загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 8 жовтня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

Бойовики порушили тишу, вирішується питання про засідання контактної групи

У зоні проведення АТО бойовики порушили перемир'я - в районі населеного пункту Троїцьке протитанковими керованими ракетами був обстріляний український опорний пункт.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на сторінці в Facebook.

Відразу після обстрілу про інцидент було повідомлено представникам ОБСЄ.

Повідомляється, що керівник української сторони СЦКК генерал-майор Борис Кременецький провів телефонну розмову із заступником глави СММ ОБСЄ в Україні Олександром Хугом, який підтвердив факт отримання міжнародними спостерігачами матеріалів обстрілу українських бійців.

"Зараз опрацьовується питання проведення екстреної зустрічі тристоронньої контактної групи", - завили в штабі.

Наголошується, що цей обстріл став єдиним випадком порушення мирних домовленостей з боку бойовиків з 30 вересня.

Пізніше з'явилося відео з місця події.

РФ розмістила в Сирії тисячу піхотинців і новітні танки - США

Росія розгорнула в Сирії наземні сили у розмірі одного батальйону - приблизно 1 тис. осіб, новітні танки, а також цілий ряд інших типів озброєнь.

Про це заявив постпред США при НАТО Дуглас Льют, передає Інтерфакс-Україна.

"Свіжі російські підкріплення, розгорнуті орієнтовно за останній тиждень, включають в себе сухопутні сили розміром в батальйон (приблизно 1 тис. осіб). Є артилерія, ракети дальньої дії, системи ППО", - сказав він журналістам напередодні запланованої на четвер в Брюсселі зустрічі міністрів оборони країн-членів НАТО.

За його словами, також серед розміщених Росією сил - деякі з найбільш сучасних російських танків, бойові літаки і вертольоти, ракетна артилерія.

"Сили, які вони там розмістили, дійсно вражають з погляду швидкого розгортання в рамках приблизно тижня", - додав Льют.

Він також згадав незвичайне нарощування військово-морської присутності Росії в східній частині акваторії Середземного моря, яке наразы, за словами постпреда, перевищує 10 кораблів.

При цьому Вашингтон виключає можливість стратегічної співпраці з Росією на Близькому Сході і готовий тільки на взаємодію з вузьких технічних питань, щоб уникнути будь-яких незапланованих зіткнень в ході військових операцій, пише в четвер The Wall Street Journal.

"Я вже говорив, що, на наш погляд, у Росії хибна стратегія. Вона продовжує завдавати ударів по цілях, які не належать ІДІЛ. Ми вважаємо, що це фундаментальна помилка. Попри те, що стверджує Росія, ми не погоджувалися співпрацювати у боротьбі проти ІД доти, доки вона дотримується неправильної стратегії і завдає ударів по цих цілях ", - заявив на прес-конференції в Римі глава Пентагону Ештон Картер.

США поки не готові співпрацювати з Росією і в сфері обміну розвідданими щодо Сирії, тому що Вашингтон і Москва мають різні завдання у цій країні, заявив у середу представник Держдепу США Джон Кірбі. Я не знаю, як ви можете ділитися розвідувальними даними, коли ви не поділяєте базові спільні завдання в Сирії ", - сказав Дж.Кірбі на брифінгу.

За його словами, США і Росія не мають єдності у протистоянні угрупованню "Ісламська держава".

Представник Білого дому Джош Ернест зазначив, що "США продовжують чекати офіційної відповіді від Росії на наші базові пропозиції щодо забезпечення безпеки наших військових операцій в Сирії".

Північноатлантична рада на рівні міністрів оборони обговорить у четвер військові дії Росії в Сирії та інциденти з літаками ВКС в повітряному просторі Туреччини, повідомили високопоставлені представники країн-учасниць НАТО.

Попри порушення бойовиками тиші, сили АТО готують 2-й етап відведення

На Луганському напрямку триває підготовка до другої черги з відведення від лінії розмежування артилерії.

Йдеться про протитанкові гармати Д-48 та Д-44 калібру 85 міліметрів, повідомив речник АТО у Луганській області підполковник Руслан Ткачук.

За його словами, моніторинг-офіцери ОБСЄ продовжують верифікацію, перевіряють індивідуальні заводські номери та місця передислокації танків Т-64 та Т-72.

"Нагадаю, вони відведені від передової на відстань не менше 15 кілометрів", - зазначив Ткачук.

