загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як побороти осінню депресію? 10 золотих правил

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Як побороти осінню депресію? 10 золотих правил

Осіння депресія — справжня біда для сучасних людей. Всесвітня організація охорони здоров’я приписує цю проблему кожному п’ятому жителеві нашої планети.

Це й зрозуміло — коли ж віддаватися смутку і меланхолії, як не довгими осінніми вечорами або дощовими сірими буднями ?!

Вважається, що основна причина сезонної депресії — зниження кількості сонячного світла і зменшення світлового дня. Однак це служить лише фоном, на який накладаються наші особисті неприємності: посварилися з начальством, дитина знову принесла зі школи двійку, чоловік (дружина) постійно чимось незадоволений … А тут ще й дрібний противний дощ з самого ранку … Спробуй-но не піддатися цій депресії …

А от ми візьмемо і спробуємо! І не просто навмання і безпричинно, а визначимо 10 золотих правил, який допоможуть нам подолати осінню депресію, позбавитися від нудьги і заново віднайти сенс життя.

Правило 1.

Подолайте ранкову сонливість і поспостерігайте за сходом сонця — адже найбільший заряд енергії ми отримуємо саме з променями першого сонця! В перервах виділіть час на півгодинну прогулянку. У вихідний виберіться в парк або за місто. Помилуйтеся на красоту осінніх барв і кольорів. Використовуйте з толком кожен сонячний і погожий день.

Правило 2.

Розберіться в собі. Депресія не виникає на порожньому місці. Знайдіть трохи часу, влаштуйтеся зручніше, так, щоб ніякі сторонні звуки не заважали вам чути себе. Оцініть свої відчуття, а потім напишіть на папері все, чого вам не вистачає для того, щоб відчувати себе більш комфортно. Діяти набагато простіше, коли поставлені цілі.

Правило 3.

Освіжіть обстановку в будинку. Восени набагато гостріше усвідомлюється буденність оточуючих нас речей. Спробуйте трохи змінити обстановку в квартирі. Може бути, вам підніме настрій новий журнальний столик або крісло, в якому так затишно сидіти з ногами, загорнувшись у теплий плед? А може бути достатньо буде яскравого килимка або квіткового горщика, щоб оживити звичну обстановку? Так, і не забудьте поміняти важкі щільні штори на більш легкі — це і нововведення в інтер’єрі, і спосіб збільшити кількість світла в кімнаті.

Правило 4.

Розвивайтеся як професіонал. Можливо, свою неприємну нотку в загальну депресивну обстановку вносять неприємності на роботі. Якщо вас давно не піднімали на посаді, не довіряли роботу над цікавим проектом або не відправляли у відрядження — зараз саме час нагадати начальству про себе. Підберіть інформацію по професійних тренінгах, виберіть найбільш цікаві з них і презентуйте керівництву. Ви — професіонал і перспективний співробітник, якому потрібно розвиватися.

А може бути, вам не хочеться нічого такого на вашому теперішньому місці роботи? Задумайтеся про те, щоб змінити її. Психологи стверджують, що саме осінні кардинальні зміни найбільш ефективні в матеріальному і моральному планах.

 

Правило 5.

Розвивайтеся, як особистість. Згадайте про давно забуті захоплення, які приносили вам купу задоволення. Давно доведено, що тим, хто вміє правильно розподілити свій вільний час, не знайома нудьга і депресія. Може бути, ви чудово вишиваєте або малюєте, пишете розповіді або любите фотографувати. Займіться улюбленою справою або відкрийте в собі нові таланти. Підіть на курси екстремального водіння, напишіть розповідь і відправте її в популярний журнал, почніть вивчати іноземну мову. Поставте собі за мету познайомитися з новинками арт-хаусного кінематографа або сучасної літератури.

Правило 6.

