загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 30 вересня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

 

Відведення зброї калібром менше 100 мм почнеться з Луганщини - штаб АТО

Перший етап відведення озброєння калібру менше 100 міліметрів у зоні конфлікту на Донбасі почнеться з Луганської області.

Про це на традиційному брифінгу в середу розповів речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко, відповідаючи на запитання журналістів.

В штабі АТО підписання тристоронньою контактною групою щодо врегулювання ситуації на Донбасі відповідної угоди називають "однією з дипломатичних перемог".

"Зокрема передбачається, що вся зброя, яка має калібр менше 100 міліметрів: і міномети і таки, й броньована техніка буде відведена від лінії зіткнення в зоні АТО на відстань спочатку 15 кілометрів", - пояснив Лисенко.

"Планується, що це почне відбуватися спочатку на Луганщині, потім цю процедуру перенесуть на інші території, які йдуть вздовж лінії розмежування. Ми сподіваємось, що та сторона також виконуватиме ці зобов'язання", - наголосив він.

  

Більше 100 країн підтримують зміни до статуту ООН

в частині права вето - Сергєєв

Більше 100 країн-членів ООН підтримують ініціативу Франції щодо внесення змін до статуту ООН, що передбачають обмеження у використанні права вето країнами-членами.

Про це заявив постійний представник України в ООН Юрій Сергєєв в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Питання складне в тому плані, що змінити ситуацію просто так - це питання тіла статуту ООН, в якому прописані всі ці моменти. Тому звичайно, перша надія на те, що самі носії цього права знайдуть механізми, як не застосовувати право вето в умовах відкритого конфлікту, який загрожує життю людей", - заявив він.

Він нагадав, що відповідну ініціативу висунула Франція, що викликало певне її обговорення Генеральною асамблеєю ООН.

"Вже більше 100 країн, які приєдналися. Тому в першу чергу потрібно зібрати максимальну кількість тих, хто підтримує. Бажано більше третини для того, щоб створити критичну масу для просування цієї теми і здійснення тиску на інших членів СБ ООН", - заявив дипломат.

За його словами, після цього може початися серйозне обговорення з приводу подальшої долі статуту ООН.

"Адже механізми не прописані, тому це тільки початок роботи", - зазначив Сергєєв.

Раніше Порошенко повідомив, що українська сторона сподівається на внесення змін до статуту ООН з приводу обмеження права вето постійних представників Радбезу ООН.

РФ знову відправила на Донбас "гумконвой"

МНС Росії в середу направило на окупований Донбас 40-у автоколону з "гуманітарною допомогою".

Про це повідомляють "РИА Новости".

"О 04.00 мск більше 100 автомобілів вийшли з Донського рятувального центру МНС і зараз слідують до державного кордону", - заявили в МНС РФ.

Як стверджують у російському відомстві, автомобілі везуть понад 1,2 тисячі тонн "гуманітарної допомоги", серед якої продукти харчування та медикаменти.

У МНС РФ повідомили, що в окуповані Луганськ і Донецьк вантаж буде доставлений приблизно в рівних частинах.

Бойовики обстріляли сили АТО з кулеметів і мінометів - штаб

В цілому з 18:00 і до півночі ситуація вздовж лінії розмежування залишалася спокійною, однак увечері поблизу Донецька бойовики все ж порушили перемир'я.

Про це прес-центр штабу АТО повідомляє на сторінці в Facebook.

З 19:55 і до 22:30 український опорний пункт в районі Красногоровки бойовики обстрілювали з стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів і озброєння БМП.

Також, грубо порушуючи мирні домовленості, під час цього обстрілу злочинці застосовували 120-міліметровий міномет. У відповідь підрозділи сил АТО відкривали вогонь зі стрілецької зброї.

Всього за минулу добу терористи 4 рази порушили режим тиші.

Сьогодні, 30 вересня, з півночі і до 6:00 в зоні АТО обстрілів українських позицій не було.

Ситуація в зоні АТО загострилася, снайперів націлюють на командирів ЗСУ - ІС

Ситуація в зоні проведення АТО загострилася, повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"За минулу добу зафіксовано кількаразові обстріли позицій ЗС України (у т.ч. з озброєння бронетехніки й 120-мм мінометів) і боєзіткнення південніше н.п. Шуми (де ДРГ терористів намагалася пройти між опорними пунктами сил АТО, але була помічена бойовою охороною, після 40 хвилинного бою диверсанти відійшли в "зеленку")", - пише віну Facebook.

За даними ІС, на "нараді командного складу так званого "1 АК ДНР" командири незаконних збройних формувань отримали вказівку активізувати роботу снайперських груп".

"Пріоритетні цілі терористів – командний склад ЗСУ й розвідгрупи", - заявляє Тимчук.

Між Троїцьким і Миронівським бойовики обстрілювали позиції сил АТО із крупнокаліберних кулеметів і АГС-17, прикриваючи роботу групи снайперів.

Також проявляє активність група снайперів бойовиків у районі Мар’їнки.

"По всьому Артемівському напрямку від н.п. Шуми, Майорськ до н.п. Зайцеве, Травневе активізувалися диверсійно-розвідувальні групи супротивника. Кілька піхотних груп супротивника ведуть роботи з розмінування й відновленню мінних загороджень у нейтральній смузі від н.п. Гранітне до н.п. Миколаївка", - повідомляє Тимчук.

