загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 2 вересня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

США ввели нові санкції відносно Росії

Влада США ввела нові санкції відносно п'яти компаній російської оборонної промисловості, запідозрених у порушенні американського закону про нерозповсюдження озброєнь щодо Ірану, Північної Кореї та Сирії.

Про це повідомляє "Дождь" з посиланням на видання Federal Register.

У рішенні Держдепартаменту пояснюється, що під санкції потрапили АТ "Конструкторське бюро приладобудування", компанія "Катод" (очевидно, мається на увазі новосибірський виробник приладів нічного бачення), корпорація "НВО машинобудування", ВАТ Рособоронекспорт і літакобудівна корпорація МиГ.

Також під санкції у зв'язку з порушеннями цього закону потрапили підприємства з самих Ірану, КНДР і Сирії, а також з Китаю, ОАЕ, Судану та Туреччини. Які конкретно порушення призвели до запровадження санкцій, в документі не пояснюється.

Попадання в списку санкцій означає заборону на укладення нових і розрив вже укладених держконтрактів з цими компаніями і відмова від інших варіантів співпраці за винятком випадків, окремо зазначених держсекретарем США. Заходи вводяться на два роки.

Раніше повідомлялося, що Європейський Союз має намір продовжити санкції проти Росії до березня 2016 року.

Під Щастям розстріляли зведену мобільну групу

У Луганській області під Щастям загинули двоє членів зведеної мобільної групи, ще четверо отримали поранення.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив губернатор області Георгій Тука.

За його словами, один із загиблих - його особистий друг, якого він попросив залишитися попрацювати в районі Щастя.

"Розстріляна зведена мобільна група. Загинули двоє хлопців і четверо поранених. Один із загиблих - мій друг", - повідомив Тука.

"Андрія просили перейти в інший сектор, а я вмовив його ще попрацювати в районі Щастя. Ця розмова була вчора. А сьогодні вранці Андрюху вбили", - написав він.

У зоні АТО майже повністю зберігається режим тиші - штаб

У зоні АТО наприкінці вчорашньої доби практично повністю зберігався режим тиші.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на сторінці в Facebook.

З 18:00 і до півночі бойовики один раз відкривали хаотичний вогонь по позиціях українських військ.

"Так, близько 23 години, наш опорний пункт в районі селища Кримське, що на Луганщині, злочинці обстріляли зі стрілецької зброї", - йдеться в повідомленні.

Всього впродовж 1 вересня бойовики 5 раз порушували перемир'я.

2 вересня, з півночі і до 6 ранку, також зафіксований 1 випадок застосування зброї терористами. О 00:30 з боку населеного пункту Жаб'яче по українських позиціях в Опитному злочинці били з гранатомета.

"В цілому ж, ніч з 1 на 2 вересня уздовж всієї лінії розмежування пройшла спокійно", - відзначили в штабі.

Порошенко закликає світ єдиним фронтом виступити проти агресора - Росії

Президент Петро Порошенко закликав світ разом зупинити агресора в особі Російської Федерації.

Про це йдеться у зверненні глави держави до українського народу та народів світу у зв'язку із 70-річчям закінчення Другої світової війни, яке оприлюднила прес-служба президента.

За словами Порошенка, "Друга світова війна — це не лише глибока незарубцьована рана людської цивілізації. Це тяжкий урок, висновки з якого, на жаль, зроблено не усіма.

Питання війни і миру сьогодні знову перебувають на першому місці міжнародного та європейського порядку денного".

Порошенко наголосив, що Російська Федерація, цинічно розтоптавши міжнародне право, анексувавши Крим та розпаливши збройний конфлікт на Донбасі, сьогодні знову руйнує систему європейської та світової безпеки. Зухвала російська агресія становить загрозу не лише для України, а й для всього цивілізованого світу, його безпеки і стабільності.

Зупинити агресора можна лише об’єднаними зусиллями, як це було 70 років тому".

"Саме тому сьогодні, відзначаючи 70-ту річницю закінчення Другої світової війни та вшановуючи пам’ять десятків мільйонів загиблих, ми звертаємося до усіх народів вільного світу із закликом єдиним фронтом рішуче виступити проти російського агресора, який розпочав неоголошену "гібридну" війну проти суверенної України", - сказав президент.

За словами Порошенка, демократичний світ має докласти максимум зусиль задля відновлення зруйнованої системи міжнародного порядку та повернення довіри до міжнародного права.

За добу в зоні АТО поранення отримав 1 боєць - штаб

Остання доба в зоні проведення антитерористичної операції минула без втрат.

Про це на традиційному брифінгу у середу розповів речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 1 зазнав поранення у селищі Кримське Новоайдарського району Луганської області", - сказав він.

Речник АТО зазначив, що в середу зранку, під час виконання завдання з боротьби з незаконним переміщенням товарів через лінію розмежування, у ворожу засідку потрапила мобільна група у складі волонтерів, працівників ДФС, СБУ, військовослужбовців-десантників ЗСУ.

У ході бойового зіткнення загинув волонтер та співробітник ДФС, 4 бійців було поранено. Про дані щодо втрат за середу буде повідомлено на брифінгу в четвер, зазначив Лисенко.

Також за словами Лисенка, у вівторок в зоні АТО було зафіксовано 3 прольоти безпілотників противника.

До списку новин