загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Державний Прапор та День незалежності стали для українців більше ніж просто символами – Адміністрація Президента

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Державний Прапор та День незалежності стали для українців більше ніж просто символами – Адміністрація Президента

До Дня Прапора та Дня незалежності Адміністрація Президента України підготувала низку святкових заходів, які відбудуться по всій країні і в яких візьме участь Глава держави разом із військовими, волонтерами та представниками громадськості.

Як зазначила Наталія Попович, Радник Глави Адміністрації Президента, співзасновниця Українського кризового медіа центру, який координував розробку заходів, День незалежності та День Прапора набувають особливого значення зараз, в один з найскладніших періодів в українській історії. «Наші воїни вмирають за незалежність України. Паралельно в країні іде непроста трансформація пост-радянського суспільства у європейське. Люди стомлені. Дехто зневірений. Але більшість продовжує докладати максимум зусиль для розвитку своєї країни. І ми хочемо підтримати усіх цих людей, продемонструвати повагу до них. Найбільше ми хотіли осмислити, що для нас означає Незалежність – споконвічне прагнення українців до свободи», — наголосила Наталія Попович на брифінгу в АПУ.

23 серпня о 9:00 відбудеться урочисте підняття Президентом Державного Прапора на Софійській площі. Разом із Петром Порошенком прапор підніматиме Мирослав Гай — колишній військовослужбовець Національної Гвардії, волонтер, який першим підняв Український стяг над окупованим Слов’янськом.

«У той самий момент прапор здійметься над державними адміністраціями в усіх куточках країни, а також над усіма дипломатичними представництвами України за кордоном», — повідомив журналістам Заступник Глави Адміністрації Президента Ростислав Павленко.

Після урочистостей Президент відкриє виставку «Прапори-реліквії». На виставці будуть представлені понад 60 прапорів різних форматів —стяги з зони Антитерористичної операції, які наші захисники виносили з запеклих боїв, волонтерські прапори, що зберегли емоційні та щирі написи побажань нашим українським воїнам, прапори з Національного музею історії: від прапору українських пластунів 1931 року до Прапору України з дарчими підписами бійців добровольців Київського козачого полку імені Т. Шевченка, які охороняли м. Новоазовськ влітку 2014 року.

«Кожен прапор на виставці має свою історію – справжню, щиру. Більшість прапорів пройшла запеклі бої, їх підіймали над відвойованими українськими землями, українські воїни рятували ці прапори з-під завалів, ризикуючи життям. І ці герої також будуть на виставці, і кожен з них розкаже власну історію», – зазначила Наталія Попович.

Оглянути виставку можна буде на Софіївській площі 23-25 серпня, з 11:00 до 20:00.

Окрім того, 23 серпня цілий день на Хрещатику та центральних площах Києва будуть проводитися активності для дітей і дорослих. Серед них — флешмоб «Підпиши прапор», конкурси малюнків для військових АТО, розважальні майданчики. Ініціатором заходів виступила дружина Президента Марина Порошенко.

О 19:00 на Михайлівській площі почнеться концерт сучасних українських виконавців. Серед виконавців — Анастасія Приходько, Тарас Петриненко, Сестри Тельнюк, Кому Вниз, Mad Heads XL та багато інших.

Саме до Дня Прапора за ініціативи Президента України було створено серію соціальних роликів про прапор. «Для українців Державний Прапор більше не є просто частиною державних урочистостей, окрасою футбольної трибуни чи фоном для білбордів до Дня Незалежності. За останні роки Український прапор побував на Революції, на війні, став свідком перемог і поразок, він став індикатором «свій-чужий», під ним часто закінчується життя найкращих синів Батьківщини. Сьогодні Державний Прапор для українців – більше ніж символ. І про це наші історії: воїна-батька, патріотки-переселенки, волонтера-медика з Майдану, який тепер рятує життя на фронті»,— розказала Наталія Попович.

Ролики готувала творча група під керівництвом Олесі Драшкаби. «Сьогодні переселенка, волонтер, військовий — це не просто абстрактні образи. Ще два роки тому ці слова для нас нічого не означали. Зараз уся країна чітко уявляє, хто ці герої, як вони виглядають, часом навіть асоціюють себе з цими образами напряму. Для нас було дуже важливо донести не просто атмосферу свята або трагедії, а момент вдумливого переосмислення ролі прапора, який став більше, ніж символом»,— зазначила Олеся Драшкаба.

До проекту на волонтерських засадах долучилося багато видатних творчих особистостей. «Для мене ці зйомки стали дуже особистими. Історія воїна — це історія мого власного чоловіка. Після деяких коливань я вирішила знімати саме його, його — й нашого сина. Мені здалося, що з мого боку так буде більш чесно»,— відзначила режисер роликів Ірина Цілик.

Переглянути ролики можна на офіційному YouTube-акаунті Президента України.

День Незалежності розпочнеться Маршем Незалежності о 10.00. Хрещатиком пройдуть військовослужбовці Збройних Сил України, Національної гвардії та інших військових формувань. У Марші також візьме участь вище керівництво та військове командування держави. Українці матимуть змогу привітати захисників Незалежності зі святом.

Святкування завершиться концертом всесвітньовідомого гурту класичної музики «I, culture orchestra» під керівництвом диригента Кирила Карабиця о 21:00 на Майдані Незалежності. «Ми не можемо не похвалитися тим, що до складу цього оркестру, який фінансується урядом Польщі, входить двадцять українських музикантів. Це успішна мистецька демонстрація політики Східного партнерства»,— зазначив режисер заходів Сергій Проскурня.

«Працюючи над нашою спільною концепцією мені, як режисеру, доводиться втілювати її через символи та деталі. Таких деталей, родзинок, у заходах до Дня Прапора та Дня Незалежності буде безліч. Наприклад, Марш Незалежності закінчиться виконанням зведеним духовим оркестром ЗСУ фрагментом увертюри Миколи Лисенка до опери «Тарас Бульба». А вже за десять годин з цієї музики почнеться концерт «I, culture orchestra»,— розповів Сергій Проскурня.

Символічним буде й фінальне виконання «Оди до радості». «Ця музика символізуватиме всю країну. Бас, українець, прилетить до нас з Німеччини. Меццо-сопрано — з Одеси. Тенор — біженець з Донбасу, який зараз працює в Національній опері. А сопранову партію співатиме Джамала»,— зазначив режисер.

До списку новин