При цьому він нагадав, що бойовики порушили режим тиші в районі Троїцького, здійснивши здійснили два постріли з ПТУР. В результаті обстрілу поранені четверо бійців.

"Обстріл між Троїцьким та Калиновим став єдиним випадком порушення мирних домовленостей НЗФ з 30 вересня цього року", - зазначив він.

Ткачук також розповів, що на полігонах Луганщини продовжуються навчання з вогневої підготовки.

"Навички стрільби зі стрілецької зброї, РПГ вдосконалюють молоді солдати шостої хвилі мобілізації. На цьому тижні планується навчальна стрільба з танків та артилерії", - повідомив він.

72% росіян підтримують бомбардування РФ в Сирії - опитування

Більше двох третин росіян - 72% - схвалюють бомбардування РФ в Сирії, виправдовуючи їх небезпекою з боку ІДІЛ.

Про це свідчать результати опитування, проведеного "Левада-центром".

Однак до бомбардувань з боку Франції в Сирії позитивно ставляться 63% росіян.При цьому третина росіян (28%) проти військової участі Росії в сирійському конфлікті.

 Заяви про те, що боротьба Росії з "Ісламським державою" - це привід для налагодження контактів з країнами Заходу, не знаходять підтримки у населення (тільки 8% росіян, вважають, що країна повинна приєднатися до західної коаліції в боротьбі проти ІД і режиму Башара Асада ).

Разом з тим 78% опитаних не виключають того, що це можете перерости в "новий" Афганістан для країни.

Рішення Ради Федерації про використання російських військ за кордоном в цілому схвалюють 46% росіян (а 33% опитаних проти).

При цьому екперти зазначають, що схвалення військового втручання скоріше носить декларативний характер і укладається в рамки загального схвалення дій влади, що фіксується в останні роки, ніж в реальну підтримку участі Росії у війні.

"Левада-центр" нагадує, що у вересні 2015 69% росіян були проти прямої військової підтримки керівництва Сирії, як і керівництва бойовиків "ДНР/ЛНР" в Україні в 2014 році.

Нагадаємо, в НАТО звинувачують росіян у вбивстві мирного населення в Сирії.

"Союзники висловили глибоку заклопотаність у зв'язку з нарощуванням РФ військової присутності в Сирії і особливо ударами ВПС Росії по Хама, Хомс, Ідліб, що призвело до жертв серед цивільного населення і не призначалося ІГІЛ", - йдеться в заяві за результатами екстреного засідання Північноатлантичної ради.

Штаб АТО поки не зупиняє відведення зброї через обстріл в Троїцькому

Рішення про припинення виконання "мінських домовленостей" через інцидент у Троїцькому не приймалося, продовження відведення зброї калібром менше 100 міліметрів залежатиме від рішення тристоронньої контактної групи.

Про це на традиційному брифінгу у четвер сказав речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко, відповідаючи на запитання журналістів.

"Через те, що відбулася ця зухвала провокація, було терміново скликано засідання тристоронньої контактної групи для обговорення цього інциденту і вироблення практичних заходів, для того, щоб такі інциденти не мали місце в майбутньому", - сказав він.

За словами Лисенка, наразі процес відведення триває. У четвер відбувається верифікація з боку представників ОБСЄ відведених озброєнь на майданчиках, де вони зберігаються.

"Якщо буде прийнято рішення про продовження відведення озброєння - а це буде залежати від сьогоднішнього рішення тристоронньої контактної групи, відвід буде продовжено відповідно до графіку, складеного в Генштабі", - сказав Лисенко.

"Інцидент було кваліфіковано як провокація, він не мав масового наступального характеру. Поки що не прийнято рішення про припинення виконання "мінських домовленостей". Інцидент буде розбиратися на найвищих рівнях. Ми будемо домагатися того, щоб ці інциденти більше не траплялися", - наголосив речник АТО.

Як відомо, у зоні проведення АТО бойовики порушили перемир'я - в районі населеного пункту Троїцьке протитанковими керованими ракетами був обстріляний український опорний пункт. Було поранено чотирьох військовослужбовців.

В ОБСЄ називають незадовільною ситуацію з відведенням важкої зброї

У спостережній місії ОБСЄ називають незадовільною ситуацію із відведенням важкої зброї.

Про це на брифінгу в четвер у Києві розповів заступник керівника місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг.

"Ми продовжуємо відвідувати місця зберігання важкого озброєння з обох сторін лінії розмежування, і ситуація залишається незадовільною, бо деяких видів озброєнь немає на майданчиках для відведеної зброї", - сказав він.

