загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Шварцвальдський торт

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Шварцвальдський торт

Шикарний, шоколадний, пухкий, вологий і дуже вишневий торт!

Для приготування цього торта купіть найкращий шоколад, який можете собі дозволити.

Торт 26 см в діаметрі:

Для шоколадного бісквіта:150 грам чорного шоколаду, 60% какао150 грам вершкового масла, кімнатної температури150 грам цукру6 великих яєць150 грам борошна1 ч. л. пекарського порошку (розрихлювач)1 ст. л. какаоЩіпка солі

Для скроплення коржів і вишневої начинки:250 мл вишневого компоту або соку з консервованих вишень100 мл кіршу або вишневого лікеру2 ст.л. цукру2 ст.л. кукурудзяного або картопляного крохмалю1 ч.л. ванільного екстракту або 1 пакетик ванільного цукру350 грамм морожених вишень, розморозити350 грамм вишень в алкоголі

Для крему і декорування:10 грам швидкорозчинного желатину750 мл вершків 33%, охолоджених4 ст.л. цукрової пудри50 грамм какао50 грамм чорного шоколадуВишні в алкоголі для декорування

Приготування:

Спечіть бісквіт для шварцвальдського торту:

1) Розігрійте духовку до 160˚С.

2) Розтопіть шоколад на водяній бані. Масло збийте з цукром до кремоподібної консистенції. Продовжуючи збивати, влийте тонким струменем розтоплений шоколад.

3) Відокремте жовтки від білків. Збийте білки в міцну піну. Жовтки введіть у шоколадно-масляну масу.

4) В окремій мисці змішайте сухі інгредієнти. Ретельно перемішуючи шоколадно-масляну масу, ложка за ложкою, введіть сухі інгредієнти. Добре перемішайте. Додайте 2 ст. л. збитих білків і добре перемішайте. Введіть решту білків.

NB: Вводячи спочатку невелику кількість збитих білків, ви невеликою ціною «полегшуєте масу, якби розпушуєте її». Вам буде легше ввести білки, що залишилися, з меншим ризиком «спускання» з них повітря.

5) Форму для випічки 26 см діаметром акуратно викладіть папером для випікання. Перелийте тісто у форму і поставте в розігріту духовку.

Печіть 35-45 хвилин.

Зубочистка або сірник, встромлені всередину, повинні виходити чистими.

6) Вийміть корж з духовки, дайте 5-10 хвилин охолонути й акуратно вийміть з форми. Перекладіть на решітку остаточно охолонути. Коли корж охолоне, акуратно розріжте його на 3 тонких коржа.

Приготуйте начинку:

1) Змішайте 150 мл холодного компоту з крохмалем. У невеликий сотейник помістіть морожені вишні, цукор, ванільний екстракт. Залийте компотом і доведіть до кипіння на середньому вогні. Помішуйте масу до загусання. Вишнева маса повинна бути консистенції густого соусу.

2) Додайте вишні в алкоголі і 50 мл кіршу. Перемішайте і зніміть з вогню. Дайте повністю охолонути.

Вишні в алкоголі:

600 грам вишні свіжої або 500 грам замороженої без кісточок160 мл води160 грам цукру8 грам ванільного цукру250 мл рому або коньяку (можете використовувати навіть горілку)

1) Вимийте вишні і вийміть кісточки. Помістіть в чисту банку.

2) У каструлі на середньому вогні доведіть до кипіння воду з ванільним і звичайним цукром. Мішайте поки цукор не розчиниться. Залийте гарячим сиропом вишні. Відставте в сторону охолонути.

3) Коли сироп охолоне, долийте алкоголь. Закрийте щільно і поставте в прохолодне місце на 2-3 тижні, а ще краще на місяць. Наприкінці у Вас буде цікаві ласощі з наливкою в додатку.

Якщо вже зовсім поспішаєте, залийте потрібну кількість вишень доверху коньяком і додайте 2 ст. л. цукру і нехай так постоять хоч пару годин. Але смак значно кращий у вишень довгого відмочування.

Приготуйте крем:

1) У невеликій каструльці змішайте 100 мл вершків і желатин. Поставте на маленький вогонь і прогрівайте, постійно помішуючи, до повного розчинення желатину. Зніміть з вогню, відставте в сторону трохи охолонути.

2) Решту холодних вершків збийте з цукровою пудрою до стійких піків.

Тонкою цівкою, по стінці посуду в якому збиваєте, продовжуючи збивати, влийте до крему вершки з желатином. Збивайте ще хвилини дві (вершки повинні знову схопитись) і поставте в холодильник застигати. Мінімум 30 хвилин.

Складання шварцвальдського торту:

1) Змішайте решту вишневого компоту (100 мл) і Кірш (50 мл). Цією ароматною рідиною потрібно буде просочувати коржі в процесі складання торту.

2) За допомогою овочечитски зробіть стружку з шоколаду. Нарізайте шоколад так, якби ви чистили овочі.

3) Зручно розмістіть підставку для торта або просто дно форми з коржем. Перший корж просочіть 1/3 рідини для просочення. Зверху викладіть половину вишень разом з сиропом. Зверху на вишні викладіть ¼ вершкового крему, рівномірно посипте верх какао (це зручно робити ситечком).

4) Зверху розмістіть другий корж, просочіть 1/3 рідини для просочення, викладіть решту вишні (трохи вишень можете залишити для декорації), далі викладіть ¼ вершкового крему і знову посипте какао.

5) Викладіть останній корж, скропіть сиропом і рівномірно змастіть верх і боки торту рештою крему. (При бажанні, частину крему залиште для декорації).

Ефект деревної кори з боків я робила так: спочатку посипала боки какао (потрібно бути дуже впевненим у своїх рухах, щоб зробити це і не зіпсувати цілий торт), потім виделкою "малювала" борозни.

Верх шварцвальдського торта рясно посипте какао і шоколадними стружками. Прикрасьте торт залишками крему і вишень на Ваш розсуд.

До списку новин