загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

14 каверзних загадок на кмітливість

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
14 каверзних загадок на кмітливість

Пам’ятаєте, як у дитинстві ми любили загадувати та відгадувати різноманітні загадки. А як раділи, коли хтось із дорослих не зміг знайти відповідь на ваше “логічне” запитання? Підступні запитаннячка, відповідати на які весело, а часом і досить складно – хороше тренування для нашого мозку. Тож вперед, дізнайся, наскільки ти кмітливий!

1.         До річки підходять дві людини. Біля берега човен, який може витримати лише одного. Обоє переправилися на протилежний берег. Як?

2.         Де зустрічається таке, що кінь через коня перестрибує?

3.         Шерлок Холмс йшов вулицею. І раптом він побачив мертву жінку, яка лежала на землі. Він підійшов, відкрив її сумку і дістав телефон. У телефонній книзі він знайшов номер її чоловіка. Він подзвонив. Каже:

– Терміново приїжджайте сюди. Ваша дружина померла. І через деякий час чоловік приїжджає. Він дивиться на дружину і каже:

– О, мила що з тобою трапилося ???

І потім приїжджає поліція. Шерлок показує пальцем на чоловіка і каже:

– Арештуйте цю людину. Це він убив її. Питання: Чому Шерлок так подумав?

4.         Банка стоїть на столі. Стоїть вона так, що одна її половина знаходиться в повітрі а інша на столі. Що лежить в банці, якщо через півгодини вона впаде? І чому?

5.         Відправився чоловік в море і потрапив у шторм. Його віднесло на острів, де не було чоловіків, а жили тільки жінки. Вранці прокинувся він весь у мотузках на якомусь камені і дізнався, що його хочуть убити. Тож попросив він останнє слово. Після того, як він сказав його, жінки змайстрували йому човен, дали їжу, воду і відправили його додому. Що він сказав?

6.         Цю загадку учень 1-го класу розгадує за 5 хвилин, старшокласник за 15 хвилин, студент за 1 годину, професор ніколи не відгадає. Загадка: розшифруйте одтчпшсвдд

7.         Один поїзд їде з Черкас у Херсон із запізненням 10 хвилин, а інший – з Херсону в Черкаси із запізненням на 20 хвилин. Який з цих поїздів буде ближчий до Черкас, коли вони зустрінуться?

8.         Відомо, що серед дев’яти монет є одна фальшива, у якій вага менша, ніж в інших. Як за допомогою чашкової ваги за два зважування визначити фальшиву монету?

9.         Є дві мотузки, кожна з яких горить по годині, але горить нерівномірно. Як за допомогою цих двох мотузок і сірників відміряти 45 хвилин?

10.      Кішка – 3 Кінь – 5 Півень – 8 Ослик – 2 Зозуля – 4 Жаба – 3 Собака -?

11.      Зустрілися три злочинці: тюремник Бєлов, крадій Чернов і кишеньковий злодій Рижов. “Дивно те, що один з них має чорне, другий біле, а третій руде волосся, але в жодного колір волосся не збігається з прізвищем”, – сказав чорнявий. “І правда …”, – сказав тюремник Бєлов. Який колір волосся у кишенькового злодія?

12.      Ви стоїте перед трьома вимикачами. За непрозорою стіною три лампочки у вимкненому стані. Вам потрібно провести маніпуляції з вимикачами, зайти в кімнату і визначити, до якої лампочки відноситься який вимикач.

13.      Стоїть стіна з бетону висотою 3 метри, довжиною 20 метрів і вагою 3 тонни. Як її повалити, не маючи ніяких допоміжних засобів та інструментів?

14. Батько з двома синами вирушив у похід. На їхньому шляху зустрілася річка, біля берега якій знаходився пліт. Він витримує на воді або батька, або двох синів. Як переправитися на інший берег батькові і синам?

Ну, а тепер відповіді для тих, хто не здогадався:

1.         Вони були на різних берегах.

2.         У шахах.

3.         Тому, що Холмс не сказав йому адресу.

4.         Лід

5.         Нехай мене вб’є найнекрасивіша.

6.         1,2,3,4 …

7.         У момент зустрічі вони будуть на однаковій відстані від Черкас.

8.         1-е зважування: 3 і 3 монети. Фальшива монета в тій купці, яка менше важить. Якщо рівні, то фальшивка в третій купці. 2-е зважування: Із купки з найменшою вагою порівнюються 1 і 1 монета. Якщо рівні, то фальшивка – монета, яка залишилася.

9.         Треба підпалити першу мотузку одночасно з обох кінців – це 30 хвилин. Одночасно з першою підпалюємо другу мотузку з одного кінця, і коли перша догорить за 30 хвилин, підпалюємо другу з іншого кінця – отримуємо решту 15 хвилин.

10.      Кішка – мяу (3), Кінь – і-го-го (5), Півень – ку-ку-рі-ку (8), Ослик – і-а (2), …, Собака – гав (3)

11.      Бєлов – не білий через прізвище і не чорний, адже як він відповів чорнявому. Тобто Бєлов – рудий. Чернов не чорний через прізвище і не рудий, адже рудий у нас тюремник Бєлов. Кишеньковому злодію Рижову залишився чорний колір.

12.      Увімкнути два вимикачі. Через якийсь час один вимкнути. Зайти в кімнату. Одна лампочка буде світитися від увімкненого вимикача, друга гаряча – від увімкненого і вимкненого, третя – холодна, від незайманого.

13.      Товщина такої стіни буде не більше двох сантиметрів, що дозволяє штовхнути її рукою.

14.      Спочатку переправляються обидва сини. Один із синів повертається назад до батька. Батько перебирається на протилежний берег до сина. Батько залишається на березі, а син переправляється на вихідний берег за братом, після чого вони обидва переправляються до батька.

До списку новин