загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Яресько: Угода України з кредиторами є суттєвим кроком до економічного зростання країни

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Яресько: Угода України з кредиторами є суттєвим кроком до економічного зростання країни

Досягнення угоди України з кредиторами про списання частини боргу є результатом надзвичайно складних переговорів і суттєвим кроком до економічного зростання країни.

Про це на своїй сторінці у Facebook пише міністр фінансів України Наталія Енн Яресько.

“Ще півроку тому, коли ми розпочали переговори з кредиторами, мало хто вірив в їх успіх. Але завдяки наполегливій роботі, нам вдалося досягти бажаного результату. Ми зробили все можливе для уникнення дефолту. Ми домовилися про зниження основної суми боргу на $3,6 млрд., або 20% від боргу. Це $3,6 млрд, які ми не будемо повертати”, – пише Яресько.

За її словами, ці кошти можна спрямувати на фінансування найбільш важливих для держави напрямків – соціальних видатків і національної оборони.

“Виплати по комерційних боргах, що залишилися (це близько $11,5 млрд), ми перенесли на 4 роки, і почнемо здійснювати їх лише з 2019 року. Це ті реальні гроші, що ми сьогодні можемо залишити працювати на благо економіки України”, – зазначає міністр.

При цьому, зниження боргового навантаження дозволить посилити макроекономічну стабільність, оздоровити економіку та пожвавити залучення інвестицій.

“Завдяки тому, що зараз кредитори пішли нам на зустріч, наша країна реально отримає значне фінансове полегшення та зможе швидше повернутися до сталого економічного зростання”, – запевняє Яресько.

“Зі свого боку, ми погодилися трішки збільшити купон, тобто процентні платежі по нашому боргу, з 7,2% до 7,75%. Навіть після невеликого підвищення, відсоткова ставка по цих кредитах все одно буде значно менша за ту, яку платив за кредити уряд Януковича. Наприклад, в липні 2012 року він взяв позику в приватних кредиторів на $2,6 млрд під 9,25% річних”, – наголосила вона.

За словами Яресько, “у разі, якщо після 2021 року економіка України буде зростати більше, ніж прогнозуємо ми та МВФ, тобто більше 3-4% на рік, кредитори зможуть отримати додаткові платежі з боку України”.

Для цього Україна випустить нові цінні папери, прив’язані до показників зростання ВВП. Ці цінні папери будуть застосовуватися лише з 2021 року і будуть механізмом зацікавленості кредиторів у відновленні України та додатковим інструментом залучення іноземних інвестицій в нашу економіку.

“Ця угода є важливою віхою на шляху України до відновлення та знаменує собою початок нового сприятливого періоду для розвитку нашої економіки, створює умови для економічного зростання”, – запевнила міністр.

До списку новин