, режисери"

2.    "Я дуже пишаюся українцями (через Майдан - ред.). У нас в Росії це неможливо. У нас рівень цієї людської сміливості нижчий. Наш народ можна ображати нескінченно"

3.    "Везуть "Вантаж-200", а матері криком кричать. Везуть звідти, з Донбасу. Цього неможна приховати. Навіщо нам ця збідніла земля, яку ми розвалили, розворушили, споганили? Я не знаю, скільки часу тепер потрібно, щоб просто нагодувати людей, щоб вони не здохли від голоду на тому смітнику, який ми там влаштували"

4.    "З моменту вбивства Нємцова ми опинились в іншій країні. З цієї хвилини я боюся стояти на Москворецькому мосту, ще більше я боюсь опинитися поруч з людиною, якій стріляють в спину. Я не знаю, що робити. Мені погрожували. Небагато, але дуже страшно. Казали: "Ще раз зачепиш нашого Путіна, будеш нюхати не квіточки на своїй дачі, а головешки. А я-то його не чіпала"

5.    "Серед моїх друзів є люди, які розписалися у вірності влади, котра в якихось своїх вчинках навіть злочинна. Вони кажуть - я можу втратити роботу, мені будуть забороняти вистави. Вони не користуються Інтернетом, вони не шукають правди, вони отримують її із телеящика, в такому хорошому консервованому вигляді"

6.    "Озвіріння, агресія та помста. "Аз воздам" - ось це кипить у людях"

7.    "У Галича є пісня, там є такі слова " Промолчи, промолчи, попадешь в палачи". Це раз і назавжди треба запам'ятати. Якщо мовчиш - береш участь у підлості"

8.    "Я не ясновидець, я актриса. Але зірниці великої біди вже є. І часто вони виходять із страхітливих, заборонних, каральних законів, які "кує" ця Дума й основні її "зірки". Те, що відбувається в економіці, ізоляція, що сталася в зв'язку з відбиранням Криму, і те, як міжнародне співтовариство на нас дивиться і як ставиться, - це все погані прикмети часу, дуже страшні і передвіщують кепські речі"

9.    "Митець у нас невільний. Або брехати, бути холуєм, або, як це було у пріснопам'ятні роки - метафори, підпілля, партизанщина"

10. "Вони (українці - ред.) пам'ятають Голодомор і сталінські табори. І найголовніше, я прочитала одну фразу у Довлатова: Сталін - так, сволота була страшна, а хто написав чотири мільйони доносів? Ось це мене більше за все хвилює. Хто ці люди, які займаються тортурами в СІЗО? Хто ці снайпери, які цілять в око і в серце? І хто голосував за "золоті унітази", за злодіїв та шахраїв? І за кого вони знову проголосують?"

Також читайте підбірки "антиватницьких" цитат Сергія Шнурова таВіктора Шендеровича.

В матеріалі використані цитати з інтерв'ю Ахеджакової для Радио Свобода, Гордон, "Эхо Москвы", "Новая газета", Espreso.tv, Lenta.ru,ТСН.

До списку новин