Піклуйтеся про своє здоров’я. Заняття спортом зміцнюють імунітет, виводять з організму токсини, покращують обмін речовин. Головне — вибрати той спортивний напрям, який було б вам цікаво і не викликало прагнення ухилятися від занять. Це може бути відвідування басейну, тренажерного залу, ранкова пробіжка, а для неординарних особистостей — східні єдиноборства, східні танці.

Відрегулюйте свій раціон харчування. Часто, щоб побороти депресію, ми починаємо багато їсти. В результаті — розлад організму, і — депресія. Замкнуте коло? Зовсім ні! Переходьте з обжерливості на гурманство. Балуйте себе делікатесами. Слідкуйте, що б у ваше раціоні були присутні овочі 5 основних кольорів: зеленого, червоного, синього, жовтого та помаранчевого. При необхідності пропийте курс вітамінних препаратів.

Спіть не менше 8 годин на день, причому лягайте обов’язково до півночі.

Правило 7.

Додайте в своє життя яскравих емоцій. Змініть імідж, сходіть на побачення або влаштуйте романтичну зустріч своїй половинці. Погуляйте в осінньому парку, зігрійтеся чашкою кави в найближчій кав’ярні, зберіть осінній букет із золотавого кленового листя. Жінки, для вас кращий засіб повернути себе до повноцінного життя — шопінг! Милування красивими речами піднімає настрій, а можливість приміряти їх на себе дарує позитивні емоції. Так що беріть улюблену подругу, приміряйте, сумнівайтеся, милуйтеся собою, пробуйте аромати … а потім купите нову помаду — і ви залишитеся задоволені!

Частіше зустрічайтеся з друзями. Посміятися в компанії близьких людей дуже корисно: сміх знижує рівень гормонів стресу. Так що в перший же сонячний вихідний збирайте компанію друзів і кошик для пікніка, і вирушайте в найближчий парк за гарним настроєм!

Влаштуйте собі осінню відпустку. Уявіть —  ви вивалюєтесь під жаркими променями єгипетського сонця і розглядаєте корали в Червоному морі. До речі, путівки в цей час року більш дешеві, туристів не так багато, а пече пустинне сонце ласкаво і делікатно.

Правило 8.

Допоможіть комусь, хто  вас потребує. Зберіть дитячі речі, з яких ваше чадо давно виросло, купіть цукерок і апельсинів і відвідаєте найближчий дитячий будинок. Пограйте з малечею, відчуйте себе потрібним і бажаним. Або ж знайдіть в своєму місті притулок для бездомних тварин. Обов’язково візьміть з собою дитину — для нього такий візит буде хорошим уроком любові до братів наших менших. Але остерігайтеся — є небезпека, що додому ви підете з новим членом сім’ї. І це чудово!

Правило 9.

Замість антидепресантів використовуйте натуральні засоби. Вони так само ефективні, як лікарські препарати та не надають побічної дії на організм. Позбутися від похмурих думок і поганого настрою допоможе аромотерапія.  Якщо хочете розслабитися — використовуйте масло лаванди, а якщо потрібно активізувати роботу мозку — масло ялиці або кедра. Олії евкаліпта, ромашки і шавлії протистоять вірусам і бактеріям і знижують ймовірність простудного захворювання.

 

Ідіть в баню! Парові процедури зміцнюють імунітет, гаряче повітря розкриває пори, а холодний басейн — загартовує організм. Запасіться ароматними чаями та ефірними маслами — в поєднанні з парильнею їх ефект збільшується як мінімум удвічі.

Пройдіть курс масажу. Люди, які регулярно відвідують масажиста, менше хворіють хронічними захворюваннями. Масаж покращує стан шкіри і м’язів, усуває безсоння, позбавляє від головного болю і нормалізує емоційний стан.

Правило 10.

 

Пам’ятайте, що осінь — це маленьке життя. Насолоджуйтесь променями осіннього сонечка і як шарудить під ногами листям, а в дощ — чашкою гарячого чаю в компанії улюблених і близьких людей. І у депресії не залишиться жодного шансу зіпсувати вам цю осінь!

До списку новин