загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 8 вересня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

РФ не дозволяє Україні зв'язатися із захопленими військовими

Росія не дає Україні можливості зв'язатися із захопленими в Криму військовими.

Про це заявив радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт в ефірі телеканалу "112", передає "Укрінформ".

"Нам не дають ніяких контактів з боку тимчасово окупованого Криму. Ми тільки фіксуємо заяви, які роблять їх так звані прикордонники, з боку території Криму, фактично російські громадяни", - повідомив він.

Тандіт також пообіцяв зробити все можливе для повернення українських військових.

"Ми сподіваємося, що РФ виконає свою обіцянку і поверне нам наших хлопців. Обставини їх зникнення досить ретельно з'ясовуються. Ми сподіваємося, що найближчим часом з окупованого Криму будуть хлопці повернуті. Ми зробимо все, щоб вони повернулися", - зазначив він.

5 вересня стало відомо про зникнення трьох військовослужбовців 79-ї окремої аеромобільної бригади - старшого солдата і двох солдатів.

Прикордонна служба ФСБ визнала, що затримала трьох українських військових, звинувативши їх в незаконному перетині кордону, але обіцяла передати їх Україні. 

Потім у Криму заговорили, що захоплені військові ЗСУ можуть бути "диверсантами". 

Бойовики двічі намагалися прорватися через опорний пункт ЗСУ - штаб

Минула добу в зоні АТО не пройшла повністю спокійно - після 18:00 бойовики продовжили збройні провокації.

Про це прес-центр штабу АТО повідомив на сторінці в Facebook.

Так, близько 18:00 в районі населеного пункту Сизе, що на Луганському напрямку, диверсійно-розвідувальна група бойовиків - до 7 осіб, за підтримки стрілецької зброї і гранатометів намагалася обійти український опорний пункт. У результаті бойового зіткнення терористи відступили.

Крім того в 18:25 злочинці зі стрілецької зброї обстріляли підрозділи ЗСУ в Майорську на Артемівському напрямку. Близько 23:00 бойовики били з 82-міліметрового міномета по українських позиціях в Мар'їнці.

Всього за минулу добу проросійські бандформування тричі порушили перемир'я.

Після опівночі, 8 вересня в 1:40 в районі селища Сизе біля опорного пункту сил АТО, де до цього відбувся бій, диверсанти знову невдало намагалися прорвати оборону українських сил.

Бойовики тричі відкривали вогонь, тасують сили, поки затишшя - ІС

У зоні проведення АТО зберігається відносне затишшя, повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Помічено пересування піхотних груп бойовиків на Луганському й Донецькому напрямках у районі населених пунктів Первомайськ, Попасна, Орехово, Кримське, Оленівка й Старогнатівка, також бойовики тричі відкривали вогонь - на Донецькому, Артемовському і Луганському напрямках", - пише він вранці 8 вересня у Facebook.

"Триває посилення нового батальйону російсько-терористичних військ, нещодавно перекиненого на Луганському напрямку… Зафіксовано прибуття 2-х бойових броньованих машин і 3-х бензовозів. Південніше н.п. Станиця Луганська виявлено нові обладнані вогневі позиції зі 122-х міліметровими гаубицями Д-30А", - повідомляє Тимчук.

У районі Старобешево бойовики продовжують зосереджувати сили й засоби. Зафіксовано прибуття армійських вантажівок із 3 одиницями 120-ти міліметрових мінометів на причепі.

У цьому ж напрямку зафіксовано рух бронегрупи з 3-х танків і 2-х БТР.

"Між Тельмановим і Старобешевим російсько-терористичні війська обладнують польові армійські склади, на даний момент відзначено підвезення й складування ящиків із боєприпасами", - пише Тимчук.

З боку Донецька в напрямку Ясинуватої висунулися 4 танки. У Петровський район Донецька прибули 2 мобільні установки ЗУ-23-2 у супроводі озброєних людей, одягнених як "козаки".

"На приморському напрямок убік н.п. Жовтень перекинуто бронегрупу терористів із 5-ти танків і 3-х БМП-1,2", - додає Тимчук.

Як відомо, 8 вересня, орієнтовно опівдні, у Мінську має відбутися черговий раунд переговорів тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Донбасі. Очікується, що йтиметься про розробку і парафування угоди про відведення від лінії зіткнення озброєння калібру менше 100 міліметрів, а також танків.

У бою з терористами на Луганщині загинули двоє бійців ЗСУ

У понеділок внаслідок бойового зіткнення з диверсійно-розвідувальною групою терористів біля села Болотеного Станично-Луганського району загинули двоє військових 128-ї бригади ЗСУ, ще двох було поранено.

