загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Влада і кохання: спільне і відмінне

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Влада і кохання: спільне і відмінне

Вічне твердження про те, що все пізнається у порівнянні, приводить нас іноді до незвичайних, на перший погляд, зіставлень, які насправді є досить влучними. Оскільки відмінне у владі та коханні знайти неважко, то значно цікавішим мені видається пошук спільного у цих надзвичайно важливих для кожного з нас явищ. Отже,влада і кохання

Якщо замислитись над тим, що є характерним для цих двох понять, не важко зрозуміти, що любов до свободи - це любов до людей, любов до влади - це себелюбство, тому ці поняття утворюють певне протиставлення. Людина, яка прагне влади, думає найперше про себе, свої інтереси та майбутні перемоги, а от закохана особистість намагається зробити щасливою свою "другу половинку", тож нерідко закохані готові на самопожертву і поводяться як справжні альтруїсти. Така риса абсолютно не притаманна представникам влади, які в усі часи намагалися якнайшвидше і якнайкраще забезпечити красиве життя собі та своїм близьким. Вільям Хезлітт говорив, що прагнення до влади так само притаманне людині, як і схиляння перед владою над собою. Перша властивість робить з нас тиранів, друга - рабів. Він однозначно мав рацію. Ту ж ситуацію ми спостерігаємо у коханні, адже з одного боку, завжди хочемо контролювати і керувати своїм партнером, а з іншого – залежимо від його бажань, враховуємо їх і рано чи пізно все-таки виконуємо. Погодьтеся, вкрай рідко ми сумніваємося в тому, що наш обранець найкращий… А вам це нічого не нагадує? Будь-яка влада будує свою політику на основі патріотизму, а як зазначав Бернард Шоу, патріотизм - це переконаність у перевазі своєї країни над будь-якою іншою на тій підставі, що саме у ній ви народилися. Подібний принцип "найкраще, бо МОЄ" лежить в основі більшості союзів. Слід також відзначити, що кохання і влада, крім позитивних, мають і спільні негативні риси, наприклад, однією з найпоширеніших причин помилок у політиці є спокуса доповісти високопосадовцеві саме те, що тому найбільше хотілося би почути. Таким чином, лідерові, від чиїх рішень залежить подальший розвиток подій, ситуація видається більш оптимістичною, ніж дійсна, обумовлена ​​грубими фактами. На жаль, і у стосунках люди схильні слухати "доповіді" і поради інших, "прикрашати" ситуацію, закриваючи при цьому очі на дуже важливі речі… Зрештою, ані влада, ані кохання часто просто неможливі безгрошей… Не думаю, що це твердження викликає сумнів чи питання у наших сучасників, тому не хочу зупинятись на "темних" плямах сьогодення, а лише висловлю надію у світле майбутнє нашої влади і віру у справжнє кохання! 

Anastasia Nazarenko

До списку новин