загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Народна медицина. Корисні властивості обліпихи

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Народна медицина. Корисні властивості обліпихи

Питання: хто може поєднати корисне з приємним і смачне з цілющим? Відповідь (єдино правильна): Природа. Тільки вона дає нам усе необхідне, натуральне, лікувальне. Головне, уміти скористатися таким чарівним даром.

Наприклад, корисні властивості обліпихи відомі упродовж віків. Бактерицидний, ранозагоювальний, антисептичний засіб і просто смачні ягоди – усе в одному. На противагу Природі, з початку розвитку фармацевтичної промисловості Людині ще не вдавалося створити лікарську форму, яка була б такою корисною, наскільки смачною. Отже свого роду урок людству – потрібно цінувати те, що дарує нам природа, не нехтувати її уроками і дарами.

Чим корисна обліпиха?

Але якщо відкинути усі ліричні дифірамби, і подивитися на обліпиху очима фармацевтів, є над чим замислитися. Ягоди обліпихи (свіжі) містять до 8 відсотків масел, гідна кількість ацетилсаліцилової кислоти, вітаміни групи В, жиророзчинні альфа- і бета каротини, Токоферолу ацетат, лінолеву, стеаринову і пальмітинову кислоти. А кора обліпихи є багатим джерелом серотоніна – незамінної амінокислоти, що чинить значний вплив на гальмування зростання і профілактику розвитку ракових клітин. Чим корисна обліпиха для вагітних? Природа і тут дала гідну відповідь, що полягає в значному відсотковому вмісті в плодах фолієвої кислоти і рибофлавіну, – речовин, життєво необхідних для нормального розвитку плоду і протікання вагітності. Крім того, сік з обліпихи містить безліч легкозасвоюваних простих цукрів, що важливо для діабетиків.

Корисні властивості обліпихи успішно застосовується для усунення запальних процесів, прискорення епітелізації тканин і їх грануляції, а масло обліпихи відмінно сприяє якнайшвидшому загоєнню ран і тамування больових відчуттів.

 

Протерта обліпиха проти авітамінозу, масло обліпихи і спиртова настоянка при пораненнях, водний настою для лікування виразкової хвороби і коліту. – ось далеко не повний перелік того, як і чим корисна обліпиха. Обліпиха з цукром є прекрасним мультивітамінним засобом для дітей, який зберігає свої цілющі і лікувальні властивості. Тому у кожної дбайливої хазяйки є серед заготівель такий запас, як обліпиха на зиму – джеми, варення, мусси та ін.

Дуже корисний коктейль на основі цієї рослини. Щоб його приготувати, змішуємо 100 грамів соку обліпихи з такою ж кількістю молока і великою ложкою меду. Цю суміш приймаємо за 30 хвилин до їжі.

Жінкам у період клімаксу буде корисна обліпиха з медом. Рецепт дуже простий. Ягоди рослини розтираємо з медом. Ось чому треба заготовляти обліпиху на зиму

 Протипоказання

Проте, як свідчить народна мудрість – хорошого помалу. Навіть враховуючи усі позитивні і корисні властивості обліпихи, не варто забувати, що це сильний імуномодулятор (не стимулятор, а саме модулятор!), тому застосування має бути строго дозоване і контрольоване. І – прикро, але факт! – навіть у такої корисносної ягоди, як обліпиха, протипоказання також є. Приміром, є ряд діагнозів, будучи володарем яких і застосовуючи обліпиху як лікарський засіб, можна тільки посилити проблеми. Приміром, якщо є проблеми з жовчним міхуром, печінкою або підшлунковою залозою – будь-яка панацея із застосуванням обліпихи просто протипоказана. Також у групу ризику потрапляють люди, що страждають підвищеною чутливістю до каротину (вітамін А), – бо в плодах обліпихи його зміст значно перевищує аналогічні показники інших натуральних продуктів. Потужні жовчогінні властивості, які мають плоди обліпихи, роблять її забороненим продуктом для споживачів, що страждають жовчнокам’яною хворобою і гострим холециститом. А безконтрольне самолікування обліпихою при виразках/гастритах може призвести до більш ніж плачевного результату – адже обліпиха серед ягід займає лідируючі позиції за змістом органічних кислот.

До списку новин