загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 25 вересня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

"ЛНР" наказала всім агенствам ООН покинути Луганськ

Заступник генсека ООН з гуманітарних питань Стівен О'Брайен стурбований наказом терористів всім агентствам ООН в терміновому порядку покинути "ЛНР".

Про це повідомляє Reuters.

"Я стурбований новинами, що так звана влада в східній Україні наказала агентствам ООН в Луганську завершити місію і покинути регіон до 25 вересня", - заявив О'Брайен.

Також він висловив занепокоєння питанням реєстрації та акредитації міжнародних неурядових організацій в Донецьку. Він додав, що фактичні керівники Донецька перешкоджають гуманітарній місії ООН в "ДНР" і вся діяльність ООН зараз припинена.

Раніше повідомлялося, що представники "ДНР" найбільш жорстко перешкоджають виконувати свої функції спостерігачам ОБСЄ.

 

Під час зустрічі Обами і Путіна головною темою буде Україна - Білий дім

У Вашингтоні офіційно підтвердили зустріч президентів США і Росії Барака Обами і Володимира Путіна на полях 70-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, під час якої обговорюватиметься питання України.

Про це зазначив у четвер під час брифінгу речник Білого дому Джош Ернест, передає Укрінформ.

"Коли президент (Обама - ред.) зустрінеться президентом Путіним, головним елементом у його порядку денному буде Україна",- наголосив Ернест.

За його словами, Обама використає цю можливість, щоб нагадати Путіну про виконання зобов'язань за мінськими угодами.

Крім того, зазначив Ернест, сторони обговорять не менш важливу проблему - ситуацію в Сирії. У цьому питанні США мають намір ще раз підкреслити необхідність політичної трансформації та усунення режиму Асада, який підтримує Росія.

Ернест уточнив, що зустріч відбудеться на прохання російського лідера в кулуарах Генасамблеї ООН, втім точної дати поки невідомо.

Раніше, Кремль підтвердив, що Путін проведе в Нью-Йорку зустріч з президентом США Барком Обамою. Він зазначив, що зустріч пройде в понеділок.

Про можливу зустріч двох лідерів писали ЗМІ, але жодна зі сторін офіційно її не підтверджувала.

Глава Пентагону пообіцяв особисто сприяти безпеці України

Міністр оборони США Ештон Картер закликав Росію негайно припинити агресію на Сході України та пообіцяв особисто сприяти зміцненню безпеки Української держави.

Про це він заявив під час спільної прес-конференції з міністром оборони України, яка відбулася в четвер у Пентагоні, передає Укрінформ.

"Росія повинна зупинити агресію в східній Україні, так само як окупацію та спробу анексії Криму - відповідно до своїх зобов'язань за Мінськими угодами", - наголосив глава міноборони США.

Він підкреслив, що Сполучені Штати "підтримують право України на оборону своїх позицій від атак російсько-сепаратистських сил".

Водночас, глава Пентагону підтвердив, що Україна доклала значних зусиль у виконанні зобов'язань за мінськими угодами та продемонструвала величезну стриманість перед провокаціями.

"Враховуючи цінності, які поділяють наші держави – свободу та демократію – та усвідомлюючи важливість України в регіоні, я буду визначати пріоритетним у своїй кар'єрі допомогу в забезпеченні безпеки України", - заявив глава Пентагону.

Коментуючи результати зустрічі з українським міністром, Картер зауважив, що розмова була "продуктивною".

"Зустріч стала продовженням нашої дискусії в Брюсселі (на міністерській зустрічі НАТО – ред.), гарним підтвердженням та зміцненням наших зобов'язань, включаючи нинішню допомогу в галузі безпеки для Збройних Сил і Держприкордонслужби України", - зазначив Картер.

Він вкотре наголосив, що Сполучені Штати займають тверду позицію в підтримці суверенітету й територіальної цілісності України та нагадав про нелетальну військову підтримку для України і проведення навчань для Національної гвардії України.

Упродовж минулої доби в зоні АТО бойовики 4 рази порушили перемир’я

Загалом упродовж вчорашньої доби, бандформування 4 рази порушили тишу.

