загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Сливовий пиріг з лісовими горіхами

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Сливовий пиріг з лісовими горіхами

Божественний аромат смажених лісових горіхів, соковиті сливи і хрустка скоринка ... Це все дійсно може запаморочити голову і надихнути на великі справи. Початок осені - найкращий час для цього пирога, коли ви можете знайти найкращі і найбільш ароматні і смачні сливи.

Краще цей сливовий пиріг пекти в формі з дном, що знімається. Тоді легше буде діставати з форми. Якщо ж такої немає, тоді краще нарізати його прямо в формі, не виймаючи, оскільки пиріг дуже ніжний і розсипчатий.

Пиріг діаметром 24 см.

Для тіста:

250 грам борошна150 грам лісових горіхів (фундук)100 г коричневого цукру170 грам холодного вершкового масла1 великий яєчний жовток2 ст.л. тертої цедри апельсина

Для начинки:

1 кг стиглої сливи2 ст.л. густої сметани2 ст.л. коричневого цукру1 ст.л. апельсинової цедри1 ст.л. крохмалю

Час приготування: 1 година

1) Розігріти духовку до 180 °С. Викласти горіхи на деко і підсмажити їх у духовці протягом 8 хв. до появи приємного аромату. Вийняти і дати горіхам охолонути просто на деко.

2) Тим часом помити сливи, розрізати навпіл і видалити кісточки. Скласти в миску.

3) Збити в кухонному комбайні борошно, горіхи, цукор, вершкове масло, яєчний жовток і 2 столові ложки апельсинової цедри.

Збивати в імпульсному режимі, до розсипчастої консистенції і добре перемішати. (Якщо немає кухонного комбайна: нарізати дрібно лісові горіхи, в мисці перемішати сухі компоненти, потім додати жовток і вершкове масло. Перемішувати до консистенції розсипчастої крихти, але не надто довго, щоб не перегріти тісто руками).

4) У миску зі сливами додати 1 столову ложку апельсинової цедри, сметану, крохмаль і 2 столові ложки коричневого цукру. Все добре перемішати.

5) У форму для пирога (24 см діаметром) викласти 2/3 суміші крихти, і щільно втиснути по всій поверхні рівним шаром.

Розкласти сливи зрізом догори.

Зверху рівномірно посипати рештою крихти.

6) Випікати пиріг від 40 до 50 хвилин, верхня крихта повинна зарум'янитися і сливи повинні добре пропектися. Вийняти з духовки і дати охолонути близько 10-15 хвилин.

Подавати теплим з додаванням ванільного морозива або збитих вершків або ж насолодитися шматком холодного пирога з чашкою доброго чаю.

До списку новин