загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 5 жовтня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

 

На Луганщині почалося відведення танків - Тука

У Луганській області почали відводити танки від лінії розмежування.

Про це заявив голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука в ефірі телеканалу "112 Україна". 

"Процес почався, наскільки я знаю, з обох боків. Мені доповідали про те, що він почався ще вчора", - заявив він.

При цьому Тука зазначив, що не володіє інформацією щодо кількості техніки.

"У мене таких зведених цифр немає, у мене є цифри по об'єктах, але, напевно, це інформація не для публіки", - додав він. 

Напередодні прес-центр АТО повідомив, що 4 жовтня в зоні АТО бойовики повністю дотримувалися перемир’я, не відкривали вогонь по українських позиціях – і це "дозволило розпочати реалізацію планового відведення техніки і озброєння калібру менше 100 міліметрів".

З 5 жовтня, починаючи з Луганської області, в рамках першого етапу, українські військові планували відводити танки від лінії розмежування. Будуть переміщені в певні райони танки Т-64 і Т-72, протитанкові пушки Д-48 і Д-44 калібру 85 міліметрів і міномети 2Б-9 82-міліметрового калібру. 

Процес відведення триватиме 41 день. 

Раніше президент Петро Порошенко за підсумками зустрічі "нормандської четвірки" заявив, що з 3 жовтня сили АТО почнуть відведення озброєнь калібром менше 100 мм на Донбасі.

Бойовики вже виставили умови, за яких готові міняти дату виборів

На окупованих територіях Донецької та Луганської областей не виключають перенесення дати місцевих виборів, якщо до виборчого законодавства України будуть внесені відповідні поправки.

Про це повідомляє російський Інтерфакс з посиланням на джерело в підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи по Донбасу.

"Підготовлений проект рішення. Перенесення дат виборів як у нас, так і в" ЛНР "не виключений", - повідомив співрозмовник.

Він також виставив умови, після виконання яких бойовики готові міняти дату виборів.

"Перш ніж переносити дати виборів, необхідно вирішити дві основні проблеми з українським законодавством, внести відповідні зміни, які зроблять це перенесення можливим. У першу чергу необхідна амністія для учасників подій на Донбасі", - сказав він.

"Крім того, чинне українське законодавство передбачає навіть при проведенні виборів за мажоритарною системою висування кандидатів лише від тих суб'єктів виборчого процесу, які офіційно зареєстровані в Україні. Дана норма блокує участь у місцевих виборах для висування кандидатів громадських об'єднань, що діють в Донецьку і Луганську", - сказав співрозмовник.

Як відомо, під час нормандських переговорів президентів України, Німеччини, Франції та Росії було заявлено про неможливість проведення бойовиками виборів 18 жовтня і 1 листопада. Натомість було погоджено, що вибори на окупованих територіях мають відбутися за українським законодавством.

Відведення зброї почалося з Луганщини

На Луганщини розпочалося відведення бронетехніки та озброєння від лінії розмежування.

Про це повідомив речник АТО у Луганській області підполковник Руслан Ткачук

"5 жовтня зранку у підрозділи ЗС України сектору "А" надійшов сигнал про відведення бронетехніки та озброєння від лінії розмежування на 15 км. Отож, сьогодні на Луганщині об 11:00 розпочалося синхронне відведення з передової танків Т-64 та Т-72, а в окремих місцях — протитанкових гармат Д-48 та Д-44 калібру 85 міліметрів та 82-мм мінометів 2Б-9", - повідомив Ткачук.

Він зазначив, що усі дії погоджено з представниками спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

"Працюють представники ЗМІ. Нагадаю, на виконання доповнень Мінських угод командуванню силами АТО на Луганщині надано 14 діб", - додав він.

Як відомо, раніше Тристороння контактна група погодила відведення зброї калібром менше 100мм та танків.

Доба в зоні АТО минула без втрат - штаб

Остання доба в зоні проведення антитерористичної операції минула без втрат.

Про це на традиційному брифінгу в понеділок розповів речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок військових дій жоден український військовий не загинув і не був поранений", - сказав Лисенко.

