загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Львові журналіст переміг у суді Президента й депутатів та захистив пенсіонерів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
У Львові журналіст переміг у суді Президента й депутатів та захистив пенсіонерів

 Сихівський районний суд Львова задовільнив позов журналіста з правом оскарження свого рішення Пенсійним фондом до апеляційної інституції.

//dailylviv.com/

 

У Сихівському районному суді міста Львова розглядався позов журналіста газети «Ратуша» Віктора Чарномського до закону прийнятого Верховною Радою. Через закон, проти якого виступив журналіст, з квітня 2015 року припинено виплату пенсій працюючим пенсіонерам-держслужбовцям та прирівняним до них працівникам.

Журналіст, який сам є працюючим пенсіонером-держслужбовцем, адже газета «Ратуша» є комунальною, вважає, що закон порушує конституційні права громадян. «Позивач покликався на те, що в Конституції Україну проголошено демократичною, соціальною, правовою державою (стаття 1), визнано, що найвищою соціальною цінністю в Україні є людина, її права і свободи та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави, а їх утвердження та забезпечення є головним обов’язком держави (стаття 3), права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними (стаття 21), їх зміст і обсяг при прийнятті нових законів, або внесенні змін до чинних законів не може бути звуженим (стаття 22)», – пише «Львівський Портал».

Окрім того, в суді журналіст звернув увагу, що закон дискримінує одних працюючих пенсіонерів перед іншими. Адже цей закон не зачіпає «касту обраних» пенсіонерів-держслужбовців, зокрема, працівників прокуратури, міліції та військових.

Журналіст-правозахисник навів районному суду низку рішень Конституційного суду України, а також Європейського суду з прав людини у Страсбурзі, якими закони, прийняті ВРУ, були визнані такими, що суперечать Конституції нашої держави. Як наслідок Сихівський районний суд задовільнив позов журналіста з правом оскарження свого рішення Пенсійним фондом до апеляційної інституції.

До списку новин