загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 7 вересня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

 

Генсек НАТО вперше візьме участь в засідання РНБО України

Генеральних секретар НАТО Йєнс Столтенберг вперше в історії як Північноатлантичного альянсу, так і України візьме участь у засіданні Ради національної безпеки та оборони України.

Про це повідомив у понеділок в Брюсселі в штаб-квартирі НАТО по завершенню зустрічі з генеральним секретарем організації Столтенбергом міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає УНІАН. 

"Щойно я мав змістовну зустріч з генсеком НАТО, і ми обговорили його візит в Україну, який буде знаковий та символічний, оскільки він разом з президентом України візьме участь в офіційній церемонії відкриття навчань у сфері цивільного захисту, а в рамках візиту вперше в історії НАТО та України на запрошення президента України візьме участі засіданні РНБО", - сказав міністр.

За його словами, дата візиту буде названа найближчими днями.

Відомо, що навчання пройдуть з 21 по 25 вересня на Львівщині.

Нагадаємо, раніше повідомлляося, що Столтенберг прибуде до України наприкінці вересня і відвідає Яворівський полігон, де проходитимуть військові навчання.

 

Бойовики застосовують проти сил АТО БМП, гранатомети і стрілецьку зброю

Загалом, за минулу добу проросійські бандформування 12 разів порушували перемир’я.

Про це повідомив прес-ценр АТО 

З 18 години і до опівночі незаконні збройні формування декілька разів відкривали провокуючий вогонь у сторону наших позицій. 

Поблизу Донецька близько 21 години опорний пункт сил АТО в Мар’їнці бойовики обстріляли з озброєння БМП та стрілецької зброї. Крім того, майже о 23 годині з БМП, стрілецької зброї та гранатометів найманці били по наших позиціях на південь від Авдіївки. 

На Артемівському напрямку о 21.50 ворог застосовував стрілецьку зброю по українських підрозділах у населеному пункті Кірове. А близько 23 години по наших позиціях у селищі Зайцеве, двічі працював ворожий снайпер. 

Вже 7 вересня, з опівночі і до 6 ранку обстрілів позицій сил АТО не було.

Росія будує в Сирії авіабазу - ЗМІ

Росія почала будівництво військово-повітряної бази в Сирії, з якої можливо буде здійснювати авіаудари проти "ІД", аби підтримати режим Башара Асада.

Про це повідомляє Sunday Express з посиланням на офіційні джерела з Пентагону.

За інформацією з Пентагону, на місце розміщення майбутньої бази вже переправлено будиночки для швидкого монтажу житла для військових. Окрім того, поблизу портового міста Латакія було побудовано вежу управління повітряним рухом, що є доказом намірів здійснювати вильоти за межі країни.

Інформація про посилення російської воєнної присутності у Сирії викликають занепокоєння у Вашингтоні. Відповідні заяви з цього приводу неодноразово робив Держдеп США. 

З приводу цього 6 вересня була телефонна розмова держсекретаря США Джона Керрі з російським міністром закордонних справ Сергієм Лавровим – і Керрі заявив про можливу подальшу ескалацію конфлікту через нарощування Москвою військової присутності у Сирії.

Пушилін: Якщо техніку до 100 мм буде відведено, це буде закінчення війни

Один із лідерів так званої "ДНР" Денис Пушилін заявив, що у випадку досягнення домовленості про відведення зброї калібром менше 100 мм від лінії розмежування на Донбасі встановиться мир.

Відповідне відеозвернення поширило керівництво т.зв. "ДНР".

"Є надія, що в підгрупі з безпеки нарешті буде поставлено крапку з документом щодо відведення техніки калібром до 100 мм. Це буде дуже важливе рішення", - сказав Пушилін.

"Якщо техніка калібром до 100 мм буде відведена від лінії зіткнення, то це, по суті, буде означати закінчення війни. Залишиться нам тільки впоратися з якимись стрілковими протистояннями. Це буде зробити досить легко", - заявив він.

Раніше повідомлялося, що в "ДНР" відбувся переворот, внаслідок якого виконувачем обов'язки голови т.зв. "парламенту республіки" став Пушилін, а Андрій Пургін 4 вересня був відсторонений із посади "спікера народної ради". 

На 8 вересня заплановано чергову зустріч Контактної групи з мирного врегулюванню й чотирьох її підгруп. Пургін був одним із представників "ДНР" у робочій підгрупі з політичних питань.

Пушилін є членом контактної переговірної групи в Мінську.

  

За добу в зоні АТО поранення отримали двоє бійців - штаб

Остання доба в зоні проведення антитерористичної операції минула без втрат.

Про це на традиційному брифінгу у понеділок розповів речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами ситуація в зоні АТО продовжує залишатися "достатньо спокійною".

"За минулу добу внаслідок бойових дій і збройних провокацій двоє наших бійців отримали поранення, загиблих немає", - зазначив Лисенко.

До списку новин