Про це йдеться у повідомленні прес-центру АТО.

Близько 18 години, снайпер бойовиків зі сторони Спартака обстрілював позиції сил АТО, що на південь від Авдіївки. 

Два рази злочинці відкривали вогонь поблизу Донецька, ще два випадки зафіксовані на Артемівському напрямку. 

Також вже 25 вересня, на Артемівському напрямку, близько 1 ночі проросійські найманці обстрілювали з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї український опорний пункт в районі селища Зайцеве.

ІС: Через чутки про "злив" Росією бойовики подумують про припинення війни

Усе менше російських кадрових військових готові їхати воювати на український Донбас, а бойовики обговорюють можливість припинення війни під гарантії Києва не саджати їх.

Про це пише координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вранці 25 вересня у Facebook.

"Серед військовослужбовців ЗС РФ продовжує поширюватися інформація про наміри Путіна "злити ДНР і ЛНР", - зазначає він.

"Відзначається зниження бажання кадрових офіцерів російської армії виїжджати "у відпустки" на територію України й брати участь у терористичній діяльності НВФ на Донбасі", - стверджує Тимчук.

За його словами, інформація "про злив" також "активно обговорюється самими терористами".

"У середовищі бойовиків усе більше мусується теза про готовність "припинити війну" під гарантії амністії з боку Києва", - заявляє Тимчук.

Люди Путіна готують "компромат" на Україну до Генасамблеї ООН - ІС

До Генасамблеї ООН керівництво Росії доручило бойовикам Донбасу підготувати матеріали, які повинні дискредитувати керівництво України.

Про це заявляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вранці 25 вересня у Facebook.

"Адміністрація президента РФ дала розпорядження МО, ФСБ, СКР і МЗС терміново підготувати матеріали з дискредитації керівництва України під час виступу Путіна на Генасамблеї ООН", - пише він.

"Російський президент спробує звинуватити українську владу у злочинах проти людства на території Луганської й Донецької областей за допомогою "ілюстрованих матеріалів" на зразок "розіп'ятого слов'янського хлопчика", - заявляє Тимчук.

Бойовики не впустили гуманітарну допомогу Червоного хреста

Бойовики не пустили а окуповані території  автомобілі з гуманітарною допомогою Червоного хреста.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби.

"Учора близько 15:00 через контрольний пункт в’їзду/виїзду "Бугас" на територію, яка тимчасово контролюється незаконними збройними формуваннями, прослідувало 8 вантажних автомобілів з гуманітарною допомогою від Міжнародного комітету Червоного Хреста", - сказано в повідомленні.

"Однак через три години ці транспортні засоби з продуктами харчування та  засобами гігієни повернулися назад, оскільки представники незаконних збройних формувань їх з невідомих причин не пропустили", - додали в Держприкордонслужбі.

Водночас в той самий день бойовики пропустили на окуповані території 39-й конвой з Росії.

За добу в зоні АТО поранення отримав 1 боєць - штаб

Остання доба в зоні проведення антитерористичної операції минула без втрат.

Про це на традиційному брифінгу у п'ятницю повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу загиблих серед наших воїнів немає, один отримав поранення під Авдіївкою", - сказав він.

За словами Лисенка, на луганському напрямку єдиний епізод порушення режиму тиші зафіксовано біля Попасної, де по наших бійцях "працював" ворожий снайпер.

На донецькому напрямку поблизу селища Зайцеве, що на північ від Горлівки, бойовики відкривали вогонь з кулемета. Стрільба велася з близької відстані в умовах щільної житлової забудови.

Між Авдіївкою і Спартаком також зафіксовано стрільбу снайперів бойовиків.

Поблизу Красногорівки, між 1 та 2 годинами ночі, ворог кілька разів стріляв з гармат. За даними нашої розвідки, незважаючи на режим тиші, противник продовжує тримати на передньому краї значні сили, в тому числі важке озброєння, що підлягає відведенню відповідно до "мінських домовленостей".

На маріупольському напрямку було зафіксовано політ ворожого безпілотника.

"Перемир’я тут, як і раніше, дотримується повною мірою", - зазначив речник АТО.

До списку новин