загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

10 цілющих напоїв від застуди

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
10 цілющих напоїв від застуди

1. Теплий чай з медом і лимоном

 

Дуже корисний неміцний чорний або зелений чай з додаванням 1 ч.л. меду (мед має протизапальну і бактерицидну дію, а також містить безліч корисних мінералів, мікроелементів і вітамінів) і соку лимона.

Лимон важливо додавати не в окріп, а в уже трохи охолоджений чай, щоб зберегти вітамін С.

 

2. Чай з малиною та липою

 

Ягоди малини і липовий цвіт мають потогінні та протизапальні властивості. До того ж малина надає чаю смачного аромату і приємного смаку. Найбільш корисно додавати в чай сушені ягоди малини, але можна використовувати і варення, а також листя малини.

3. Відвар плодів шипшини

 

Шипшина — ідеальне джерело вітаміну С. Також має сечогінну і жовчогінну дію.

Приготування настою: подрібнити (можна товкачкою) 3 ст.л. сухих плодів, залити 0,5 л окропу і залишити в термосі на ніч. Уранці процідити і пити 1/2 склянки 4 рази на день за 30 хвилин до їжі. У настій можна додати мед або кагор.

Приготування відвару: сухі плоди (2 ст.л.) залити 2 склянками окропу і витримати на повільному вогні протягом 10 хв. Остудити, процідити.

4. Морс журавлинний (брусничний)

Журавлина і брусниця незамінні для лікування застуди. Це просто унікальні засоби за своїми бактерицидними властивостями. До того ж вони мають сечогінну та протизапальну дію.

Приготування морсу: розтерти ягоди журавлини або брусниці з цукром (3:1). 2 ст.л. суміші залити 0,5 літрами теплої води.

5. Гаряче молоко з мінеральною водою

Цей засіб особливо корисний при кашлі, оскільки сприяє відходженню мокротиння. Мінеральну воду необхідно використовувати лужну (наприклад, «Боржомі»).

6. Молоко з часником

Часник має сильну бактерицидну дію. У тепле молоко потрібно додати 10 крапель соку часнику, а випити краще на ніч.

7. Узвар

 

Має загальнозміцнювальну і пом’якшувальну дію при застуді.

100 г сухофруктів перебрати, великі фрукти нарізати. Всі сухофрукти ретельно промити в теплій воді. Спочатку варити яблука і груші до м’якості протягом 30 хвилин, додавши цукор (3 ст.л. на 1 л води), потім урюк і чорнослив, за 5 хвилин до закінчення варіння додати родзинки і курагу. До готового узвару можна додати сік лимона або апельсина, мед.

8. Імбирний чай з лимоном

 

Зігріє і позбавить від застуди такий напій: 1 склянку гарячої води змішати з 1 ст.л. меду, 1 ст.л. соку лимона, 0,5 ч.л. подрібненого імбирного кореня і дрібкою кориці. Можна додати в чай трохи сухого подрібненого листя м’яти.

9. Глінтвейн

Відмінний засіб від застуди, смачний, корисний напій, що зігріває.

1,5 пляшки червоного сухого вина, апельсин, 5 бутонів гвоздики, 0,25 ч.л. мускатного горіха, 0,5 ч.л. меленої кориці, 1 ч.л. порошку імбиру, 2 – 3 ст.л. цукру.

Змішати прянощі, додати 100 мл води, довести до кипіння, зняти з вогню, настояти 10 хвилин. Процідити. Нарізати апельсин кружечками. Змішати вино, відвар, цукор і часточки апельсина. Все довести до кипіння, але не кип’ятити! У глінтвейн можна додавати також мед, яблука, родзинки. Подавати гарячим. Пити краще на ніч, щоб відразу в ліжко, а в ноги покласти теплу грілочку.

10. Ромашковий чай

Ромашка — м’який протизапальний засіб. У поєднанні з липою та медом є добрим протизастудним засобом.

Приготування чаю: взяти по 1 ч.л. квіток ромашки і квіток липи, заварити 1 склянкою окропу, настояти 20 хвилин, процідити. Пити по 1/3 склянки тричі на день до їжі. Можна додати мед.

До списку новин