загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Змініть світ - змінивши себе: 10 принципів життя Магатми Ганді

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Змініть світ - змінивши себе: 10 принципів життя Магатми Ганді

Магатма Ганді - політик і філософ, який є керівником і ідеологом руху за незалежність Індії від Великобританії. Його філософія ненасилля зробила його відомим на весь світ і досі вчить людей дивитися на світ серцем.

«Ви не повинні втрачати віри в людство. Людство - це океан, якщо кілька крапель в океані брудні, океан не стає брудним».

У Ганді була своя філософія зміни світу. Така глобальна задача в нього вирішувалася за допомогою найпростіших речей, які може зробити кожен з нас.

«Ти повинен сам змінити в собі те, що хочеш побачити в зміненому світі», - головна цитата Ганді, яка і відображає всю його філософію.

«Ви повинні бути такими, якими хочете побачити світ»

Перша і головна можливість поміняти все навколо себе - це поміняти своє ставлення до подій.

Світ ніколи не стане ідеальним, якщо Ви скептично до нього ставитеся. Вас завжди буде щось не влаштовувати.

Наділи Вас всіма багатствами світу і матеріальними благами - Ви ні на краплю не станете щасливішими, якщо всередині не панує гармонія і любов.

Щоденний негатив і гнів, який ми спрямовуємо на інших людей, руйнує не інших, а передусім - Вас. Кожного дня Ви займаєтеся саморуйнуванням.

Навчіться керувати своїми емоціями. Кожен раз, коли Вас щось злить: у транспорті, на роботі, або в спілкуванні з людьми, задайте собі питання: чи буде ця ситуація так само злити мене через рік, чи буде вона так само важливою для мене? Ви знаєте відповідь. Так навіщо зараз витрачати свою енергію на такі дрібниці?

«Ніхто не може мене образити, якщо я сам цього не дозволю»

В цьому полягає другий принцип світозміни: управління собою.

Багато хто помилково вважає, що захист своєї честі полягає в атаці. Але іноді холоднокровний спокій є найкращою відповіддю на хамство ззовні.Запам'ятайте: тільки таким ставленням Ви покажете, що людина повела себе негідно. Взаємні чвари лише зіпсують настрій обом.

«Слабкий ніколи не прощає. Прощення - ознака сильного»

Ніколи не тримайте в собі образи. Пробачте і забудьте все негативне, що було у Вашому житті. Ви ніколи не переможете погане ставлення ще гіршим. Узи минулих образ будуть руйнувати Вас до тих пір, поки Ви не відпустите це. Не дозволяйте іншим людям тримати Вас під контролем. Відпустивши все погане і глянувши на нього з вдячністю - ви зробите величезний крок вперед. Виносьте уроки з усього, що з Вами відбувається. Це все приводить Вас до кращого майбутнього.

«Одна унція практики коштує більше тонни молитов»

Почніть діяти! Не скаржтеся на своє життя, якщо розумієте, що нічого не зробили для того, щоб його змінити. Ви можете прочитати десятки книг, які допоможуть змінити ваше життя і ваше мислення.

Але чого вони варті, якщо все це залишається тільки на папері?

Ви самі знаєте, що потрібно робити, для цього не потрібні найкращі книги з психології.

Для цього потрібні просто дії.

«Я зрозумів, що найкращий спосіб подолати внутрішній опір, який часто заважає нам діяти, - залишатися в сьогоденні і приймати його»

Почніть свій перший крок з того, щоб перестати жити минулим і майбутнім.Живіть сьогоденням. Більша частина нашого часу йде на роздуми та аналізи події або райдужні мрії про завтра. Про те, що завтра Ви зробите все набагато краще. День у день ви живете заради «прекрасного завтра».

Навчіться приймати ваше сьогодні. Повернення в зараз - нелегкий психологічний процес, його потрібно тренувати також, як і Ваші м'язи. Щодня насолоджуйтеся моментом сьогодні.

Ви не можете керувати своїм майбутнім, але якщо кожен день Ви будете проживати з задоволенням і радістю, то хіба може бути ваше майбутнє наповнене депресією?

«Це не дуже мудро - бути впевненим у власній мудрості. Необхідно пам'ятати про те, що найсильніший може проявити слабкість, а наймудріший може допустити помилку »

Ніколи не загострюйте увагу на своїх помилках і на успіхах інших. Пам'ятайте: всі ми люди. Вашу помилку може зробити абсолютно кожен. І не потрібно думати, що Ви не зможете домогтися того, чого домоглися відомі та успішні люди. Вони такі ж, як і Ви.

Дуже важливо просто пам'ятати про те, що ким би ми не були, всі ми люди.