За його словами, в зоні АТО у неділю було зафіксовано лише 1 збройну провокацію в районі Гранітного.

Також в Донецькій області зафіксували проліт одного безпілотника.

РФ визнала факт порушення повітряного простору Туреччини

Посольство Росії в Туреччині підтвердило факт порушення російським військовим літаком турецького повітряного простору.

Про це повідомляє "Интерфакс".

"Дійсно, такий інцидент мав місце. У суботу була бесіда (посла Росії в Туреччині Андрія Карлова, - ред) з першим заступником міністра закордонних справ Туреччини, нам сказали про цей інцидент, вручили відповідну ноту", - прес-секретар посольства Росії в Туреччині Ігор Мітяков.

"Наскільки я знаю, з цього приводу було надано роз'яснення військового аташату турецького посольства в Москві", - сказав він.

Раніше в понеділок прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив журналістам, що російська влада буде перевіряти інформацію про порушення повітряного простору Туреччини.

Одночасно, відповідаючи на питання про те, чи зможе цей інцидент негативно вплинути на російсько-турецькі відносини, прес-секретар Путіна сказав: "Двосторонні відносини з Туреччиною дуже комплексні, мають досить міцну основу з погляду взаємовигідних відносин".

Як повідомлялося, російський військовий літак порушив повітряний простір Туреччини поблизу сирійського кордону в суботу.

МЗС Туреччини викликав посла Росії в Анкарі, щоб висловити йому протест у зв'язку з порушенням турецького кордону російським військовим літаком.

АП: Росія намагалась нав'язати Україні нові закони про Донбас

Україна не має ухвалювати нових законів щодо амністії або щодо  особливостей місцевого самоврядування, хоча на цьому наполягала Росія у Франції.

Про це повідомив заступник голови Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв.

Так, за його словами на переговорах у Парижі Україні Росія нав'язувала необхідність прийняти нові закони про амністію, особливості самоврядування Донбасу і про вибори.

"Щоб відчути чи вдалося нам відстояти інтереси України, чи ні. Я б хотів навести деякі приклади… під час переговорів РФ переслідувала власні інтереси… зокрема наголошувалось на тому, що Україна має внести свої зміни до Конституції - цього не відбулося. Йшлося, що Україна має прийняти закон про амністію і автоматично амністувати всіх бойовиків - цього не відбулося", - сказав він.

"По-третє, наполягалося, щоб повна амністія була запроваджена до місцевих виборів на Донбасі. Цього не сталося, бо амністія може бути надана тільки законно обранними органами влади, тому ця спроба була відкинута", - зазначив Єлісєєв.

"Нам нав'язували необхідність ухвалити новий закон "про особливий статус Донбасу", щоб він був попередньо узгоджений з бойовиками. Цього теж не відбулося", - повідомив він.

"У нас на сьогоднішній день немає потреби в тому, щоб приймати новий закон про амністію, ні так званий закон, який нам нав'язали,"Про окремий статус Донбасу". У нас існує вся правова база для того, щоб врегулювати ці проблеми. Більше того, ця правова база повністю відповідає мінським домовленостям ", - сказав Єлісєєв.

Нам нав'язували, щоб був ухвалений якийсь новий закон про вибори, щоб він враховував інтереси бойовиків і окремі пропозиції окремих модераторів. Цього те не відбулося. Більше того, ми виходимо з того, що вибори мають відбуватися на основі українського законодавства під моніторингом БДІПЛ/ОБСЄ", - зазначив Єлісєєв.

Нам нав'язували, щоб відбулися фейкові вибори. Нам намагалися нав'язати, щоб ми відклали тимчасову імплементацію торговельної частини угоди про асоціації, яка має набути чинності в січні 2016 року. Ця ідея також була відкинута.

Намагалися пом'якшити санкції ЄС проти РФ, цього не сталося.

"Ми відкинули всі спроби тиску", - резюмував він.

"Нам вдалося зміцнити єдність всередині ЄС, незважаючи на спроби РФ її розбити", - додав він.

До списку новин