загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Меценат у США скуповує цінності, аби передати їх в Український музей

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Меценат у США скуповує цінності, аби передати їх в Український музей

Доктор медицини Юрій Лукіян Сас-Подлуський –  меценат Українського національного музею в Чикаго — у 92 роки потрапив на обкладинку журналу. У черговому номері журналу Ukrainian Chicago вийшла стаття про нього, передає VIDIA.

У Чикаго Юрія Сас-Подлуського знають як людину, що скуповує історичні цінності України на аукціонах, аби передавати їх у колекцію тамтешнього українського музею.

 

«Поруч із козацькими клейнодами — а це булава, бунчук, пернач — знаходяться шеврони бійців АТО,  батальйонів територіальної оборони, народної армії. Усіх, хто відвідує музей, вражають “мазепинки” — головний убір Українських Січових Стрільців, що через століття повертається в українську армію. У металі орденів та медалей закарбавано подвиги минулого, нашу славу і перемоги», — описує автор статті експозицію музею, зібрану в тому числі завдяки меценатству Юрія Сас-Подлуського.

 

Український національний музей у липні відкрив виставку, присвячену 150-річчю від дня народження митрополита УГКЦ Андрея Шептицького. Експозиція складається з особистих речей митрополита: колекції хрестів, нагород, двох перснів, чаші, митрополичого жезла. Ці реліквії, як і колекцію нагород Василя Вишиваного, передав музеєві меценат.

 

Зазначимо, що безкоштовні примірники журналу Ukrainian Chicago можна знайти у багатьох популярних українських місцях Чикаго.

До списку новин