загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

80-літній індійський дідусь збирає ліки для бідних

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
80-літній індійський дідусь збирає ліки для бідних

Йому майже 80, але він не шукає спокою. Ось уже 8 років Омкарнатх Шарма (Omkar Nath Sharma) обходить багаті райони Нью-Делі з метою зібрати ліки для бідних.

На поклик його доброти виходять місцеві жителі. Діляться надлишками запасів з домашніх аптечок. Усіх цих препаратів дуже чекають мешканці нетрів.

Багатьом в Індії катастрофічно не вистачає ліків. На потреби охорони здоров'я країна витрачає трохи більше 1% ВВП. Це один з найнижчих показників у світі. Так, від доступу сучасної медицини відрізано близько 40% населення.

Омкарнатх кульгає - результат нещасного випадку. Але незважаючи на це проходить по 6,5 кілометрів щодня. Зібране везе додому - в нетрі району Манглапері. Там на кожній упаковці перевіряє термін придатності.

Щовечора у нього обхід. Роздає ліки. Безкоштовно, але за рецептом.

Один з його підопічних - 52-річний Дулічанд, колишній швець. У нього спеціальна трубочка забезпечує постійний приплив кисню. Через хворобу легенів чоловік не може працювати. На місяць йому необхідно по 20 кисневих балонів. Це 100 доларів, яких у безробітного Дулічанда немає.

Дулічанд, хворий емфіземою: «Державні лікарні не приймають мене. Кажуть: йди додому ».

Допомогу Омкарнатха приймають і в лікарнях, яким не вистачає ліків. До пенсії він сам працював в медустанові - з ліками справу мати звик.

Лаліма Рангварі, лікар: «Спочатку я не знала, чи можу довіряти йому. Тому що це стосується здоров'я пацієнтів. Але коли я перевіряла принесені ним ліки, побачила, що всі номери партії він записує. Перевіривши їх, я зрозуміла, що це сертифіковані ліки».

Омкарнатх збирає ліків на десятки тисяч доларів. Його мета - створити мережу по збору і розподілу безкоштовних ліків по всій країні.

Омкарнатх, волонтер: «Жодна таблетка не повинна йти в сміттєву корзину. Це моя особиста мета».

Поки ж дідусь, як його з пошаною називають жителі нетрів, активно працює зі спонсорами і веде сторінку в соціальній мережі. 

Сторінка Омкарнатха Шарми (Medicine Baba) у Фейсбуці

До списку новин