Про це повідомляє Луганська обласна військово-цивільна адміністрація.

Крім того, у вівторок вранці до Станично-Луганської лікарні було доставлено вбитого військового, обставини загибелі якого з’ясовуються.

На думку голови адміністрації Георгія Туки, терористи, ймовірно, проникли на територію Станично-Луганського району за своїми загиблими бійцями, інформація про яких у понеділок отримала резонанс в українських ЗМІ.

"Але терористи не знали, що "підопічних" покійного "Бетмена" вже забрали. Зараз правоохоронці встановлюють особи загиблих диверсантів", – сказав він.

Як відомо, у неділю на Луганщині були знайдені тіла п'яти бойовиків, які, ймовірно, підірвалися на розтяжці. Судячи з шевронів, вони належали до терористичного угрупування покійного "Бетмена".

За добу в зоні АТО загинув 1 боєць, 2 отримали поранення - штаб

Минулої доби в ході антитерористичної операції 1 український військовий загинув і 2 отримали поранення в ре.зультаті бою з диверсантами

Про це на традиційному брифінгу у вівторок повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, у другій половині дня в понеділок на Луганщині через Сіверський Донець переправилася ДРГ ворога.

Це сталося у районі, що знаходиться поруч з українсько-російським кордоном – між селищами Новокиївка і Сизе.

"Ворожі диверсанти намагалися обійти наш опорний пункт і просунутися вглиб території, що контролюється силами АТО. Українські військові дали загарбникам бій, і противник був змушений відступити".

"У цьому бою ми втратили одного військовослужбовця, який загинув, і ще двоє зазнали поранень. На інших ділянках фронту сили АТО втрат не понесли", - зазначив Мотузяник.

Полторак: ситуація в зоні АТО найбільш спокійна за 1,5 року

Кількість обстрілів сил АТО з боку бойовиків у даний час мінімальна за останні півтора року.

Про це заявив міністр оборони Степан Полторак журналістам перед засіданням уряду, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У нас зараз два-чотири обстріли (на день – ред.), то, звичайно, найменша кількість обстрілів за півтора року і, як правило, це стрілецька зброя. Дуже рідко це буває з 80-мм мінометів", – сказав він.

Він також підтвердив інформацію про загибель двох бійців на луганському напрямку, але зазначив, що вони загинули в результаті обстрілу: "це були дії диверсійно-розвідувальної групи".

У свою чергу, спікер Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник заявив, що обстановка в зоні АТО залишається майже мирною.

"На Луганському напрямку по лінії розмежування від Станиці Луганської до Світлодарська вчора було тихо. На Донецькому напрямку одна ворожа провокація сталася поблизу Майорська – бойовики вели вогонь зі стрілецької зброї близько 20 хвилин. На інших околицях Горлівки і до Ясинуватої вчора перемир'я дотримувалися", – сказав він на брифінгу у вівторок в Києві.

Мотузяник зазначив, що вперше з 26 травня 2014 року було абсолютно тихо в Донецькому аеропорту. На Маріупольському напрямку доба також пройшла абсолютно спокійно.

Росія в будь-який час може відновити наступ - президент

Відновлення наступальних дій РФ є головною загрозою для України.

Про це, виступаючи на засіданні Кабінету міністрів, заявив президент України Петро Порошенко.

"У будь-який час  - незважаючи на те, що 2 дні ми маємо повне припинення вогню, лише 2 вилазки ДРГ учора і сьогодні – повномасштабне відновлення наступальних дій Російської Федерації становить головну загрозу", - сказав він.

Ще однією загрозою для України Порошенко назвав економічну ситуацію.

"Ми бачимо, як лихоманить біржі, і нічого доброго нам не приносить", - сказав він. За його словами, це відлякує інвесторів.

Президент також зауважив, що Росія намагається і в економічному плані "задушити нашу державу". При цьому Порошекно заявив, що "ми проходимо випробування".

Як повідомлялося, міністр оборони Степан Полторак констатує, що кількість обстрілів сил АТО з боку бойовиків наразі найнижча за останні півтора року.

Президент Польщі: Європа небезпечно маргіналізує війну в Україні

Головними проблемами ЄС є криза в єврозоні, мігранти і маргіналізація війни в Україні, про яку не можна забувати.

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда на Економічному форумі в Криниці, повідомляє Gazeta Wyborcza.

"З точки зору Євросоюзу Європа лишається сильною", - зазначив він, хоча і застеріг перед зниженням народжуваності в Західній Європі і загалом в ЄС.

Однак основними проблемами, з якими ЄС стикається в останні роки, за словами Дуди, є проблема міграції, криза в єврозоні, зокрема в  Греції, а також "нещодавня маргіналізація для Центрально-Східної Європи" війни в Україні, російська агресія проти України.

