загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Славнозвісний мандрівник назвав 13 наймістичніших місць світу

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Славнозвісний мандрівник назвав 13 наймістичніших місць світу

Мандрівник Олівер Ле Карре, що досліджує найбільш містичні місця планети, розповів про 13 наймістичніших місць у світі.

Вперше Ле Карре зацікавився містичними місцями після того, як переплив Бермудський трикутник, повідомляє Mashable.

Мандрівник говорить: "Я дослідив багато загадкових місць, і побачив, що існує величезна різниця між репутацією цих місць і реальністю. Я намагався зрозуміти, що породило відомі легенди і з'ясувати, де вигадка, а де реальність".

У своїй книзі "Атлас проклятих місць: Путівник по небезпечних і загрозливих маршрутах" автор розповідає читачам про загадкові місця від Лонг-Айленда до Замбії, викриваючи міфи про прокльони і привиди, а також розповідаючи історії та легенди цих місць.

Перше містичне місце - острів Повелья в Італії. Є легенда, що після смерті погана людина прокидається в Повельї. Острів вважається одним з найстрашніших місць на землі. Вважають, що там поховані близько 160 тис. жертв чуми, прокази, а також психічно хворі люди. У 1920 році острів був лікарнею та психіатричним центром, де головний лікар проводив жорстокі досліди на пацієнтах, поки не наклав на себе руки.

Друге місце - Тонина. Це одне з міст, що відносять до цивілізації Майя, зникнення якої дотепер вважають однією з найбільших загадок людства. Нині археологічні розкопки біля найвищої піраміди Мексики приваблюють туристів з усього світу. Тонина сповнена храмів і прихованих лабіринтів.

Третє місце - Долина царів у Єгипті. Одна з найстрашніших історій про стародавній Єгипет і Долину царів - прокляття гробниці Тутанхамона. Вперше про прокляття заговорили в 1922 році, коли група англійських вчених на чолі з Говардом Картером розкрила гробницю фараона. Через чотири місяці найближчий соратник Картера помер від комариного укусу. У наступні кілька років померли 27 людей, причетних до розкриття гробниці. Легенда свідчить, що зняти прокляття можна лише у разі, якщо в гробницю Тутанхамона повернути всі скарби.

Четверте містичне місце - Єн Елез - річка в Бретані, Франція, що, як кажуть, веде прямо в пекло. За легендою, тут священики-екзорцисти виганяли бісів у безодню болота, перетворивши їх перед цим на чорних собак.

П'яте місце - замок Тіффож у Франції. Один із найстрашніших убивць в історії, Жиль де Ре, прототип фольклорного персонажа Синя Борода, мешкав у цьому замку. Молодий барон був звинувачений у серійному вбивстві дітей, а також інших дивних злочинах. Його маєток, де, за легендою, відбувалися жорстокі вбивства, відвідують мандрівники з різних країн.

Шосте містичне місце - усипальниця Гур-Емір в Узбекистані. На стіні усипальниці Тамерлана (Аміра Тимура) викарбувано послання "Коли я воскресну, світ здригнеться". Великий полководець відомий своїми військовими походами, під час яких загинули 17 млн людей. 22 червня 1941 року, коли склеп великого полководця відкрили і приступили до вивчення його останків, через кілька годин Німеччина напала на Радянський Союз. У ході війни загинуло понад 30 млн чоловік. Існує повір'я, що саме прокляття Тамерлана спричинило початок війни.

Сьоме містичне місце - острови Хоутман Абролхос в Австралії. У 1620 році корабель Батавія зазнав аварії біля одного з островів Абролхос. Капітан і команда з 40 чоловік сіли на пліт і вирушили за допомогою, залишивши офіцера Ієроніма Корнеліса за головного. Корнеліс розумів, що екіпаж прогодувати неможливо і вирішив потроху позбуватися людей. Він захопив усі припаси і відправляв групи людей на пошуки води і їжі, маючи на увазі під цим смерть. Через два місяці екіпаж збунтувався і вони закопали по шию Корнеліса на березі, після чого смерть наздогнала всіх.

Восьме місце - ліс Аокігахара в Японії. Він відомий як ліс самогубців, і є другим за популярністю місцем у світі, куди люди приходять вкоротити собі віку. Тут щорічно знаходять від 70 до 100 самогубців. У лісі дуже легко загубитися: GPS не працює, а мобільний зв'язок пропадає.

Дев'яте місце - Кладовище проклятих у Канзасі. Легенда свідчить, що тут похована відьма, якій був зачарований диявол і регулярно відвідував її, щоб завоювати її любов. Нічні відвідувачі кладовища розповідають про більш зловісні речі: вони відчувають доторк невидимих істот і чують безперервний стогін. Існує думка, що тут знаходяться ворота в Пекло, які відкриваються щорічно на Хелловін.

Десяте місце - місто Адамс у Теннессі у США. Існує легенда, що пан Белл обдурив свою сусідку Кейт Беттс при укладенні земельної угоди, після чого на смертному одрі вона присягнулася переслідувати Белла і всю його сім'ю. З 1817 по 1821 рік, дух Беттс не залишав у спокої сім'ю Белл. В будинку не припинявся стукіт у стінах, невидимі тварини розривали меблі і подушки, а дивний голос кликав членів сім'ї. Сьогодні на місці маєтку стоїть його точна копія і місцеві жителі стверджують, що дух жінки все ще блукає по будинку.

Одинадцяте місце - Пайн Барренс у Нью-Джерсі в США. Жителі містечка поблизу Пайн Барренс розповідають історію про дивну істоту, яка лякає відвідувачів лісу з 1735 року. Частково кенгуру, частково летюча миша і козел з хвостом і кігтями - таким його описують очевидці. Багато водіїв, які проїжджали вздовж лісу, розповідали, що бачили дивну істоту в дзеркалі заднього виду. Сьогодні справжнім туристичним атракціоном для відважних туристів є нічліг в лісі - вони залишаються тут на кемпінг, щоб побачити незвичайну істоту.

https://www.youtube.com/watch?v=42GwoXIlzUs

Дванадцяте містичне місце - Амітивілль в Нью-Йорк у США. Широку популярність будинок здобув після виходу книги Джея Енсон "Жах Амітивілля", сюжет якої розповідає про молоду сім'ю Луц, яка поселяється в будинку і опиняється в центрі жахливих подій. Дух, який живе в будинку, вперше згаданий у 1974 році, коли Рональд ДеФео молодший вбив всю свою сім'ю під приводом, що отримав наказ від будинку.

І тринадцятим містичним місцем мандрівник назвав маяк на островах Фланнан у Шотландії. У грудні 1900 року сталася дивна подія, пояснення якої не можуть знайти донині. Безслідно зникли троє наглядачів маяка. Останній запис у щоденнику, залишений одним із чоловіків, говорить: "За свої 20 років я вперше бачу такий сильний вітер". Далі записи говорять про те, що команда почала молитися. Не менш дивним можна назвати той факт, що екіпажі кораблів, які в той час були в морі, розповідали про повний штиль.

До списку новин