загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Моцарелла - гордість Італії

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Моцарелла - гордість Італії

Назва моцарелла, звучить дуже музично. Але що ж криється за цією «музикою»? Все просто - це молодий сир. Та не звичайний, а один з найпопулярніших сортів, він володіє ніжною, м'якою, що тане в роті, текстурою.

Самі італійці без тями від моцарели, а вже повірте, італійці добре розуміються в хорошому сирі, адже сироваріння на їх землях зародилося ще задовго до заснування Римської Імперії. І на сьогоднішній день тут виробляється більше 400 видів сиру.

Справжня класична моцарелла (mozzarella di bufala campana) - це свіжий сир швидкого дозрівання, виготовлений за спеціальною технологією із цільного молока чорних буйволиць в італійському регіоні Кампанія.

Незважаючи на те, що класична моцарелла готується з молока буйволиць, вона може вироблятися і з коров'ячого молока. Така моцарелла носить назву "молочна квітка" (fior di late).

Цей багатий білком і кальцієм  сир можна використовувати у приготуванні багатьох страв: додають її у піцу,  салати, макарони, запіканки, м'ясні страви тощо.

Пропонуємо домашній рецепт приготування сиру моцарелла. Даний вид сиру  при кімнатній температурі швидко стає м'яким і перед використанням його у страви рекомендуємо покласти до холодильника або морозильної камери. Його не лякають низькі температури, а потерти його стане набагато легше.

 

ІНГРЕДІЄНТИ:

 

•          Молоко - 3 літра (домашнього)

•          Кефір - 600 мл

•          Оцет - 30 мл

•          Сіль - 1 ст. ложка

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

Крок 1

 

Молоко вилити у велику каструлю і довести до кипіння, але не кип'ятити. Влити кефір до молока, додати сіль і оцет, залишити молоко на 25 хвилин. Коли білок відокремиться від молока, відкинути сир на марлю.

Крок 2

 

Трохи віджати.

Крок 3

 

Сироватку з сиру не виливати, потрібно зачекати, поки не стече вся. Краще поставити до холодильника, а щоб сир не висихав накрити краями марлі.

Крок 4

 

Сформувати сир в грудочку.

Крок 5

 

Опустити грудочку сиру в сироватку, залишити на 10 годин.

Крок 6

 

А потім вийняти і розрізати сир по шматочках. Приємного апетиту!

До списку новин