Анджей Дуда наголосив, що Мінськ-2 приніс позитивні наслідки, знизивши градус конфлікту, однак не завершив його.

"З огляду на майбутнє і необхідність уникнути небезпечних прецедентів, конфлікт має бути завершений тривалим миром, а не замороженням. А це означає відновлення статусу кво на кордоні", - сказав президент Польщі.

Найближчим часом в Україні почнуть роботу 5 трастових фондів НАТО

Міністерство оборони України готується до старту роботи в Україні п'яти трастових фондів НАТО на загальну суму 5,4 млн євро.

Про це розповіла речниця речник Міноборони Вікторія Кушнір, повідомляє Інтерфакс Україна.

За її словами, через трастові фонди планується здійснення допомоги Альянсу збройним силам за такими напрямками: модернізація системи зв'язку та автоматизації (2 млн євро), реформування систем логістики та стандартизації ЗСУ (1 млн євро), фізична реабілітація та протезування військовослужбовців, поранених в АТО (845 тис. євро), кіберзахист (815 тис. євро), а також перепідготовка та соціальна адаптація військовослужбовців ( 410 тис. євро).

"Напрями витрачання коштів по кожному з проектів проходять узгодження в штаб-квартирі Альянсу", - зазначила Кушнір.

Спікер Міноборони також розповіла, що на підставі стандартів НАТО у відомстві вже опрацьовано і введено в дію 62 нормативно-правові документи.

Майже 8 тисяч людей загинули у конфлікті на сході України – ООН

Щонайменше 7962 людини загинули на сході України з середини квітня 2014 року.

Про це заявив верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад Аль-Хусейн у вівторок під час презентації 11-ї доповіді Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні, повідомила "УП" прес-служба місії.

За його словами, мова йде про військових ЗСУ, мирних людей та бойовиків. Не менше 17 811 людей отримали поранення.

"Обстріли населених пунктів по обидві сторони лінії зіткнення призвели до тривожного збільшення жертв серед цивільного населення протягом останніх трьох місяців. Необхідно вжити додаткових заходів для захисту цивільного населення та повного припинення бойових дій відповідно до лютневої угоди про припинення вогню", – сказав Зейд.

В доповіді, яка охоплює період з 16 травня по 15 серпня 2015 року, відзначається, що кількість жертв серед цивільного населення збільшилася більше, ніж вдвічі порівняно з трьома попередніми місяцями: 105 людей було вбито та 308 зазнали поранень порівняно з 60 вбитими та 102 пораненими між 16 лютого та 15 травня.

В ній також йдеться, що протягом звітного періоду більша частина втрат серед цивільного населення в результаті обстрілів прийшлася на території, контрольовані озброєними групами.

Зейд зазначив, що важке озброєння так і не було повністю відведене.

"Ситуація в України продовжувала ускладнюватися через бойові дії, що тривають в окремих районах Донецької та Луганської областей, які за повідомленнями, підживлюються присутністю та триваючим притоком іноземних бойовиків та найновішого озброєння та боєприпасів з Російської Федерації", – йдеться в доповіді.

"Занепокоєння також викликає те, що Російська Федерація продовжила надсилати конвої білих вантажівок без повної згоди або інспекції України; їхній точний пункт призначення та вміст неможливо достеменно перевірити", – сказано у документі.

Автори доповіді занепокоєні також розвитком незаконних органів влади на окупованому Донбасі, а також становищем мирних людей, які живуть у зоні конфлікту і не мають повноцінного доступу до води і їжі.

Також складним залишається порядок перетину лінії розмежування, що наражає людей на небезпеку.

В доповіді також задокументовані вбивства, викрадення, катування та жорстоке поводження, сексуальне насильство, примусова праця, вимоги викупу та вимагання грошей на підконтрольних "ДНР" та "ЛНР" територіях, де все ще проживають близько 3 млн людей.

В доповіді також відзначається практика довільних затримань та утримань правоохоронцями (в основному, СБУ), військових та воєнізованих підрозділів, у тому числі з катуванням.

Також права людини, згідно з доповіддю, надалі порушуються в окупованому Криму.

"Колишні активісти Майдану, жителі Криму продовжують знаходитися під пильним наглядом "слідчих" органів. Голоси незгодних продовжують ефективно замовчуватися та позбавлятися публічного простору, що особливо стосується тих кримськотатарських організацій, яких де факто влада вважає нелояльними або звинувачує в екстремізмі".

Зокрема Зейд висловив занепокоєння засудженням у Росії до 20 років українського режисера Олега Сенцова.

До списку новин