загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Розпочати бізнес після 40? Чи реально це?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Розпочати бізнес після 40? Чи реально це?

Багато хто, переступивши 40-річний віковий поріг, часто впадають у депресію. Особливо, якщо ці люди нічого вражаючого в житті ще не встигли домогтися. Так уже повелося, що вважається, що почати бізнес або якусь іншу нову справу в такому віці – практично нереально. Насправді все не зовсім так. Практика показує зворотне: починати бізнес можна в будь-якому віці. Давайте разом розберемося у цьому спірному питанні.

Чим об’єднані люди 30-50 років? Багато хто до цього часу втомилися працювати на «дядю» і розчарувалися у традиційній системі. Але більшості не вистачає рішучості для звільнення з найманої роботи, зміни звичних темпу і способу життя. Ті ж, хто готовий ризикнути, часто стають в підсумку власниками цілком успішного бізнесу.

Чим це обумовлено? Людям вікової категорії 30-50 років властиво приймати рішення більш виважено. Вони вже не йдуть на поводу у власних і чужих емоцій, вміють прораховувати ризики, можуть продумати стратегію досягнення цілей. А побудова бізнесу грунтується на наявних знаннях, попередньому досвіді та рішучості.

Якщо Ви не стали власником власного бізнесу до 40 років, то це не привід записуватися в невдахи. Статистика – таки досить уперта дама. Вона стверджує, що 60% нинішніх мільйонерів ризикнули розпочати свою справу, саме коли їм було вже за 40 років. Це факт, а не просто сприятливий збіг життєвих обставин. І тому є відповідне пояснення. Молодо – зелено. Це прислів’я якнайкраще відображає сутність молодих підприємців.

У той час як бізнесмени у віці від 40-ти років відрізняються більшою розважливістю, статечністю, досвідом, набутими навичками. А значить, шансів на успіх у таких підприємців нітрохи не менше, а може бути і більше, ніж у юних бізнесменів.

І нехай багатьох людей у такому віці про бізнес змушує задуматися не креативна ідея, а життєва необхідність чи навіть нужда, але це зовсім не зменшує їх особистісних якостей і схильності до ведення бізнесу.

У віці від 50 років, теж є свої незаперечні переваги. Присутня практично повна свобода дій, є можливість присвятити себе улюбленому заняттю, до якого у Вас раніше зовсім не доходили руки.

Багато хто впевнений, що 60-70-річні годяться тільки для читання газет і перемивання кісток сусідам. Але за кордоном навіть у цьому віці люди продовжують жити повним життям і навіть починають нову справу. Причому, досить успішно. Практика показує, що навіть в цьому віці можна закласти основи оригінального і одночасно міцного бізнесу, що приносить регулярний дохід.

«Світова павутина» наповнена історіями про підприємливих старих і стареньких, які в похилому віці на експорт плетуть мережива або організовують різноманітні курси для людей їхнього віку.

Головний козир, прихований в рукаві у старших людей – життєва мудрість, розуміння людських проблем, шляхів їх рішень. А накопичення, припасені на «чорний день», зможуть стати початковим капіталом для того, щоб цілком успішно розпочати власний бізнес.

Виходить, що розпочати свій бізнес ніколи не пізно, адже на чаші терезів середнього віку є такі незаперечні переваги, як гнучкість, вміння розбиратися в людях, навички вибудовування грамотних взаємин, відсутність ілюзій, наявність зв’язків. Навіть один зовнішній вигляд часто викликає довіру у потенційних клієнтів, на відміну від зовсім юних бізнесменів.

Потрібні ще докази? Тоді звернемося до історії, яка рясніє фактами: побудувати вдалий бізнес можна, незважаючи ні на що, тим більше на вікові рамки.

§     Яскравий приклад – Рей Крок, відомий сьогодні як засновник McDonald’s, який до 52 років торгував паперовими стаканчиками. Мало того, на додачу до віку він мав безліч проблем зі здоров’ям, був глухуватий, а заради розвитку бізнесу йому навіть довелося закласти будинок. Навіть у цьому випадку ніхто не гарантував йому успіх у справі

§     Або Мері Кей Еш, засновниця компанії Mary Kay Cosmetics, яка створила її лише у віці 45 років. До цього віку жінка працювала торговим агентом протягом 25 років, але ніяких зрушень по службових сходах так і не отримала. Звільнившись, вона вирішила написати книгу про жінок і бізнес, що в підсумку вилилася в її особистий бізнес-план.

§     Цікава життєва історія і Амансіо Ортеги. Це сьогодні він власник текстильних брендів Zara, Bershka, Pull & Bear, а до 37 років Ортега удостоювався лише посади помічника продавця. Спочатку на пару з дружиною в стінах власного будинку вони шили жіночу білизну, а потім вирішили відкрити свій магазин.

§     Серед інших багатих і знаменитих, хто досяг середнього віку і не пішов на поводу кліше «вже пізно», можна ще відзначити Джоан Роулінг, Генрі Форда, засновника Las Vegas Sands Шелдона Адельсона, Крістіана Діора, генерального директора компанії Xerox Урсулу Бернс та багатьох інших.

Хочете опинитися в подібній компанії? Тоді нічого не бійтеся, і тільки вперед!

До списку новин