загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В українських школах сьогодні відзначають День вчителя

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
В українських школах сьогодні відзначають День вчителя

В українських школах сьогодні, 2 жовтня, відзначають День вчителя 2015, або День працівників освіти. Офіційно святкування було закріплено указом Президента від 11 вересня 1994 р.

Офіційно День вчителя в Україні відзначається в першу неділю жовтня, тобто 4 жовтня 2015 р. Однак у всіх школах відзначати свято будуть вже в п'ятницю, оскільки це останній робочий день перед офіційним Днем вчителя.

Зараз День вчителя можна назвати одним з найулюбленіших професійних свят в Україні. У першу неділю жовтня і напередодні цього дня учні шкіл, технікумів, училищ, вузів вітають своїх вчителів і викладачів, вручаючи їм квіти, солодощі та інші подарунки.

В Україні День учителя почали святкувати ще з часів СРСР в 1965 р. При цьому офіційно свято педагогів був закріплений у 1980 р. постановою Президії Верховної Ради Радянського Союзу "Про святкові і пам'ятні дати". Тому День учителя на початку жовтня до цих пір відзначають у багатьох пострадянських країнах: Білорусі, Україні, Казахстані, Киргизстані, Латвії.

У 1994 році ЮНЕСКО заснувала Всесвітній день вчителя (World Teaches' Day), який постановила щорічно відзначати 5 жовтня. Після цього багато країн стали святкувати День вчителя не в першу неділю жовтня, а 5 числа. З числа країн СНД до них відносяться: Росія, Азербайджан, Вірменія, Естонія. В Узбекистані День вчителя відзначається 1 жовтня і є вихідним.

Зокрема, в Україні свято встановлено "...на підтримку ініціативи працівників освіти України..." згідно з Указом Президента України № 513/94 "Про День працівників освіти" від 11 вересня 1994 р.

До списку новин