За словами Хуга, експерти також зафіксували кілька випадків переміщення важкої зброї в районах, де її не мало бути згідно з "мінськими домовленостями".

Так зокрема 4 жовтня експерти помітили 2 артилерійські гармати з тягачами а також самохідні гаубиці САУ і танк на території, контрольованій так званою "ДНР".

Наступного дня фахівці ОБСЄ спостерігали 12 САУ і 7 гаубиць із тягачами на території, контрольованій так званою "ЛНР."

Експерти Bellingcat: Установлено особи тих, хто міг транспортувати "Бук"

Установка "Бук", із якої підбили пасажирський "Боїнг", до прибуття на Донбас перебувала у складі 53-ї зенітно-ракетної бригади ЗС РФ, яка дислокується недалеко від Курська.

Такий висновок робить експертно-журналістська група Bellingcat, яка спеціалізується на проведенні розслідувань за відкритими джерелами, у підсумковій доповіді з розслідування катастрофи рейсу MH17 на сході України минулого літа.

В опублікованій 8 жовтня доповіді об'єднано дані, зібрані групою впродовж року після катастрофи літака "Малайзійських авіаліній" під Донецьком, пише Дождь.

У доповіді Bellingcat сказано, що 17 липня 2014 року установка "Бук" була перевезена на вантажівці з Донецька в Сніжне, а потім своїм ходом рушила південніше Сніжного. Звідти, йдеться у доповіді, близько 16:20 за місцевим часом була запущена ракета, яка збила літак "Малайзійських авіаліній".

Автори доповіді упевнені, що помічений у районі Сніжного "Бук" – російського походження.

За висновками Bellingcat, комплекс, численні фото якого було зроблено на території України, перебував до цього у складі 53-ї зенітно-ракетної бригади, яка дислокується неподалік від Курська.

У доповіді установка умовно йменується "Бук 3х2" – за написом на правому борту. За даними Bellingcat, схожа на "Бук 3х2" машина була у складі військового конвою, що слідував із Курська в Міллерове (Ростовська область) у червні 2014 року.

У якості доказів ідентичності "Бука", поміченого в районі Сніжного 17 липня 2014 року, і установки цього ж типу, сфотографованої на території Росії в червні, наводяться кілька знімків.

На знімках із Росії й України, геолокацію яких вдалося підтвердити Bellingcat, на "Буку 3х2" видно схожі вантажні маркування, залишки елементів номера і біла фарба на щитку гусениці в тих же місцях. "У ході вивчення командою Bellingcat безлічі спостережень "Буків" стало ясно, що гумові щитки над гусеницями "Буків" згодом отримують ушкодження, і ці ушкодження створюють унікальний "відбиток пальців", який дозволяє спів ставити "Буки" на різних знімках. У випадку Бука "3х2" і світлини "Бука" Paris Match у Донецьку щитки гусениць були практично ідентичні", - йдеться у доповіді. У Bellingcat також стверджують, що їм вдалося встановити особи чотирьох людей, які могли вести машину, яка транспортувала Бук "3х2".Інформацію, опубліковану на сайті експертно-журналістської групи, а також ще неопубліковані дані Bellingcat передав Міжнародній слідчій групі, яка розслідує катастрофу MH17.

13 жовтня Рада безпеки Нідерландів має опублікувати доповідь про технічні причини катастрофи "Боїнга". Остаточний звіт Міжнародна слідча група покаже наприкінці 2015 року.

Нещодавно повідомлялося, що в тілах жертв MH17 знайдені осколки ракети з "Бука".

У квітні було опубліковано докази того, що влітку 2014 року колона техніки, у тому числі й комплекс "Бук", було доставлено на Донбас із Росії.

РФ запевняє, що бомбить Сирію задля "політичного врегулювання"

МЗС Росії запевняє, що всі дії РФ в Сирії спрямовані на політичне врегулювання.

Про це заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, передає "РИА Новости".

"Хотіла б знову наголосити, що всі заходи, які Росія робить на сирійському напрямку, підпорядковані головній меті – сприянню досягнення політичного врегулювання в цій країні", - заявила Захарова.

Як відомо, з 30 вересня Росія бомбардує територію Сирії на прохання режиму Башара Асада.

РФ заявляла, що буде бомбити позиції терористів ІДІЛ, але, за даними західної коаліції, лише незначна частина її ударів нанесена по ІДІЛ.

В основному Росія бомбардує підтримуваних заходом повстанців, які воюють з Асадом.

До списку новин