загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

М'ясний хлібець ("Заєць фальшивий")

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
М'ясний хлібець ("Заєць фальшивий")

Завжди можна спростити собі життя! Замість того, щоб смажити котлети і не відходити від плити, можна запекти в духовці апетитний, без зайвого жиру м'ясний хлібець або, як його ще називають, «фальшивого зайця». Прикрасьте страву на свій смак і подавайте як в гарячому або теплому, так і в холодному вигляді. М'ясний хлібець можна приготувати спеціально для святкового столу або перед походом на пікнік.

Інгредієнти:

фарш (свинина, курятина)  400 гяйце куряче 2 шт.цибуля ріпчаста 1 шт.батон (два-три шматочки вчорашнього)молоко 125 гкрупа манна 30 гчасник (зубчик)горіх мускатний меленийкмин 7 голія рослиннасухарі мелені 30 гсільперець чорний мелений.

Крім того:

морква 2 шт.масло вершкове 30 гяйця (варені) 3 шт.

Приготування:

Шматочки батона залити підігрітим молоком, аби розмок.

Половину цибулі дрібно порізати та підсмажити на пательні до прозорості.

М'ясо  потрібно порізати шматочками та перемолоти на м'ясорубці разом з цибулею (половину сирої цибулі, а половину підсмаженої на олії), перемелювати двічі. За другим разом додати до фаршу ще булку.

Для фаршу можете використати будь-яке м'ясо. Зі свининою більш ситно і калорійно, з телятиною та курятиною делікатніше, але до фаршу з курятини бажано додати ще шматочок сала - для соковитості хлібця. Порада: якщо перекручуєте м'ясо на фарш вдома, залиште його на кілька хвилин в морозильній камері, охолоджене м'ясо легше піддається механічній обробці.

До фаршу додати пропущений через прес зубчик два часнику, дрібку меленого мускатного горіху, сіль та перець за смаком. Перемішати до однорідності.

До суміші додати два яйця, кмин та гарно вимішати.

Додати до готового фаршу манку і дати хвилин 15-20 постояти в прохолодному місці.

Форму (можна, як на кекс або одноразову, з харчової фольги на 900 мл) змастити вершковим маслом та щедро посипати сухарями.

Моркву натерти на середній терці і притушити на вершковому маслі.

На дно форми викласти половину фаршу, посередині викласти шар моркви та зробити в ньому заглиблення, куди викласти вкруту зварені яйця.

Зверху на яйця викласти шар моркви і решту фаршу. Запікати хлібець 45-50 хв при 180 ˚С.

Далі духовку вимкнути, а «зайця» залишити в ній ще на хвилин 15.

Готовий хлібець вийняти з духовки та залишити «відпочити» на 15-20 хв при кімнатній температурі.

Можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді. Нарізати гострим ножем.

До списку новин