загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 23 вересня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

 

Контактна група не досягла згоди щодо відведення озброєнь - ОБСЄ

Тристороння контактна група з врегулювання конфлікту на Донбасі в ході сьогоднішньої зустрічі в Мінську не досягла домовленості щодо відведення озброєнь від лінії зіткнення сторін.

Про це заявив представник Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) в контактній групі Мартін Сайдик, повідомляє Укрінформ з посиланням на російські ЗМІ.

Так, за його словами, сторони не досягли угоди про відвід озброєнь калібром менше 100 мм на Донбасі, передбачається продовження консультацій на наступному тижні.

Крім того, за словами Сайдика, дискусія йшла в основному щодо місцевих виборів, які повинні проходити 21 лютого наступного року.

"З'ясувалося, що незважаючи на цю пропозицію вибори, тим не менш, пройдуть 18 жовтня і 1 листопада", - зазначив він.

Британський медіарегулятор Ofcom визнав, що Russia Today бреше глядачам

ВВС виграла справу проти російського телеканалу RT за звинуваченням в інсценуванні одного з репортажів із Сирії.

Про це повідомляє BBC.

RT заявив, що ВВС у своєму репортажі "інсценувала" атаку із застосуванням хімічної зброї та піддала цифровій обробці слова одного із співрозмовників.

У відповідь британська корпорація поскаржилася регулятору Ofcom, заявивши про "неймовірно серйозні звинувачення, що компрометують зобов'язання щодо точності та неупередженості ВВС".

Ofcom виніс ухвалу, що елементи програми RT дійсно "вводять в оману".

Окрім того, Ofcom звинуватив Russia Today у "несправедливому" ставленні до ВВС, не давши медіакомпанії змогу відповісти на звинувачення до виходу програми в ефір.

Також британський регулятор знайшов ще в одному з випусків програми Truthseeker "серйозні порушення" принципів мовлення.

Цей випуск під назвою "Геноцид на сході України" містив твердження про те, що українська влада навмисно обстрілює цивільне населення на сході країни, вбиває і піддає тортурам журналістів та розпинає немовлят.

Збройні cили України звинуватили в "етнічних чистках", їх порівнювали з нацистами під час Другої світової війни.

Згідно з рішенням Ofcom, цей випуск програми є також "незбалансованим та необ'єктивним".

Єдиною відповіддю на звинувачення, висловлені в програмі, був титр "Київ стверджує, що не здійснює геноциду, і заперечує повідомлення про жертви", який демонстрували на екрані протягом шести секунд.

Ofcom зазначив, що глядачі чекали від програми російського погляду на розгляд непростих глобальних подій, але вона порушила правило неупередженості у висвітленні суперечливих політичних тем.

Як наслідок, програму The Truthseeker було скасовано, а всі попередні випуски вилучені з вебсайту.

У відповідь на висновок Ofcom про те, що RT у чотирьох випадках порушив вказані принципи, головний редактор RT Маргарита Сімоньян заявила, що "шокована і розчарована рішенням британського регулятора".

Упродовж доби бойовики 9 разів порушили перемир’я

Упродовж минулої доби незаконні збройні формування 9 разів порушили перемир’я. 

Про це повідомляє прес-центр АТО.

Так близько 18 і 19 години під вогонь снайперів, стрілецької зброї і гранатометів ворога потрапили наші опорні пункти у Майорську.

Також зі стрілецької зброї, майже о 19 годині, бойовики вели вогонь по українських позиціях у Зайцеве. А о 18.55, 21.40 та 22.30 противник обстріляв опорні пункти сил АТО в Лозовому.

Крім того, близько 23.00 найманці з гранатометів били по українських підрозділах у селищі Луганське. 

На Луганському напрямку, о 22.30, бойовики також застосовували гранатомет неподалік Сокільників. 

Окремо слід відзначити і провокаційні дії проросійських бандформувань. Близько 18 години, на окупованій території найманці вели інтенсивний вогонь зі стрілецької зброї неподалік лінії розмежування в напрямку селища Зайцеве. А о 18.40 автоматичний гранатомет бойовиків працював у районі населеного пункту Луганське. 30 гранат випущених бойовиками лягли за 300 метрів від наших позицій. 

Незважаючи на цинічне намагання противника втягнути сили АТО у активне збройне протистояння, українські бійці, суворо дотримуючись мирних домовленостей вогонь у відповідь не відкривали. 

Вже 23 вересня, з опівночі і до 6 ранку у зоні АТО випадків застосування зброї не було.

Захарченко пригрозив війною у разі зближення України з НАТО

Лідер донецьких бойовиків Олександр Захарченко пригрозив відновити війну на Донбасі у разі зближення України з НАТО.

Про це йдеться в його заяві, повідомляють "Українські новини".

"Якщо Україна почне готувати референдум про вступ до НАТО або інші процедури, то ДНР відразу вийде з "мінських угод" і приступить до очищення від київської окупації всієї території Донбасу", – пригрозив Захарченко.

Він вважає, що заяви президента Петра Порошенка та представника України на переговорах у Мінську Леоніда Кучми про необхідність вступу України в НАТО спрямовані на руйнування "мінських домовленостей".

Захарченко також думає, у разі відновлення бойових дій "ДНР" проти України, її склад покинуть багато регіонів.

Як відомо, у вівторок Україна і НАТО узгодили статус представництва організації в Україні, а також підписали низку інших угод.

Доба в зоні АТО минула без втрат - штаб

Остання доба в зоні проведення антитерористичної операції минула без втрат.

Про це на традиційному брифінгу в середу розповів речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу жоден український військовий не загинув і не був поранений", - зазначив він.

За його словами, у вівторок було неспокійно лише поблизу Світлодарського водосховища.

"Зокрема, у другій половині дня бойовики порушували режим тиші поблизу сел. Лозове та Луганське, провокуючи наших бійців на відкриття вогню у відповідь. При цьому ворог застосовував гранатомети та стрілецьку зброю", - сказав Лисенко.

На північних околицях Горлівки (у Зайцевому та Майорську) ворог також здійснив кілька збройних провокацій. Зокрема, двічі було зафіксовано роботу ворожих снайперів.

"На інших ділянках фронту вчора було абсолютно спокійно", - зазначив речник АТО.

Також, за його словами, поблизу селища Талаківка передмістя Маріуполя наші прикордонники зафіксували політ ворожого безпілотника.

До списку новин