загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Узбецький ханум

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Узбецький ханум

Узбецький ханум - східне національне блюдо, яке представляє собою паровий рулет, приготований з прісного тіста і начинки, просоченої ароматними травами.

Інгредієнти:

Начинкафарш змішаний 700 гкартопля (нарізати дрібними кубиками) 2-3 шт.цибуля ріпчаста (посікти) 1 шт.сіль (до смаку)перець чорний меленийспеції для м'яса 1 ч. ложка

Тістоборошно 3 склянкияйця курячі 1 шт.вода 1 склянкаолія 3 ст. ложкисіль 2 ч. ложки

Приготування:

Як приготувати тісто для ханумаТісто для ханума робиться так само, як для пельменів, мантів або домашньої локшини.

Цієї кількості тіста буде достатньо для двох парових рулетів ханум, для більшої кількості – збільшіть пропорцію.

Після замішування тіста воно має «відпочити», постояти в холодильнику 30-40 хвилин (щоб тісто не покрилося заветренною кіркою, його потрібно покласти в харчову плівку, пакет або добре накрити чашкою), а ви тим часом можете зайнятися начинкою для ханума! Всі інгрідієнти для начинки змішати!

Приготування ханумаОхолоджене тісто для лінивих мантів (узбецького ханума) ділиться на 2 частини і тонко розкочується, чим тонше вам вдасться розкачати тісто, тим смачніше буде ханум.

На розкачане тісто викладається тонким шаром м'ясна начинка для ханума.

Далі тісто з начинкою згорнути рулетом і защипнути "хвостики", щоб ханум був соковитим і весь сік залишився в ньому.

Як бачите, ханум (рулет) ліпити набагато простіше, ніж манти, хоч і готується він з тих же продуктів.

Ханум готується на пару 40-60 хвилин в залежності від начинки.

Для варіння рулету ханума на пару можна використовувати мантишницю (мантоварку), пароварку або мультиварку. Форма для варіння на пару змащується маслом (вершковим або рослинним) для того, щоб рулет ханум не прилип до неї, коли буде готовий. Зверху рулет збризнути водою. Ханум ставити готувати  в той час, коли вода вже закипіла.

Як приготувати ханум в мультиварці або пароварці

У чашу мультиварки заливається окріп, 5 звичайних склянок буде достатньо, лоток для варіння на пару змащується маслом, на нього викладається рулет з начинкою, збризкується зверху водою. Готувати ханум в режимі «варка на парі» 40-60 хвилин.

Якщо у вас немає мульварки або спеціальних пристосувань для варіння на парі, можна використовувати для варіння ханума звичайну каструльку з водою, встановивши в неї сито або металевий друшляк. Готувати під закритою кришкою.

Готовий рулет ханум викладається на блюдо, зверху змащують вершковим маслом і розрізається на шматочки (кільця).

До списку новин