"Командир так званого "9-го мотострілкового полку 1 АК ДНР" зібрав увесь керівний склад ротної ланки в Маркіно для проведення батальйонних тактичних навчань", - пише він.

"Зі штабу так званого "2 АК ЛНР" російсько-терористичних військ спущено циркуляр на проведення бойового злагодження так званих "батальйонів територіальної оборони" до кінця жовтня", - заявляє Тимчук.

Також, за інформацією ІС, ведеться "перегрупування незаконних збройних формувань, дислокованих у районі Спартака, Куйбишевського і Київського районів Донецька".

"Два підрозділи батальйонного рівня чисельністю до 450 людей виведено з першої лінії на доукомплектування, передові позиції утримують зведені тактичні групи. Доукомплектування всіх бандформувань на даних ділянках відбувається за рахунок прибулих до Донецька 800 військовослужбовців ЗС РФ", - пише Тимчук.

У смузі між Тельмановим і держкордоном із РФ зафіксовано позиції 2-х батарей гаубиць Д-30 (10 артилерійських установок) і батарея РСЗО (6 одиниць БМ-21 "Град") російських військ.

"Силами "батальйонів територіальної оборони" "ЛНР" організовано патрулювання в містах Алчевськ, Стаханів і Перевальськ", - пише Тимчук.

У Старобешевому, за даними ІС, бойовики "оглядають оптові бази й технічні будови на предмет розташування нових складів".

Путін: Російська авіація допомагатиме військам Асада наступати

Міністерство оборони РФ повідомляє, що російська авіація завдає точкові удари по "Ісламській державі" у Сирії.

Про це повідомляє Meduza.

Раніше джерела іноземних агентств повідомили про авіаудари в районі міста Хомс, яке перебуває під контролем урядових військ і де діють опозиційні сили. Терористи з ІДІЛ розташовані досить далеко звідти, хоча й контролюють частину території однойменної провінції.

Президент Росії Володимир Путін заявив на нараді із членами уряду, що заборонену в РФ терористичне угруповання "Ісламська держава" (ІД/ІДІЛ) уже давно оголосила Росію своїм ворогом, повідомляє ТАСС.

За словами Путіна, на стороні терористів борються тисячі вихідців із різних країн – і "якщо вони досягнуть успіху в Сирії, вони неминуче повернуться у свої країни, прийдуть і в Росію".

"Не секрет, що так звана "Ісламська держава" давно вже оголосила Росію своїм ворогом", - сказав російський президент.

"Єдино вірний шлях боротьби з міжнародним тероризмом, – а в Сирії й на території сусідніх із нею країн безчинствують саме банди міжнародних терористів – це діяти на випередження, боротися й знищувати бойовиків і терористів на вже захоплених ними територіях, не чекати, коли вони прийдуть у наш дім", - заявив Путін.

Він зазначив, що боротьбу з тероризмом потрібно вести у відповідності з міжнародним правом, тобто згідно з резолюцією ООН або на прохання офіційного уряду, наголосив він. 

"Ні того, ні іншого в наших партнерів при діях у Сирії немає", - заявив президент РФ.

"Менше з тим, ми вважаємо за можливе й доцільне об'єднати зусилля всіх зацікавлених держав у боротьбі з міжнародним тероризмом і планувати спільну роботу, спираючись на статут ООН", - сказав він.

Путін закликав усі зацікавлені країни, насамперед, держави регіону, "підключитися до діяльності міжнародного інформаційного, а далі – координаційного центру в Багдаді".

"Усі наші партнери про плани й дії Росії на сирійському напрямку поінформовані", - сказав він.

Путін наголосив, що участь Москви в антитерористичній операції в Сирії здійснюється на основі міжнародного права "відповідно до офіційного звернення до нас президента Сирійської Арабської республіки".

За його словами, підтримка сирійської армії буде обмежена в часі терміном її наступальних дій, Росія буде підтримувати сірійську армію з повітря без наземних дій. 

Росія не збирається поринати в конфлікт у Сирії "з головою", дії будуть проводиться в суворих рамках, заявив Путін. 

Рада Федерації РФ дозволила Путіну використовувати війська за кордоном

Рада Федерації дозволила використовувати збройні сили Росії за кордоном

Про таке рішення Радфеду повідомляють РИА Новости.

Сенатори одноголосно проголосували за використання російських військ за кордоном.

За дозволом використовувати збройні сили за кордоном до Ради Федерації звернувся президент Володимир Путін.

Про те, де саме - в Сирії, чи в Україні - Путін збирається використовуватися війська, не повідомляється.

Разом із зверненням до Ради Федерації Путін також підписав розпорядження про призначення глави кремлівської адміністрації Сергія Іванова, заступника міністра закордонних справ Михайла Богданова і статс-секретаря, заступника міністра Міноборони Миколи Панкова офіційними представниками при розгляді звернення.

Богданов курирує питання відносин Росії з країнами Близького Сходу і Африки, Організацією ісламської співробітництва та іншими міжнародними мусульманськими організаціями, взаємодії з російськими мусульманськими організаціями, а також проблематику близькосхідного врегулювання.

Крім того, у цей же день президент Сирії Башар Асад звернувся до Росії з проханням про надання військової допомоги.

За добу в зоні АТО поранення отримав 1 боєць - штаб

Остання доба в зоні проведення антитерористичної операції минула без втрат.

Про це на традиційному брифінгу в середу розповів речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"Один український військовослужбовець отримав поранення під час розмінування. Загиблих серед сил АТО немає", - сказав він.

До списку новин