Перестаньте ставити перед людьми занадто високі вимоги. Це стане причиною багатьох конфліктів і негативних емоцій, перш за все у Вас.

Якщо ж помилку зробили Ви, то негайно перестаньте картати себе за це. Ви людина, Вам властиво помилятися і ця помилка - це перш за все корисний урок.

Спіткніться Ви на вулиці, чи довго ще Ви переживаєте з цього приводу?

Ні, ви йдете далі і забуваєте про це через пару секунд. Так навіщо мучити себе тим, що ви спіткнулися на життєвому шляху? Це навчить Вас, де варто бути уважнішим й обережнішим. Головне йти далі. Навіщо стояти біля вибоїн, над яким ви спіткнулися і злитися?

«Спочатку вас не помічають, потім над вами сміються, потім з вами борються, а потім ви перемагаєте»

Будьте наполегливими. Вода точить камінь - запам'ятайте це. Будь-який опір буде зламано Вами. Якщо всередині себе Ви відчуваєте схильність до саморуйнування - боріться з нею. Вона ослабне, а потім зникне зовсім, а самоповага залишиться з Вами назавжди.

Подумайте уважно над тим, що Вам подобається робити? Чим би Ви хотіли займатися? Ви хочете виглядати краще? Або стати спокійнішими? А може малювати картини? Запишіться в спортзал, на йогу, живопис. Сотні можливостей оточують нас. Знайдіть стимул всередині Вас і стрімко мчіть вперед.

Не слухайте людей, які не вірять у Вас. Тільки наполегливість і завзятість покажуть, за що Вас можна поважати. Одна з причин успіху Ганді та його методу ненасильства полягає в його власній наполегливості та наполегливості його послідовників. Просто вони не здавалися.

Успіх або перемога рідко приходять швидко, як би Вам цього не хотілося.Багато здаються занадто швидко. Вони хочуть стати красивішими, здоровішими і мудрішими за лічені дні, але всі ми знаємо, що такого не буває.

Такі помилки пов'язані і тим, що ми живемо в світі реклами, де все відбувається миттєво. Миттєві таблетки, які позбавлять Вас від зайвої ваги за пару тижнів. Книги, які миттєво змінять Ваше життя. Перш за все, наберіться терпіння, і це зробить Вас переможцем.

«Я розраховую тільки на хороше в людях. Я сам не без гріха, і тому я не вважаю себе вправі загострювати увагу на помилках інших»

Помічайте в людях лише хороше. Ви ж знаєте, що в них є багато хорошого. Ви зіткнулися з хамством в транспорті? Не варто так сильно обрушувати гнів на цю людину.

Подумайте про те, що в нього можуть бути проблеми, які так само розлютили б і Вас. Може ця людина хоче відпочити?Подумайте, що в його житті є люблячі люди. Ті, кому він приносить щастя і сміх.Чи може ця людина через таку дрібницю, як хвилинне хамство стати автоматично поганою?

Такий аналіз ситуації на початку, приведе Вас до автоматично хорошому ставлення до людей в кінці.

Запам'ятайте один секрет: якщо Ви зіткнулися з негативно налаштованою людиною, наприклад, Вашим начальником: уявіть чого б він хотів у даний момент?

Може пограти зі своїми дітьми у футбол? Або відпочити з друзями на пікніку?Уявіть, як він робить це! Запевняємо, через хвилину Ви побачите нез'ясоване чарівництво: людина подобрішає по відношенню до Вас і світу в цілому.

«Щастя - це коли те, що ви думаєте, говорите і робите, перебуває в гармонії»

Коли Ви отримуєте справжнє задоволення від самого себе? Коли Ви граєте якусь соціальну роль, або коли розслабляєтеся з близькими людьми і можете дозволити собі бути, перш за все, СОБОЮ?

Звичайно, Ви знаєте відповідь. Так навіщо Ви мучите себе, надягаючи маски різних ролей.

Не рівняйтесь на інших. Такого, як Ви більше в світі немає. Так навіщо Ви намагаєтеся уподібнитися комусь іншому.

Знаєте успіх тих, хто є «душею компанії»? Вони, перш за все, щирі. Це їх головний «коник».

«Постійний розвиток - це закон життя. І людина, яка весь час намагається дотримуватися твердо встановлених поглядів тільки заради постійності, заганяє себе в неправильне положення»

Хіба не прекрасно відчувати життя з дня на день? Відчувати, що ви займаєтеся тим, що вас розвиває? Знайдіть улюблене хобі або більше: улюблену роботу. Знайдіть те, що зрушить Вас з місця і дасть хороший стусан для того, щоб Ви росли і розвивалися.

До списку новин